Otsikoksi olis hyvin sopinu että "vielä on kesää jäljellä", mutta se on niin vitun oksettava biisi että ei ny äkkiä tuu mieleen mitää muuta yhtä ällöttävää. 

Se on sitte loputki kesän lomailut takanapäin, tenavat meni eileen taas kouluun ja itte palasin kans töihin oltuani kaks viikkoo lomalla. Lomani alakajaasiksi menin viikonlopuksi Isojoelle, käytiin Honkajoen markkinoilla ja lähinnä ajeltiin autolla, ku oli niin helevetinmoinen helle ettei hirveesti jaksanu mitää järkevää, mutta ilimastoirus autos oli ihan sierettävää. Siinä sitte loman aikana käytiin muun muas pariin otteeseen mettäretkellä, pariin otteeseen pojat tapas myös kavereita ja sitte käytiin Puuhamaas sekä Nokialla Edenis sekä Särkänniemes. Jotenki toistaa itteensä nää meirän kesälomaretket vuodesta toiseen, mutta mitä sitä hyväksi havaittua kaavaa sotkehen :D 

Loma oli hyvä lopetella vierailemalla serkun perheen tykönä Helsingis ja samalla poijat pääsi ajeleen bussilla, metrolla sekä ratikalla. Poikain stadilaaset pikkuserkut ei oikein tuntunu ymmärtävän että mitä hienoo on ajella eri kulukupeliillä ympäri Helsinkiä, mutta olihan se ny meille maalaisjuntiille mielenkiintonen kokemus! Sitä huomas taas että kylläpä onki lapset varttunu, ku yllättävän hyvin jopa sai ihan keskusteltua ja vaihrettua kuulumisia, kaikki kommunikointi ei ollu vaan mukulootten komentelua tai yrittämistä saada omaa ääntänsä kuuluviin muksujen melskaamisen ylitte. 

Loman viiminen päivä oli ku mikäki krapulapäivä, ku rupes jo aharistaan töihin palaaminen. Vattas kiersi, syrän hakkas ja olo oli perin levoton... No, oon hengissä! Vähä pöllämystyny ehkä viä, että mistä niinku olis luontevaa jatkaa hommia, onko jotaki erikoista tapahtunu paris viikos ja oonkohan lomalla unohtanu jotaki kauhianki tärkiää. 

Mut hetkeksi viä takasi lomakuulumisiin, kun Nokian reissusta lähärettiin körötteleen takasi, ni koukkasin Tampereelta matkaani matkaharmoonin! Olin sellasen tilannu tuos keväällä, ku löysin sellasen valamistajan, joka kierrättää tavallisen harmoonin koneiston ja rakentaa siihen vaan matkamallin rungon ympärille! Naapureilla on taas yks syy enemmän vihata mua, ku mä vongutan uutta soittopeliä ihan innoissani! Viä pari viikkoo ni arvon rouva Mustikka pääsee treeneihin, ku Turku/Åbo Folks -orkesterin harijotukset alakaa. 

Ja ku harmooni oli nourettu, ni kotomatkalla poikettiin Ideaparkis Lempääläs ja sieltä kotio mennes poikettiin vahingos Hämeenlinnan puolella, helevetti ku oli jo enste työlästä päästä sieltä Ideaparkista pois ja sitte viä painelin vaan pokkana ohi jostain liittymästä. Sen siitä saa ku kerranki luottaa kykyihinsä ja meinaa, että eikähän tää paluumatka mee ihan hyvin iliman navigaattoriaki. Joo menihän se. 

Lähes yhtä hyvin meni tänään ku olin matkalla töihin, ja poikkeuksellisesti olin vaan ennen töihin menoo ajamas Turun keskustaan. No mähän käännyin motarilta pois kumminki jo Raisios ikäänku olisin ollu suoraa töihin menos, no sitte tuli kuningasajatus että tästähän pääsee tiputtaan takasi motarille kätevästi... toki juu pääsiki, mutta sitte auton nokka käyttiki päinvastaseen suuntaan mihkä piti olla menos. Miks liikenteestäki on täytyny teherä niin perkeleen vaikiaa. 

No, elokuu rupiaa olehen kohta puoles välis, ilimas alakaa olla varovaista syksyn tuntua mutta ei ny viä julisteta syksyä alakaneeksi sentäs. Mukavan lämpösiä keliä ainaki on viä luvas, ja mähän tarkotan mukavan lämpösellä sellasta ihimiselle sopivaa noin +20 asteen säätä, enkä mitää tappopaahretta. Monenmoista hommaa tarttis saada aikaseksi näin syksyn... eiku siis loppukesän aikaan, olis aika käydä taas vähä läpi poikien vaatteita että mikkä vermeet on jääny pieniksi, onko sopivia välikausirettuja jemmas vai onko niistäki kasvettu pihalle, pientä puutarhan koukkimista olis aina ja kämppä olis siivouksen tarpees, edelleen... Kesäloman loppuminen on vähä niinku joku uuden vuoden kevytversio, molempien jäläkeen hulluna suunnitellaan "uutta" elämää eteenpäin. Niin ja kauhee liikakilojen karistamisvimma kans nostaa päätänsä kummasti niin joulu- ku kesälomanki päälle.