Täs ny on vuoden vaihtees saanu riemulla seurata näitä eipäs-juupas keskusteluita mitä tulee ilotulitusraketteihin, että kuinka ne on saatanasta kun Wuffet pelekää, kaikkien silimät menee puhki ja ympäristö pilaantuu ja pienet reppanat kiinalaaset lapset joutuu raataan jotta ihimiset sais ampua roskaa taivaalle ja niin tosiaan omille silimillensä. 

No tästä koohotuksesta mun tuli mieleen, että kyllä kai sitä kovin mielellänsä kiellettääs kaikki mistä ei itte satu tykkäähän. Tai mikä on jotenki semmonen sopivan kiva pikku kokonaisuus josta on heleppo ajatella, että kun minä en pidä tästä, ni ei tartte kenenkää muunkaa pitää. 

Haluaisinpa nähärä kuinka joku pistääs tulille kansalaasalotteen siitä, että kielletähän vaikkapa moottori"urheilu" ja turhanpäiväästen kukkien vilijely! Miettikää mitä luonnonvarojen tuhulaamista ku formulat ja muut ralliautot prääsää pitkin mailmaa! Kuinka palijo ne saastuttaa ja moniko köyhä poloinen elis herrooksi kun pistettääs se F1-touhuus liikkuva raha vaikka johki yhteiseen hyvähän! Mut eeeeei, suomalaaset on rallikansaa ja kyllähän sitä ny ihimiset tarttee leivän lisäksi vähä sirkushuviaki! Vähä niinku raketitiki on sellasta, mutta sillä erolla, että raketit on perseestä. Moniko viatoon varikkotyyppi taikka rallikisan katsoja, itte kuskeista ny puhumattakaa, on kuollu taikka vammautunu kisojen tiimellykses? Ei vissiin tarpeeksi moni. Vaikka ei kai se ralliautonkaa vika oo jos joku känniääliö toikkaroi liika likellä ajorataa, mutta kielletään mieluummin ralli ku viina. Viinaralli sen sijaan lienee ok säästää. 

Entä ootteko ikänä miettiny että mihkä ihimiset muka tarvittee ns kertakäyttöösiä kukkasia, jotaki yksvuotisia kesäkukkia taikka leikkokukkia jokka nyykähtää vaasis alta aikayksikön? Kielletään kaikki tuommoset turhukkeet ja sallittua olis ainoastaan hyötykasvien kasvattelu! No onhan niistä kukista silimäniloo, mut niin on raketeistaki, paitsi että raketit on perseestä. Moniko lemmikki taikka ihiminen on saanu ruusunpiikin käpäläänsä ja monenko tenavan tähäre soitellaan jouluusin myrkytystietokeskukseen ku Pirjo-Petteri on käyny haukkaamas joulutähärestä? Mut eihän ny kukaa kukkia voi vihata. Kaikkihan niistä tykkää. 

Tai voitaasko kieltää kaikki lemmikkielukat? Onhan ne ny suurelta osin lihansyöjiä, ne puree ja paskoo ja pitää mekkalaa. Munki lihansyöjäkissat käy välistä niin hermoille että tekis mieli päästää ne vapauteen, mutta on niistä ny maar välillä iloakin sentään. Ja vaikka lihansyöjiä ovatki, ni maistelivat suurella riemulla myös sitä joulutähteä ku joulua porukoilla vietettiin. Myrkytyksiltä kuitenki vältyttiin. 

No joo, ei pirä tästä sitte kenenkää vetää luomuviljeltyä hernettä nekkuhun, oikeesti mulla ei oo täs taustatietoo vitunkaa vertaa jonkun F1-auton, keskikokoosen koiran, hyasintti- taikka ruusupuskan ympäristövaikutuksista, kunhan maalaisjärjellä aattelin että ei nekää aiva pyhällä hengellä tänne ilimesty saati porskuta. Ja varmana jotaki skeidaa jättävät jäläkeensä. 

Kai meillä on vaan asiat niin perkeleen hyvin ettei oo mitää isoja asioita minkä etehen meuhkataan. Poratahan jostaki pumpulitikkujen varsista vaan. Emmä sillä sano, onhan se pieniki ympäristöteko aina ympäristöteko. Mutta on se jännä kuinka ne pienet asiat saa aina kovimman mekkalan aikahan. 

No ei mulla muuta tänään. Rauhaa, rakkautta ja sateenkaaren värisiä yksisarvisia kaikille! Son viikonloppuki kohta.