Ihan pikaasesti vain kiriottelen, ku istun paraikaa porukootten tietokoneen ääres. Kuten moni varmaan tuntee lausahruksen, että "lähti ku kuppa Töölöstä", ni mä voin kertoo et mihkä se kaikki kuppa lähti ja se on just tää porukoitten kone, tai ainaki niitten nettiyhteys!

Juhannusjuop... -juhlinta on siis takana, oltiin aattona kaveripariskunnan tykönä ja sinne tuli jonku verran muutaki paikallisväriä istuhun iltaa. Perussetti, istuskeltiin koko ehtoo pihalla ku kerta komia ilimaki oli, syötiin, juotiin ja saunottiin, illan isäntä oli juhannuskokonki pistäny kasahan ja tomautti siihen valakian, vähä mölökkyä pelattiin ja tietenki viljeltiin tosi sivistynyttä huumoria eikä tokikaa ainakaa kiroiltu yhtää :D Seuraavana päivänä oli vähä ohkaanen olo, siis ihan kuvainnollisesti vaan eikä suinkaa ulukoosesti, arvelin tilan kehittyneen yksinkertasesti liiasta nauramisesta! Mut jos ny monta tuntia kaataa ilolientä suuhunsa ni tottakai siinä rupiaa väkisinki josain kohtaa naurattaan.

Mut palaanpa hetkeksi aikaan ennen juhannusta: Rami alakuviikosta ties ilimottaa, että kesä-heinäkuuksi aiottu lomautus keskeytyy ja ens viikolla äijä saa palata sorvin ääreen. Onhan se tietysti talourellisesti paree niin, mutta se vaan vituttaa ku kerkes jo vähä näitä kesän olemisia, tulemisia ja menemisiä suunnitella siltä pohojalta, että äijä on koko kesän kotona.

Alunperin me meinattiin käylähtää ens viikolla Maskus josain välis, mutta tuon lomautusperuutuksen takia aattelin, että hittooko mä ens viikolla mitää jaksa kotio mennä, mitäpä mulla siä mitää ihimeellistä on ku äijä on päivät töis ja ehtoisin pitääs vähä terassia reirailla. Mut meni seki suunnitelma hiukka mutkalle.

Torstai todisti taas sen, että kun elämäs jotaki tapahtuu, ni tapahtuu sitte kertarytinällä enempi, vaikka se joteki olis mun mielestä mukavempi niin että tapahtumia olis vähä tasaasemmin ripoteltu poluulle niin, ettei tapahtumien välis olisi sellasia sadan vuoden tylsyysjaksoja. Enste mulle soitettiin, että oon saanu töitä! No, kysees on kyllä vain yks 1-3 kuukauren mittanen sesonkihomma, mutta labratyötä kuitenki. Ja vasta sitte ku tiän, pääsenkö ammattikorkeeseen, tiän kerkiänkö eres ottaa tuota työtä vastaan.

No ei menny kauvaa ku yhyrestä toisesta paikasta soitettiin ja pyyrettiin työhaastatteluun! Ja se olis huomenna!!! Eli pitää ny sitte kumminki hilata oma puo kohti Suomen Persettä, mutta onneksi ihan hyvän asian tähäre kuitenki. Ja aattelin tulla viä muutaman päivän sisällä Isojoelle takasi, ku tuo automatkailu muksujen kans on heleppoo ku heinänteko...

Hei, tuostapa sain hyvän aasinsillan kääntää puheenaihe mukuloihin. Tätä Isojoella oleilua sulostutti tuos viikko sitte kivasti se, ku Sisu tuli yhtäkkiä meleki 40 asteen kuumeeseen ja sitä lämpöö kesti kolome päivää. Olin jo ihan varma, että no ni kohta on joka heppu juhannukseksi kauhian kulukutaurin kouris, mutta ilimeisesti kukaa ei saanu mitää tartuntaa eikä Sisullakaa ollu lopulta eres pahemmin mitää räkätautioireita, mutta sopivasti ku velipoika oli viikonloppuna kans Isojoella näyttäytymäs ni se tutki Sisun korvat ja jonkumoinen tulehruksentynkä siä muhi.

Sisu sai tuos viimmein yhyreksännen hampaanki. Johan niitä lisäleegoja on täs jo oroteltu ku kuuta nousevaa, mutta Sisu on siinäki suhtees erilainen nuori että se päätti kasvattaa yhyren kulumahampaan ennenku ainuttakaa poskihammasta. Meinaan ku tavallisin järjestys on se, että enste tulee kaikki etuhampaat ja sitte yks varvi poskihampaita ja sitte vasta kulumurit. No samapa tuo, pääasia että on jotaki palikoita suus millä jauhaa ruokaa, etenki ku poika on ny tosissaan innostunu lappaan ruokaa suuhunsa itte. Sanastoki on karttunu ihimeen nopiaa, meleki joka päivä tulee joku uus sana ja tänään se oli "no niin!"

Urhon kans käytiin tänään vähä kokeilemas onkimista. Ei poika tosin kauvaa jaksanu ongen pitelemisesti intoilla, vaan kivempaa oli nakella kiviä vetehen (ja samalla säikytellä maharolliset kalat tiehensä). Mut päästiin samalla reissulla kuitenki tutustuun muihin luonnon ihimeisiin ku pireltiin käres leppäkerttua ja nähtiin komia ukkometso tiellä, ja onneksi eres iskä sai malliksi pyyrystettyä yhyren kalan. Niin ja lopuksi kurvailtiin kauppahan ostahan jäätölöö.

Mut joo, huomenna tieros köröttelyä Maskua kohoren ja sitte reissusta nääntyneenä tarttis olla pätevänä työhaastattelus, ei terve... Toivottavasti eres Sisu nukkuus vähä myöhempään ku tänään, kun se keksi herätä jo viireltä.

Jaa lupasinko kiriottaa vaan "ihan pikasesti"? No sori, valehtelin näköjään.