...Vanahenin taas hyvin arvokkaasti yhyren vuoden ja sitä juhulistin hyvän ystäväni kans mökkeillen. Perjantaina juotihin viiniä niinku mehua konsanaan, saunottiin ja grillailtiin. Kaveri soitteli kitaraa ja lauleskeltiin. Keskusteltiin kaikki mailman murheet lävitte. Mailmanparannuksen pitkäaikaasvaikutuksista en osaa mennä sanohon, mutta kai se reppu aina vähä kevenee kun sitä pikkaasen tyhyjentää. Lauvantai meni aika lailla samalla kaavalla muuten, paitsi että viiniä ei menny niin paljoo, ehkä sen takia ku sitä ei perjantailta eres jääny yhtää :D Ei vaan, piti muutenki himmailla ku pyhänä piti rientää meikattaviksi Laitilahan jo aamutuimaan. Mainio viikonloppu kaikkinensa, mitä ny jäi kaiveleen se, ku joku saatana oli vahingos napannu kaupan kassahihinan päästä meirän sipsipussit omien ostostensa sekahan.

...Viimme perjantaina mulle valakeni, että vappuaattona ei vanhemmalla sällillä oo koulupäivä eikä ollu mitää hoitojärjestelyjä tietenkää valamiina! Hätäpäis siinä mietittiin kaikkee kunnes lopulta sain luvan ottaa poijan mukahan töihin. Urputin jo kouluun päin että miten tästä on näin epäselevästi tierotettu ja sit vaan muistutettiin, että kun joulukuus oli se yks lauvantai koulupäivä, ni silloinhan se tierotettiin, että tällä saarahan sitte vappuaatto vapaaksi! JOULUKUUS, voi vittu. Ei soittanu sitte niinku niin yhtää mitää kelloja. Hyvä ku muistin ees sen et joku lauvantai tosiaan piti kupata siä koululla viis kuukautta takaperin. Ai niin, mähän olin siä paikalla molempien poikien kans, no ei kai sitte mikää ihime jos on jokku pikku tierottelut menny pikkasen ohi. Vai olikohan se mainittu Wilmas? Vuoden äiti -pysti, täällä ollaan, erelleen!

...Vappu oli ja meni. Enste mä uhosin pojille että käyrähän josaki kahavilas syömäs munkit, mutta et Turun keskustaan ei viitti ku siä on varmaan kauhia ryysis ja et olis kiva käydä sitte johonaki mualla ku Arnoldsis. No mistä me löysimme lopulta ittemme? Turusta Hansakorttelista Arnoldsilta. Ei, en mä sentäs pyörtäny päätöksiäni poikien rutinoitten perusteella, siis pelekästään, ihan itte mietiin että josko sittekki piipahtaas vähä vapputorilla, ku vappupäiväksi oli luvattu saretta. No vapputoria poijat jaksoo noin kaks minuuttia et kyllä taas kannatti lähtiä Turkuhun asti. No sai poijat sentäs ilimatteeksi joltaki opiskelijoilta ilimapallot ja kun niitä tarkemmin syynäs ni niis luki et Minusta tulee isona insinööri! Sisu kattoo palloonsa ja mietti, että "Minä en ainakaan tiedä, tuleeko minusta isona yhtään mitään! Minusta ei kyllä mitään INSINÖÖRIÄ tule!" Sen jäläkeen vasta takapenkin raati alakas kyseleen että mikä se insinööri muute on. 

...Vappupäivää vietettihin Leaf-areenalla Mehukattimaailmas, koska sääennusteet piti kutinsa ja vappupäivän keli oli hyvinki vappuinen, eli kalasia ja vettä tihirutti taivaalta. Ei vaan keriitty olla tuntiakaa paikalla ku jätkät sai jo aikaan kauhian vänkinän ja mä olin jo aivan kypsänä siihen molemminpuolooseen pätemiseen ja nokitteluhun, että eikähän lähäretä kotio, en mä jaksa teirän kans tää tapella ku kotonaki sitä saa teherä koko aika muutenki. Toinen halus pelata pelikoneita ja toinen kiipeillä muttei mihinää nimes yksin, no pelifriikki teki "myönnytyksen" ja halus pomppulinnaan, mihkä kiipeilyapina ei luonnollisestikkaa voinu suostua ja kumpiki jääräpäisesti oli suostumatta justiin siihen mitä toinen olis toivonu. Kun siinä aikani uhkaalin kotio lähäröllä, pelikielloilla ja viimisenä konstina sillä, että ei käyrä Burger Kingis vaan saatte syörä mun tekemää ruokaa, ni lopulta pelittäjä suostu kiipeileen hetkeksi ja kunhan se nahina unohtu, ni kiipeilijältä unohtu vallan se, etteikö muka yksinki voisi siä leikkialueella puuhastella ja että se pomppulinna oli lopulta se kaikken paras juttu - ja pelipössöökin meni kohta kiipeileen ihan omin nokkinensa mielellään. 4 tuntia meni. Burger Kingin kautta himaan. Burger Kingis toinen ylypeili sillä ku onnistu pirättähän aivastuksen. Sitte toinen kuiskas mun korvahan, että minä pidätin pierun. No mitäpä mä siihen ku kehuin, että ihan hyvä, tämmöses paikas. Seuraavaks pierunpirättäjä otti ison hömpsyn kokista, sanoo että äiti kuuntele tarkasti, ja ryökäsi mun korvahan. No mitäpä minä siihen, tein sen minkä kuka tahansa kypsä aikuunen tekis: ryökäsin takasi.

...Jos täs pesuees oli ennen yks ns. erityislapsi, ni ny niitä on virallisesti kaks. En oo oikeestaan yllättyny, vähä toki hämmennyksis mutta onhan tää hyväki, on ainaki virallinen määritelmä asioille ja sitä myöre helepompi saada oikeenlaista tukea kouluun yms, ja toisaalta on helepompi ymmärtää että itte ei oikeesti oo vaan heikko paskamutsi joka ei osaa vaan et tällä polulla ehkä sittekki on ja on ollu vastas vähä enemmän juurta ja kivee mitä keskimäärin. Mut eteenpäin sillä polulla mennään, jos vähä kompuroidaanki ni kyllä myös välillä nauretaan makiasti rähämällänsä maas maaten!