Jos tän jutun erehtyy lukeen joku sinkkukinkku, se varmaan tikahtuu nauruun että mitähän tuoki ämmä tietää mistää säpinästä, mutta tulipahan ny otsikoitua tää kiriotus tuolla lailla. 

Ramille siis napsahti lomautusta kesä- ja heinäkuulle ja kun se siihen päälle viä pitää varsinaiset kesälomansa, ni johan täs melekeen luulee olevansa jonku opettajan rouvana ku äijä on koko kesän kotonurkis pyörimäs. Huomenna mä vaan jätän sen hetkeksi pyöriskeleen tähän ihan yksiksensä ja reissaan poikien kans Isojoelle. Jos vaikka täs kotona pääsis terassiremppa nytkähtään pikkuusen matkaa etiäppäin sill'aikaa ku vien itteni ja mukulat pois jaloosta. 

Ja siinähän muute onki vaikka kuinka paljo säpinää ku matkaan ensimmäästä kertaa porukoille muksujen kans mutta iliman Ramia! Jo aiva itteeki jännittää, että mitähän siitäki automatkasta viä kehittyy, huh huh. Rami puksuttelee Isojoelle sitte juhannukseksi ja juhannusaattona olis tarkotus jättää muksut mummon ja papan ries... riemuksi ja otta itte vähä viin... rennosti kaverien kans. 

Työ- ja opiskelurintamallaki on jotain orastavaa säpinäntynkää. Tai no yhyrestä koulusta jo tuliki tieto, että koitappa ens vuonna uuresta jos kiinnostaa, mutta hain toistamiseen ammattikorkeeseen bioanalytiikkaa opiskeleen ja tällä kertaa pääsin soveltuvuuskokeis kirjallisen kokeitten jäläkeen viä haastatteluosioon, eli heinäkuulle saa jännätä, kuinka käy. Lisäks tänään kävin yhyres työhaastattelus ja ens viikolla pitäs selevitä, pääsenkö syksyllä pieneksi aikaa jotaki viljanäytteitä analysoimaan. 

Siinäpä alakukesän kuumimmat kuulumiset, tälleen ku keliki jo pääsi jähtyhyn. Tai no kerrotaan viä loppuun yks Sisu-kevennys (?), ku seki tänä aamuna kanto kortensa kekohon, mitä tulee lisäsäpinän järjestämiseen. Sisu nappas vessas yhyrestä laatikosta kynsilakkapullon ja riensi sen kans olokkariin. Mähän narautin jätkän itse teosta ja kun olin nappaamaisillani varkaan kii, Sisu kai meinas että kiusaa s'on pieniki kiusa ja nakkas kynsilakkapullon täysillä olohuoneen klasihin! 

Ei uskois, että normaalisti kii olevasta kynsilakkapullosta voi se korkki/sivellinosa lähtiä irti sananmukasesti heittämällä iliman, että se korkkiosa taikka itte pullo hajoo, mutta näin kuitenki oli käyny ja siispä kynsilakkaa pääty ikkunaan, ikkunan puitteisiin, ikkunan alla olevaan tapeettihin sekä lämpöpatteriin, patterin etehen laattialle ja tietysti ikkunan välittömäs läheisyyres olleen sohovan selekäpuolelle! Olis ollu eres joku väritöön kynsilakka, mutta oliki saatana kirkkaan sinistä! Mut syntypä säpinää ja haisi kämppäki raikkaalle ku Rami jynssäs sotkuja kynsilakanpoistoaineella. Oli oikein ihanaa tuon episodin päälle häipyä hetkeksi työhaastatteluun, sehän kävi suorastaan hermolevosta!

Et semmosta. Palataan asiaan juhannuksen jäläkeen.