..."ehkä kusen lisäks on jotaki muutaki, mikä ei oo paskaa?"

Näin toiveikkaasti päätin erellisen plokipostaukseni. Kyllä kannatti, meinaan kaharen päivän päästä töis ilimotettiin, että alakaa YT-neuvottelut. No vittu sepä hienoo! Johan täs on elämä ollukki aiva liika upeeta ja heleppoo viimme aikoona, niin etton oikeen ruvennu kyllästyttähän ainaanen nousukiito!

Eipä täs ny oo onneksi tän vuoden loppuhun asti solomitusta työsopparista keriinny vanaheta montaa päivää, ja moni onki lohorutellu että ei sitä kesken kaiken voi poikkaasta. No, tänä vuonna ainaki tietää kohtalonsa aijoos eikä tartte loppuvuotehen asti jännittää että kuinkahan tällä kertaa käy. 

Helevetin perse ja mä kerkesin jo kiriottaa pitkät pätkät kunnes sössin jotaki ja kiriotus häipy hevon kuusehen. En vittu varmaan jaksa yrittää vääntää samoja selostuksia uuresta, mutta sanomattaki lienee selevää että vituttaa ja aharistaa, vaikka on täs ny viä aikaa eikä oo viä oikeen mitää tietoo mitä tulee tapahtuun, kuinka mullin mallin kaikki pistetään ja montako saa monoo tai jos ny ei ketää monoteta, ni et monenko (muun) määräaikaasuutta ei enää jatketa. 

Ei, äläkää vaan ikänä sanoko mulle äläkääkä kellekkää, että "kyllä tekevä aina työtä löytää". Tai "voithan aina mennä vaikka puhelinmyyjäksi". Vaikka onki ollu lottovoitto syntyä Etelä-Pohojammaalle ni joku geeni on vissiin jääny aktivoitumatta ku työhakemukseen ei millää meinaa irrota, kuinka moon suurin ja komein, ja aiva paras justiinsa tähän hommahan. Ni et jos on vähä vitun vaikiaa saada itteensä myytyä työhakemuksen välityksellä, ni äläkää luulko, että yrittääsin ja kykenisin elättää itteeni myymällä jotaki paskaa puhelimitse. 

Ja hei miettikää jos kaikki Suomen työttömät rupiaas myymähän lehtiä tai mitä vaan. Luuletteko, vaikka jokaanen olis ihan helevetin kova myyntitykki taitojensa puolesta, ni että jokaaselle piisaas loputtomasti uusia asiakkaita niin, että homma löis leiville? 

Tai et "hoitoalalla on työpulaa, opiskele säki sitä". Ei kai siinä, jos tuntis eres yhtää kutsumusta siihen hommahan, ja jos olis eres pisaran verran soveltuvuutta siihen. Mä sitäpaitsi oon hakenukki jollain epätoivon hetkellä opiskeleen lähihoitajaksi. En päässy. Ei se mistää matikanlaskuista kiinni jääny. 

Kävin joskus työttömänä olles työkkärin ammatinvalinnan ohojaukses ku mietiin, että mitähän sitä vois opiskella, ku labra-alalla on niin kehenosti töitä tää päin. Testien tulos oli, et "Sovit laboratorioalalle!" No hupsista saatana, ihanko totta! 

Katotaan vaan millanen aktiivimälli vuoden päästä on työttömän pureksittavana. Hartaasti mä tietysti toivon, ettei mun tarttis vuoden päästä olla työtön, mut aika näyttää. 

Huomenna Folklandia-risteilylle. Saatan vetäästä pöhönät.