Taitaa käyrä tänäki vuonna vanahanaikaaset eli se kevätpössährys iskee sittekki. Rami menee tänään hankkiin jotaki puutarharomppeita ja kunhan vaan saadaan enste jonkumoinen sopiva alusta aikaseksi, ni koitetaan, saisko siinä tomaatin pysyhyn hengis. Melekeen mä voin kyllä aiempien vuosien puutarhurikokemuksellani sanoo, että tuskin pysyy, mutta luupää ku on, ni pakko on koittaa. 

Tuos Lärvikirijas yks päivä pohoriskelin tätä meirän puutarhaa, että kuinka on kivikkoosta, kuivaa, vaatimatonta ja ehkä jopa rumaaki, ni eikähän siitä jälleen kerran saatu aikaan joku Tuksu&Ike -"puutarha"väännös.

Yleensähän se oon minä, joka ensinnä on vääntämäs asioosta esiin myös sen kaksmielisyysversion, mutta tuolla kertaa mä olin aatellu tosiaan ihan tuota pihamaata enkä mitää muuta pusikkoo. Mutta ku asiaa oikeen ajattelin, ni kyllä siitä ihan hyvän kaksmielisyyren sai, ku kehaasin rumaa ja kuivakkaa puutarhaa ihan omistajansa näkööseksi. Onneks jätin mainittematta puutarhas viihtyvät ötökät ja naapurista aika ajoon tuprahtelevan paskanhajun. Ja ehkä myös on paree, että jätin mainittematta myös naapurin Jorman täs yhteyres.

Mut jos ny ei puhuta kaksmielisesti, ni siitä täytyy olla sentäs onnellinen, että kärmekset pysyy pois puutarhasta. Niitä on tua lähimaastos tullu ny tänä keväänä vastaan vähä turhanki kans. Hei oikeesti, voitte jo lopettaa ajattelemasta kaksmielisesti! 

Piti eileen lunastella apteekista uurenkarhia kyypakkaus ku Urho oli meleki kävelly yhyren kyyn päälle tua palas matkaa. Siitähän ny vängätään, onko kyypakkauksesta eres mitää hyötyä, mutta sanotaan näin, että ehkä sen olemasolo on niinku henkinen nitro siltä varalta, että käärmehavainnot aiheuttaa ylimääräsiä syrämentykytyksiä. 

Kevään kunniaksi Sisu on päättäny ruveta oikeen puhemieheksi! Se on viikon aikana lausunu varmaan enemmän sanoja ku isänsä! Sisun repertuaariin kuuluu sanan "kiikku" lisäks nykyään myös "peppu", "pipo", "hei", "Sisu", "pappu" (lamppu) ja "kakka". Ja kuten äitinsä, myös Sisu on jo omaksunu jonkulaatusen kaksmielisyyren, koska sana "kakka" tarkottaa Sisun mailmas myös kukkaa ja tukkaa. Tai sitte se on äitinsä kans samoilla linjoilla siitä, että useimmat asiat on vaan yhtä ja samaa paskaa, mutta vaan eri paketis. 

Ei maar. Jos menis vaikka pesehen vähä ikkunoota, ni sais sisälläki nauttia auringonsäteistä.