Mulla usein toistuu tietyt "teemat" unis ja yks taannoinen teema on ollu unet, joissa näkyy tulvivia vesiä: Pellot on veten vallas, joet tuluvii tielle, siltä on poikki joen ylitte tai muuten oon päätyny veten varaan enkä tiä millä pääsis sieltä pois. Näis unis on tunnelma ollu ihan helevetin aharistava ja oonki yhyristäny ne elämäntilanteisiin, mihinä on ollu jotaki vastusta ja on tuntunu, ettei millää pääse etiäppäin. Esimerkiksi gradun loppuunsaattaminen, työttömyys, huolet parisuhtees ja kaiken tympiän heijastuminen yleiseen mielialahan. 

No, ainaki opintojen valamistuminen oli yks kohta mihinä nuo tuluvaunet väheni, samate ku rupes pääsehen työn syrjään kiinni. 

Hämmästyyn, ku täs ny pienen ajan sisään oon nähäny kolome tuluvaunta pitkästä pitkästä aikaa. Ensimmääses matkustin liniautolla halaki kotokylän. Keli oli kirkas ja kevääntuntunen, mutta oli aiemmin satanu ihan helevetisti ja pellot tuluvi ja paikka paikoon vesi valuu tien ylitte pellolta toiselle. Sen sijaan että se näky olis pelottanu ja aharistanu mua, ni mä kattelin lähinnä mielenkiinnolla kuina bussi rauhas sotki tuluvivan paikan ylitte. 

Toises unes olin johonaki talos. Talon likellä oli lampi ja lammen vierestä meni joki. Vesi oli noussu ihan tajuttomasti. Kattoon, että talon asukkaat oli heitelly räsymattoja jokehen jotta matot peseentyys siä. Ihimettelin vähä, että eikä nuo ollenkaa ajattele jos virta vieki matot mennesänsä, mutta matot näytti pysyvän hyvin paikoollansa. Talos sisällä huomasin, että vesihän ylsi meleki jonku makkarin ikkunaan asti. Vesi ei silti kuitenkaa tunkenu tupahan mistää. Kaikes rauhas kattelin klasista sille läheiselle lammelle ja mietiin, että en oo aikasemmin eres tienny, että tua pusikos on joku lampi, mutta nyt se tietysti erottuu ku siä on kerranki nuon perkeleesti vettä. Ikkunasta avautuva tuluvanäky ei tuntunu yhtää pahalta, kattoin vaan lähinnä kiinnostuneena, että onpas näky. 

Kolomannes unes olin yhyren kaverini kans mun vanhempien tykönä. Oltiin oltu viihteellä ja pikkuusen krapuloos, ja aikamme loikoiltuamme päätettiin, että nyt menoksi, johki oli kova tohina päästä lähtehen ja siinä sitte ruvettiin meikkaahan ja valamistautuun ihimisten ilimoolle. Oltihin samaan aikaan vessas, jotaki meikkipussia siinä tongittiin yhteistuumin ja sitte kaveri tipautti vahingos vessanpönttöhön jotaki meirän tavaroota, muun muaas kaks hammasharjaa, jonku mun huulipunan ja oliskahan ollu viä joku nelijäski pikkutavara mitä en enää muista. Torettiin, että nuo rojut on nyt kyllä niin menetetty, ja kaveri aatteli että antaa mennä ja veti pöntön. No totta helevetis pönttö meni tukkohon ja vesi nousi nousemistansa pöntös kunnes sitä alako valua reunojen yli! Tuli kova kiirus ettiä jotaki rättiä ja paperia että saatihin vessanlattia kuivatuksi. Lopulta kuitenki saatiin huomata, että vaikka vesi ei juurikaa lähteny pöntöstä laskehen ni ei sitä laitojenkaa yli tullu ku pieni nokko. Isä tuli siihen ihimetteleen ja sanoo että son muutenki meinannu hommata siihen uuren pöntön kun se on vähä huonosti vetäny jo jonku aikaa. 

Joo. Ehkä vähä erimoinen tuluvauni tuo viiminen mutta kyllä mä katton että samaan katekoriaan menee :D

No, näitä unia mietties ensimmäänen ajatus oli tietysti että mikä ristus on ku ei yhtää aharista??? Vesimassat on käydä ylle ja aikasemmin ne on tosiaan heijastellu jotaki ylipääsemättömän tuntusia vaiheita elämäs, mutta nyt tunnelma oli suorastaan luonnottoman rauhallinen? Mistä siis ny tuulee?

Kertoisko nää unet ehkä jostain itsetutkiskelusta, omien heikkouksien kohtaamisesta ja siitä, että niitten heikkouksien kans on oppinu pärjäähän? Vai olisko kyse siitä että oon nyt vahavempi (lue: vanahempi) ja osaan kohorata elämän haasteet kypsemmin enkä lannistu enää aiva pienestä? Taikka sitte nuo unet viittaa vaan siihen, että mailmas ny vaan on monta asiaa päin vittua, suurimpaan osaan omalla toiminnalla ei oo osaa eikä arpaa ja vain pieni osa johtuu siitä että on itte teheny jotaki pölöö, mutta osaan olla välittämättä turhanpäiväsistä paskoosta ja keskittyä mukavampiin juttuihin? 

Tai sitte yksinkertaasesti nuo unet kertoo, että moon pöyröö ja mun unimaailma on ihan ristuksen sekava!