Perkele, joko mä ny jo kerkesin olla Isojoella kuukauren, jos ei pikaasta Maskus käylähtämistä juhannuksen jäläkeen lasketa?! Menipä aika nopiaa, mutta johan siinä kerkiski tekehen monenmoista mukavaa: kyläiltiin yhyren kaverin kans niin ahkeraan puolin ja toisin että ihime jos ei se jo kyllästyny muhun (ja mun lapsiin), muitaki sukulaasia tuli nähtyä, käytiin pari kertaa vähä uimas, huikeen hillasadon yllättämänä sananmukasesti painuin suolle pariki kertaa, on käyty ostoksilla, mökillä paljus killumas, syöty herkkuja niin saatanasti ja pihalla on viihrytty sen verta että munki nahka, jonka väri normaalisti muistuttaa lähinnä jauhoos pyöriteltyä lumiukkoo, on pikkuusen ruskettunu. 

Tänään tultiin koko konkkaronkka kotio takasi, tai siis eihän Rami Isojoella ollu ku tuos ny parina viikonloppuna mutta yhtä matkaa kaharella autolla päästeltiin ehtoopäivästä Maskuun ja huomisesta taas alakaa arkinen taaperrus. 

Meinasin tuohon kiriottaa, että alakaa "normaali arki", mutta mikähän se normaali sitte on. Huomisesta alakaen pitäs varmaan ruveta täytteleen kaikenmoisia opiskelupaikkaan liittyviä lappusia, mitä sieltä opinahajosta mulle lähetettiin vino pino, ja erinäistä setvittävää olis työkkärin ja Kelan suuntaan ja sitä rataa. Työkkärin ja Kelan kans asiointi onki muuten lähes mun lempihommiani, menee niinku justiinsa samaan nautinnollisuuskategoriaan esim. siivoomisen ja oksennus- tai ihan minkä tahansa taurin potemisen kans. 

Urholla oliki jo parin viikon verran ollu havaittavis selekeitä koti-ikävän merkkiä, mutta ittellä oli taas kesäajalle tyypillinen "nyyh mä haluan jäärä Isojoelle" -fiilis. No eikähän Urhoki pian taas ruinaa, että mennään takasi mummon ja papan työ, kun se hoksaa, että ihan normaalisti se iskä paahtaa päivät töis ja leikkikaverivalikoima on suht suppee, ku ei oo tarjolla juuri muuta ku pikkuveli, joka ei oo viä aiva tasaveroonen nuis leikkihommeleis kolomivuotiaan kans ja äiti, joka repii loputki haivenet päästänsä soitellesansa kaikenmaailman virastoihin ja ettiskellesänsä ties mitä rokotus- ja muita tarvittavia tietoja, mitä pitää kaivaa opiskelupaikkaa varte. 

No ei täs ny oo ku kolomisen viikkoo ni sitte on Ramilla kesäloma. Sen aikaa voiki viä elellä suht huoletonta kesäelämää, kunnes koittaa karu arki: mukulat hoitoon ja äite asentaa perse(aukisen itt)ensä koulun penkille. Se on sitte varmaan sitä "normaalia arkee" ja sitä riittääki sitte päälle kolomeksi vuodeksi eteenpäin, jos ny en satu töitä löytähän sitä ennen.

Kun ny sais tuon siirtymävaiheen pois alta ku se on aina joka asias se kaikista vittumaisin osuus. Mutta ei muutaku perse(aukisuus) erellä puuhun!