Kun ei mulla mitää erikoista sanottavaa (viäkää) oo ni teherään tästäki kiriotuksesta vaan joku typerä hajanaasten havaintojen kokoelma. Mut tällä kertaa koitan pitäytyä positiivisis sattumuksis, onhan ny kevät ja kaikki! 

Ylipäätänsä on hieno asia, että on huhtikuu. Mun itteni lisäks helevetin moni mun sukulaanen ja kaveri on syntyny huhtikuus. Ilimeisesti lähipiiris on muinaisina aikoona ollu suosittuaki hupia häsätä heinäkuun helteillä ja sillä sitä niin moni onki nähäny päivänvalon justiinsa huhtikuus. 

Muinaisista aijoosta tuli mieleen, että riuhtaasin tänään jalakaani parit ikivanahat farkut! Vanahojen valokuvien perusteella tein ikämäärityksen ja totesin toiset pökät kuus ja toiset jopa kahareksan vuotta vanahooksi! Mut se oli tietty metkaa, että ne "vaan" kuusvuotiaat farkut oli piukeemmat. Tais ne molemmat rievut olla jotaki sen aikuusia ostoksia, ku erellisen kerran oli joku suht onnistunu laihtumisprokkis päällänsä. 

Onnistuneista prokkiksista puolestaan tuli mieleen, että sain haravoitua meirän pihan viikonvaihtees valamiiksi asti! Tai no jos tarkkoja ollaan, ni osa haravointiroskista on viä siivoomatta pois, mutta onhan siis se varsinaanen haravoimisosuus kuitenki tehtynä. Lisäks täs on kevättä kohore tultaes suunniteltu sen verta nuota tulevaisuurenki haravoimisia, että äijä on kaatanu vähä puita, joten on ainaki muutama roskastaja vähemmän nurmikkojen laiteilla. 

Muutenki oon viihtyny epänormaalin paljo ulukona: oon vihiroon viimmeen löytäny liikkumisen ilon!!! Jos viä joku aika sitte kävely- tai pyöräälylenkin jäläkeen oli sellanen olo, että hyi helevetti, kauhia hiki ja huippaa, ni ainaki fillarointi onki muutamia kertoja aiheuttanu ihan toisenmoisen olotilan, niinku et VAU, tätä lisää! 

Muunkimoista ulukoilua on luvas: Ens lauvantaina oon Turun Kiikurien porukas esiintymäs ja sen jäläkeen on luultavasti kehon nestetasapaino sen verta huonos jamas että sitä on jäätävä korjaileen koko ehtooksi johki kylille. Sitte viikon päästä onki jo pääsiäinen ja varmaanki yks viihreilta saadaan sinnekki ujutettua. Ja on tuos viä tulos muitaki mukavia kekkeriä vähä myöhemmin keväällä. 

Voi kevät! Vaikka mä niinku kelien ja luonnon(antimien) puolesta oon yleensä eniten arvostanu syksyä, ni ei se silti vedä vertoja keväälle mielialan kohottamises! Syksyllä ollaan kuitenki menos kohti talavia, kun taas keväällä siitä päästään erohon ja kesä ja syksy on vasta tulos. Vois olla ihan jees jos jätettäs kesä- ja heinäkuu vallan pois ja korvattaas ne ylimääräsellä huhti- ja elokuulla! Paitsi et toki ny juhannuksen vois säästää.