Mua jaksaa ihimetyttää se, että vaikka meillä nuo kissat on aina ihan samois evähis, ni minkä ihimeen takia Kessu on paksu ja Simppa on laiha luikero. Jollaki lailla siis sen täytyy mennä niin, että murkina ei jakauru aiva tasaasesti kattien kesken. Mut mikä onkaa Simpan solakkuuren salaisuus? Mäpä otan selevää, ties vaikka onnistuisin lanseeraahan uuren muotidieetin: kissalaihiksen!

Sääntö 1: Käytä ihan kohtuuttoman paljo enerkiaa ruuan ja (oletettujen) herkkujen kerjäämiseen. Eli ku eres kuvittelet jonku muun häsäävän jonku nannapaketin kimpus, ni tuppaa aiva iholle kiehnaahan niin että herkkuja ittellensä haaliva menee meleki kumohon. Sen jäläkeen väistele ärsyyntyneenä viuhtovia käsiä ja jalakoja. 

Sääntö 2: (Liittyy läheisesti sääntöön 1) Kun saat vongattua ittelles jotaki hyvää tai eres jotaki syömistä, älä syö sitä. Sillä sehän onki ihan pahaa. 

Sääntö 3: Kun ruokalautanen on piukees sapuskaa, syö läjän keskeltä vain sen verta, että just ja just kipon pohoja alakaa näkyä. Sen jäläkeen on tulukittavis, että lautanen on tyhyjä ja voit lopettaa syömisen, sillä tyhyjästähän on paha nyhyjästä. Sen jäläkeen onki mukava nourattaa sääntöjä 1 ja 2. 

Sääntö 4: Nopeet syö, hitaat ei. Eli oo itte se hiras. Ku oot jakamas kaverin kans jotaki hyvää, tupeksi oman osuutes kimpus niin kauvan, että kaveris ehtii vetää senki. 

Sääntö 5: Älä huoli mitää halapaa syömistä. Kallista ei kumminkaa oo varaa ostaa mielin määrin, niin sitä saat automaattisesti vähemmän. 

Sääntö 6: (Liittyy läheisesti sääntön 5) Kyllästy nopeesti. Ku oot pitkän ettimisen ja monen testailun jäläkeen löytäny uuren lempiruuan (joka on tottakai erellistä lempparia kallimpaa sorttia), ni huolehri siitä, että kylläännyt siihenki alta aikayksikön, ni et erehry vetähän herkkua mitää mega-annoksia kerta toisensa jäläkeen. Ja sitte koitetaan taas keksiä joku (kalliimpi) suosikki, ja tämähän johtaa lopulta siihen, että kaikki on jo kokeiltu ja kaikki on enemmän tai vähemmän paskaa, ni sitte närpit joka tapaukses minipieniä suupaloja (sitä kalleinta sorttia) puoliväkisin eikä siinä ny lihohon pääse millää. Ja taas voi palata sääntöjen 1 ja 2 pariin.

Sääntö 7: Liiku säännöllisesti. Hyviä lajia on muun muas paini ja olemattoman peräs juokseminen (öisin). Enerkiankulutusta voi koittaa maksimoira viä ilimottamalla asiansa maharollisimman kovaan ääneen liikuntasuorituksen yhteyres, ni ja silloonki ku ei niin kauhiasti liikkusikkaa. Äänekäs kuoraus kans varmaan kuluttaa vähä enempi kaloria ku ihan ääneti nukkuminen. Ja nukkumisesta puheen ollen...

Sääntö 8: Nuku riittävästi. Semmoset reilu 16 h vuorokaures on hyvä. 

 

Hmm, kannattaaskohan koittaa?