Päivät on vaan yhtä orottelemista tällä hetkellä. Ehkä viikon päästä jo tiän, pääsenkö opiskeleen ja ehkä parin viikon päästä kuulen, pääsenkö eilisen työhaastattelun jatko-osaan. Ja jos semmoseen jatko-osaan pääsis, ni sehän tietää lisää orottelua että kuinka lopulta käy. Muutenki on vähä semmonen olo, että tulis ny eres huominen äkkiä, ku aattelin lähtiä poikien kans takasi Isojoelle. Urhoki sanoo tänään heti aamusta, että "Tää Maskus ei oo kivaa" ja perähän esitti toiveen, josko pääsis taas pian mummon ja papan työ.

Siitähän pääsenki kivasti siihen aiheeseen, mistä mun piti joutesani jaaritella, eli nuitten muksujen höpötyksiin. Sisuki tosiaan jo päästelee monenmoista sanaa, laitetaan ny vähä listaa että mitä kaikkia sanoja se jo osaa sanoo tai ainaki kovaa yrittää:

äiti, kiikku, kiakkia (kukka/kukkia), tannu (taulu), no nii!, isse (kissa), pappa, heittää, kiinni, a-kiinni (auki), pippu (tippu), poppu (loppu), hyvä, häkki (hämähäkki), tänne, heippa, poppii (pomppii), happii (hyppii), sinne, Sisu, kakka, paappa (vaippa), kängi (kenkä), pipo, kiitti, pois, panni (banaani), peppu, pupu, kiija (kirja), pamppu (lamppu), pööi (pörri) sekä sokerina pohjalla tietysti tittu (vittu)

Saattaa tuosta listasta ny jotaki puuttua, mutta tosta varmaan saa aika hyvän käsityksen tuon pienimmääsen tänhetkisistä puhelahajoosta. Niin ja mainittakoot, että tuota viimisenä mainittua sanaa Sisu ei ihan viä sentäs lausahtele yhtä taajahan ku jotku (lue: äitinsä) tekee, vaan lähinnä se toistaa peräs jos sen kuullen joku (lue: Sisun äiti) kyseisen sanan oikeen napakasti pamauttaa ilimoolle. 

Lisäks jos Sisulta kysyy ruuasta, että "Onko hyvää?", ni Sisu tietää vastata painokkaasti, että "O"! Sisu myös mielellään painaa sormella kaikkia (jopa kissoja) nenästä ja sanoo "piip".  Toki kaikkien muittenki piipittävien laitteitten ääniä matkitaan piip piip sen minkä keriitähän. 

Urhon puhe sitte taas on semmosta, että se saattaa itteksensä pulista pitkiäki rimpsuja jotaki aivan käsittämättömän kuuloosta kunnes hoksaan, että ai joo täähän on jostain Muumi-piirretystä. Mut vierailta taitaa mennä useimmiten yli hilseen. Ehkä sekää pariskunta, joka kerran anoppilareissun yhteyres ulukoilles paahto meirän ohi kävelysauvojen kans, ei ihan tajunnu jutun jujua ku Urho huusi niille, että "Nipsu, lisää vauhtia!" Pariskunta tais kuulla vaan nuo kaks viimistä sanaa ja vähä naureskellen totesivat vaan, että ny ei kyllä enää millää pääse lujempaa :D

Tänään aamupalalla Urho särpi ruisleipää ja totes, että "Maistuu ihan ruskealta." Mua vähä nauratti ku keksiin, että tuota lausettahan aikuset voi kätevästi käyttää kiertoilimauksena lasten kuullen, jos ei halua suoraan sanoo että tää maistuu aiva paskalta!

Sitte ku käytiin tänään pihalla Urho totes mettän lairas seistes, että "Metsässä on paljon kakkaa, linnunkakkaa." No, poika on varmaanki ihan oikees, en lähteny vänkäähän vastaan. 

Kerran ku en jaksanu kovinkaa syvällisesti keskustella luonnon ihimeistä, Urho keksiki ratkasun ihan itte. Se kysy yksistä kirkuvan oranssiista kukista, että mitä nuo on. Vastasin vaan ympäripyöriästi, että no se on vaan semmonen kukka. "Ne ovat punaisia sinivuokkoja," jätkä arveli ku äitee oli justiinsa puhunu niinku idiootille :D

Anoppilas yks kerta oli taas ylypeyrestä halakiaminen likellä, ku käytiin Urhon kans parvekkeella paistattelemas ja Urho kutsu Sisuaki sinne: "Tule Sisu tänne tupakille!" No okei, Rami ei koskaa kotona ilimota menevänsä tupakille vaan yleensä Rami vaan huikkaa käyvänsä pihalla tai jotain vastaavaa. Appiukko taas yleensä ilimottaa aikeistansa hyvinki selkeesti, joten Urho käsittää asian niin, että tupakilla käyminen on sama asia ku anoppilan parvekkeelle meneminen. 

Kerran mummo katto Urhon kans Late Lammasta ja siä oli samanmoinen sininen traktori ku papalla. "Onko tua papan traktori?" kysyy mummo. "Ei, se on miehen traktori", totes Urho. 

"Tua lukee palapeli", sanoo Urho ku Halpa-Hallin näki. Tai et "Siinä lukee Turku", ku näki sanan kurkku. 

"Iskän, papan juomaa", Urho tapaa sanoo kaljatölökin nähäresänsä. Siideritölökistä Urho kerran sano, että "Mummon juomaa!" Mähän olin tietenki heti hurskastelemas, että Urho ei tietenkää yhyristä muhun mitää alakoholijuomapakkauksia :D

Et semmosta. Jos välillä onki vähä ykstoikkoosta, ni onneks tuo isompi jo heittää välihin äärimmäisen hupaisaa tilannekomiikkaa tahtomattansa. Ja kohta varmaan nuo tenavat osaa jutella keskenänsa kaikkee pehemosta, sitä(ki) orotelles!