Terve, olen Anne kolkytneljä vee eikä mulla oo viäkää ollu eläisäni mistää työpaikalta täyttä kesälomaa. Ja mikä hienointa, tänä kesänä mulla ei oo mitää lomaa ensinkää, jollei muutamaa tuntipankista reväästyä saldovapaapäivää lasketa. 

Me oltiin tuos juhannusta viettämäs Isojoella ja äijän alakoo siitä kaharen viikon kesäloma, ja se päätti jäärä viikoksi porukoille poikien kans. Mä puolestani palasin pyhäehtoona kotio, painan täs viä pari päivää duunia ja palaan sitte kans Isojoelle takasi, ku pidän perjantain vapaata. Et se on sitte vähä niinku mun kesäloma sitte. Vai voisko oikeestaan aatella niin, että mun kesälomaa onki nää nelisen päivää, mikkä mä vietän aiva yksikseni kotona? Mullei oo tää eres kissoja vastuksina ku neki on Isojoella! 

Sunnuntaina ku ajelin kotio, mietiin kuumeisesti, että mitenkä mä oikeen tän laatuaikani oikeen käyttääsin. Päätin alottaa rehevakkaasti käymällä ostoksilla, ainaki ruoka-sellaasilla, ku kotojääkaappihin ei jääny muuta ku valo. Varttia yli kuus Cittarin pihas vähä ihimettelin, että mikä vittu ku ei näy ketää misää ja sitte mä tajusin, että kaupathan on menny kuurelta kii. Et ostosreissu oli vähä köyhänlainen, mutta ei se mitää, köyhä olis ollu tää shoppailijaki. Onneks Maskun K-marketti oli auki ni sain eres vähä jotaki syömisenpuolta. Ostin muun muaas jäätölöpaketin, josta vetelin heti pyhäehtoona puolet nautinnollisesti sängys rötväten!

Entä mitäs muuta oon teheny ku syöny jäätölöö sängys? No esimerkiks syöny jäätölöö sohovalla. Sitte eileen kävin Raision kauppakeskus Myllys kiepahtelemas. Jos kaupan nimi on Glitter, ni eikö se jo sano, että sen kohoreryhymää on selkeesti tämmöset vanahat ämmät? Sijotin muutaman lantin korviksiin, niittiihin ja nahkaan ja sitte hain toisesta putiikista lisää hiusmömmöö, millä saa freesattua tätä pinkkiä väriä. Sitte kiertelin parilla kirpparilla, joskin poistuin niistä tyhyjin käsin, mitä voi toisaalta pitää ihan hyvänäki juttuna. Tänään oon käyny morjestamas yhtä kaveria ja sen vauvaa. 

Mä otin tavotteeksi nysvätä maharollisimman vähä kotona sekä käydä ahkeraan lenkillä ja tuo jäläkmmäänen tavote on täyttyny muuten paitsi tänään, ku kyläilyreissulta palattuani rupes hetikohta satahan vettä ku Esterin perseestä. Niinpä tästä tuli sitte netis surffailuehtoo. Päätin, että ruokaa en kotona laita koko viikolla vaan murkinoin töis ruokalas. Lisäks päätin, että telekkaria en aukase kertaakaa, vaikka muutama kaveri suositteliki, että nyt mullon hyvä tilaisuus syventyä telekkarin tuijotukseen. Mut mitä mä sieltä vahtaisin nyt kun en mä sitä jaksa nykyään kattella koskaa muutenkaa? Okei mä meinasin eileen kattoo yhyren elokuvan loppua samalla ku tuhosin toisen puolen jäätölöpaketista, mutta mä olin jo muutenki nähäny sen leffan ainaki pari kertaa ni söin jätskini, plarasin tovin nettiä puhelimellani ja menin maate. 

Huomenna mä aattelin käylähtää Turun keskustas. Emmä viä oikeen tiä mitä mä siä tekisin, mutta enkähän mä jotain keksi. Ni ja kotomatkalla vois kiertää viä yhyren kirpparin. Ehtoolla lenkki ja tavarakapsäkin lataus viikonloppua varte, mikä ei oo kovin paha rasti ku emmä vaivautunu eres purkahan mun juhannukseks pakattuja rettuja laukusta muutaku sen verta, että heitin likaset kuteet pyykkihin. 

Pakon eres on tietenki täytyny harrastaa vähä arjenki pyöritystä just niinku pyykinpesemisen muoros ja tänään ku olin meleki aikeis lähtiä lenkille, tyydyinki nypeksiin vähä rikkaruohoja mun niin sanotuista kukkapenkiistä ennenku se vesisare alakas. Nurtsiki olis leikkuun tarpees mut ehkä samaanen sare pelastaa mut siltä urakalta - tosin homma saattaa olla eres ens pyhänä entistäki vittumaisempana, ku olin huomaavinani, että sateiset mutta silti yllättävän lämpöset kelit on saanu kaikenmoiset rehut rehottahan. 

Tänään paukutin taas vähä pianoo ja älynväläyksenä otin yhyren vetäsyn videolle puhelimella ja siinäpä oliki prokkista kerrakseen ennenku a) sain kuvattua sellasen pätkän, jonka justiin ja justiin kehtaa pistää näytille ja b) onnistuin pistähän sen videon johki, mistä sain sen linkattua tänne. Kattokaa ja kuunnelkaa jos ilikiätte:

https://goo.gl/photos/8bHDes76mDnLgjmg7

Voi Sibelius-parkaa, kuinka vaan joutuuki pyörihin haurasansa ku mä raiskaan sen jotaki valssibiisiä epävireisellä pimputtimella. Itte vaan oon itteeni meleko tyytyväänen erinäisistä harhalyönniistä huolimatta, ku kerkis tuos olla kuitenki aika monta vuotta välis, etten juuri pianohon päin kattonukkaa. 

Kello alakaa olla sen verta paljo, että ehkä olis viisainta vähä nukkuakki välis. Jotenki meinaa nää vapaaehtoot venahtaa aika myöhälle vaikka pitääki herätä ihan normaalisti töihin. Eileen mun oli tarkotus herätä vähä tavallista myöhempään, asetin jo puhelimeen herätyksenki eri aikahan mutta en tiä sitte mitenkä mä siinä taas niin (epä)onnistuin, ku puhelin rupes aamusta möökäähän justiin siihen aikaan ku ennenki. Mut joo, tää on oikeesti niin hienoo olla aivan YKSIN, ettei sitä aikaa haluaasi tuhulata nukkumalla! Kyllähän sitä kotoonsa pois pääsee keskenänsä mutta se, että saaki jäädä kotionsa ja muut poistuu ja viä vähä pitemmäksi aikaa, on oikeinki virkistävää vaihtelua! Jos sitä sitte jaksais taas paremmin tota peruspullaa tämmösen pienen "loman" päälle.