M'oon viettäny tätä viikonvaihretta kotona keskenäni muksujen kans ku äijä lähti jo perinteiseks muorostuneelle kal(j)astusreissullensa torstaina. Vähä jo etukäteen hirvitti että millä mä oikeen saan aikani kuluhun, etenki ku Sisu tuli myös perinteisesti taas kipiäks just ton kaljareissun aikaan, mutta ny ruvetaan olehen jo voiton puolella, eikä oo tarvinnu eres ihan kauhiasti kikkailla, jos ei lasketa perjantaita, jolloon sain lyhyehköllä varotusajalla Sisun työpäivän aijaks hoitohon kaverille ku ei sälliä voinu kuumeisena päiväkotihinkaa rehata ja itte olisin viä näin työsuhteen aluus menettäny päivän palakan, jos olisin itte jääny kotio. 

Lopulta rupes lauvantaipäiväki kääntyhyn illaksi, ku viä menin muksujen kans pihalle ja olin keksiny, että annan Urholle kameran kätehen ja annan sen filimata sen minkä vain ikänäki kerkiää. Mettäpöyröön lapsia ku nuo poijaat on, ni neki tykkää lampsia mettäs ja tänä syksynä ne on aiva hullaantunu kaikenmoisista mettäsienistä. Ja vaikkei täs pihas juuri mikää muu kasva, ni näin syksysin maaperä puskee esiin punasia kärpässieniä ja ne on sitte niin mielenkiintoosia, että täytyy joka ulukoilulla käyrä kattomas niitä että onko ne kasvanu. Niinpä lähärettiin poikain kans sienibongauskävelylle, Urho dokumentoi tapahtumat ja bongaukset ja mä keksiin, että sitä materiaaliahan mä voin hyöryntää täs plokis, ku emmä juuri muuten tänne ikänä saa aikaseks tällätä mitää valokuvia - eikä mun itte ottamat varmaan oo hirveesti sen kummempia mitä nuo muksun räpsimät :D

IMG_4731muok-normal.jpg

Enste vähä hattivattia. Mettänlaitaan, mihinä on tehty erinäisiä puuhommia ja misä maahan on levitetty tommosta oksasilippurin aikaansaannosta, on tänä vuonna kasvanu hillittömät määrät tuommosia sienenpötkylöötä. Mä kerran sanoin, että nuohan on niinku Muumilaakson hattivattia, ni siitä lähtien mukulat on vissiin ihan tosisansa uskonu, että ne on hattivattia ja niitä kans pitää päästä morjestaan monta kertaa päiväs ja eileen käytiin oikeen toivottamas hattivatiille hyvää yötäki ennenku lähärettiin tupahan iltapalalle. 

 

IMG_4734muok-normal.jpg

Sitte kuvattiin vähä Sisua kans samaasella hattivattiplassilla. Yllättävän hyvin onnistunu kuva, ku yleenä nuo Urhon otokset on vähä semmoosia, että kuvattavan pää on jääny kuvan ulukopuolelle ja niin erelleen :D Jos tää olis mun itte ottama, olisin luonnollisesti rajannu tuon kuvan reunas näkyvän käteni kuvasta pois, mutta mä aattelin laittaa nää kuvat tänne ny pitkälti just semmosina, mitä tuo nappula on niitä näpsiny. Lähinnä tein vaan semmoset sävyjen sääröt, mitä mä aina kuville teen, ennenku paan niitä mihkää näytille. 

 

IMG_4735muok-normal.jpg

Tätäki mä melekeen voisin jo sanoo ihan hyväksi kuvaksi, ja muuten sanoosinki jos en mä itte näyttäsi niinku joltaki pultsarilta, mutta sehän ny ei taas oo kuvaajan vika ensinkää. Eikä tähänkää ny oo ihan kaikki varpaat mahtunu, mutta se varmaan vähä tasaa, ku aika moneen kuvaan taas Urho sai hyvin mukaan omat kengänkärkensä: 

IMG_4751muok-normal.jpg

Viä piti siis vähä palata ottahan kuvia hattivateista, ja tän näkösiä oli aika moni muuki kuva, että on menty seisoon tietysti ihan kuvattavan asian vierehen ja saatu omat popot kuvaan :)

 

IMG_4739muok-normal.jpg

Välis kattottiin tarpeelliseksi ottaa myös jokunen kuva omastaki naamasta, eli siitä vaan kameraa pikkuusen ympäri omaa naamataulua kohore...

 

IMG_4761muok-normal.jpg

Välis mä lähärin viemähän ruokasuttuja kompostille. "Äiti, mä otin kuvan autosta ja Sisusta!" Oikein kiva muuten, jos en olisi keriinny hinata hehtaaripersettäni keskelle kuvaa...

 

IMG_4768muok-normal.jpg

Täs ny sitte yks niistä pihan kärpässienistä. On neki pienenä ihan söpöjä!

IMG_4782muok-normal.jpg

Sitte mentiin hiukka mettän puolelle. Täs kuvattiin tuommosta haperoitten rypästä, ja ihan hyvin niitä sieniä saatiin mahtuun samahan kuvahan. 

 

IMG_4788muok-normal.jpg

Tähän loppuun viä vähä puitten latvoja sammakkaperspektiivistä kattottuna. Ei hullumpi kuva vai mitä? Täytyypä tätä ideaa hyöryntää joskus jatkoski. Oli meinaan muksullaki vähä uurenmoista mielenkiintoo ulukoilureissulla ku sai oikeen luvan kans ottaa itte kameralla kuvia ja ihime kyllä, pienempi jätkä ei ollenkaa hoksannu ruveta riiteleen siitä, kuka sitä kameraa saa oikeen käyttää :D Sisulle riitti pitkäksi aikaa se, kun se sai poimia kourahansa kangasrouskun ja kanniskella sitä ympäriinsä. Niin, ja sainpahan vähällä vaivalla kasahan jotaki, mistä kiriottaa tänne, vaikkei itte asiasisältö jäi niukahkoksi! Ihanku mun muis kiriotuksis ny olis aina täyttä asiaa aiva kauhiasti.