Mun alako kesäloma torstaina ja mäpä alotinki sen räväkästi lähtemällä festareille! Oon mä ny jonkusen kerran eläisäni festareilla käyny ennenki, mutta hiukka harvemmin oon kekkaloinu siä kansallispukuun sonnustautuneena, ollen vieläpä itte festareilla esiintyjänä!

Eli olin Turun Kiikurien matkas Kaustisten kansanmusiikkifestivaaleilla oikeen kunnon rupiaman, lähärettiin reissuun siis jo torstaina heti aamusta ja kotio tultiin vasta täs sunnuntaina alakuehtoosta. Esiintymisiä oli kolomeen otteeseen, enste perjantaina oli semmonen isompi hässäkkä, mihkä osallistu muitaki varsinaas-suomalaasia ryhymiä (ku festareilla oli vuoden maakuntateemana just Varsinais-Suomi) ja myöhemmin perjantaina sekä lauvantaina oli sitte viä Kiikurien omat esitykset. 

Ei siis ihan pelekkää rällästystä, vaikka kyllähän sitäki tietysti päivihin sai ihan mukavasti taiottua, toki ny kuumalla kesäkelillä täyty pitää nestetasapainosta huoli ennen ja jäläkeen kaikkia raskaita reeniä sekä itte keikkoja! Kaikkinensa oli erittäin ratkiriemukas reissu, omat esitykset suju hyvin ja toisten esityksiä oli mukava kattella ja tulipa käytyä vähä tanssahtelemaski semmosta perushumppaa. Lisäks seura oli mitä huluvattominta, et jos ja kun ei ihan joka hetkee tullu vietettyä varsinaasella festarialueella ni majapaikas oli sitte ihan omat kinkerit pystys tilaisuuden tullen. 

Meirän kööri oli tuupattu asusteleen vähä sivummalle Kaustisilta, eli Veteliin. Kyllä taas revittiin juttua siitäki paikannimestä, voi ristus. "Missä sun majapaikka on?" "Vetelin koululla." "Jaaha vai niin, mutta mä kysyinki että missä sun majapaikka on?!" Menomestanahan Veteli veteli vertoja ihan mille tahansa suurkaupungille, siähän oli keskellä kylää huippu-upee räkälä nimeltä Uuno ja kyllähän se jonkumoisen kantakuppilan virkaa pääsi toimittaan, mutta kyllä sitä pääosa virvokkeista tuli nautittua majapaikan etkoilla sekä ihan siä festarihumus. 

Turnauskestävyyttä koetteli monenmoiset seikat: ensinnäki pitkät bussimatkat mennen tullen sekä bussin korkeahkoksi kohonnu sisälämpötila ja jo ihan koko reissun usiampipäivänen pituus, etenki perjantain tiivis treeni- ja keikka-aikataulu, helekutinmoinen kuumuus, epäsäännöllinen ravinnonsaanti, muutamat erinäiset epäonniset sattumukset ja sitte piti osata sovittaa viihreosasto yhteen verrattain aikasten aamuherätysten kans. Sitte viä ainaki mun kiusana oli epälukusa määrä rakkoja varpais ja muutamaan kertaan riivas paikkapaikoon sitkiäksi osottautunu päänsärky.

Oli siinäki yhteensovittamista kans, että sai noin nelikymmenpäisen revohkan, jonka ikähaitari oli tyyliin 7-70 vee, aina oikiaan aikaan oikiaan paikkaan. Välihin meinas jopa oikeen olla hermot kiriällä yhyrellä jos toisella, mutta kaikesta siitä nauramisesta ja muusta ilakoinnista päätellen uskaltaasin kumminki väittää, että jokasella oli takuulla lopulta (myös) oikeen hauskaa! Ittellä on ainaki aiva mahalihakset (semmoset kuulemma sijaittee tua vattas läskien alla jossain) kipiänä ku on saanu nauraa rätkättää aiva kaksinkerroin, niin et ei kannata erehtyä luulehen, että voi jeesus, on varmaan ollu tosi turhanpäivänen ja tylysä reissu josaki tanhuhelevetis!

Jees, nyt sitä sitte toivutaan rauhas kotona ja vieläpä aiva yksin, ku äijä läks mukulootten kans festarileskeyttä karkuhun mökille, ku äijän porukatki on siä. Ne kotiutuu vasta huomenna, joten mä saan ihan keskenäni elpyä, nukkua eres pienen siivun univelekoja pois ja sitä ennen piristän tätä kiriotusta muutamalla tanhuhelevetinenkeli-aiheisella kuvalla. 

 

Torstaina oltiin viä ihan siviilit päällä, täs tyyli(ttömyys)näyte ravintola Uunon terdeltä:

20140710_221732muok-normal.jpg 

 

Maakuntaesitys vedettiin oikeen kansallispuvus, täs Tammelan puku (lisää vain sininen päänauha). Kyllä tarkeni!

20140711_110631muok-normal.jpg

 

Maakuntashow'n jäläkeen tempastiin päälle sekalaanen sekotus eri pukujen osia ja "munankuori" päähän - ja ei muutaku nestetankkaukselle ennen seuraavan keikan alakua!

20140711_153435muok-normal.jpg

 

Perjantai-iltana kansallispukutuluvan vastapainoksi pistin jotain vähä rokkaavampaa päälle vaikkei ny varsinaasesti mihinää Tuska-festareilla oltukaa. 

20140711_193855muok-normal.jpg

 

Lauvantaina piti esittää renttuihin äijiin kyrpiintynyttä eukkoo. Huomakkaa taustan linjabiilin kyljen teksti "Kyyit kohillaan"! Aika pelottavan näkönen ämmä vai mitä?

20140712_114932muok2-normal.jpg

 

Lauvantaina iltarientoihin oli hyvä heittää päälle jotaki vähä vähempi persettä hiostavaa ku erellisehtoon wannabe-nahkahamonen. 

20140712_191953muok-normal.jpg

Ny ku nuonki monta asukokonaisuutta on huolella marinoitu hiellä ja hiekkapölyllä, ni voiki mukavasti käyttää vapaailtansa pyykkikonetta laulattaen. Itteepä ei ny enää tänään niin kauhiasti laulatakkaa. Mut oonpahan taas yhtä ylettömän hauskaa kokemusta rikkaampi!