Ku erellisen kiriotuksen tänne rustasin ni silloon oli tää Suomen koronavouhotus vasta aluullansa ja kuten kaikki hyvin tietää ni kouluthan on pistetty säppiin, Uudenmaan asukit sai sitä mitä haluski eli että lande piretähän niistä erillänsä ja kaikki mitä teet, paitsi kotona kuppaaminen ja kerran viikos ruokakaupas käyminen on syntiä. 

Meillä jo räkätauti sopivasti iski enste muksuuhin ja sen jäläkeen muhun, oletus on että se oli kai ihan perusflunssaa. Siirryyn toistaseksi tekehen töitä etänä ja kunhan mukulat tokeni tauristansa, ni ne on jatkanu koulunkäyntiä "normaalisti", tai ei siinä paljo muuta normaalia oo kun että ne tekee ne etätehtävänsä koulun tiloissa ja siä on koulun henkilökunta paikalla ohojaamas. 

Lapset viihtyy koulus kun oppilaita on paikalla yhteensä viis, ja varmaan kerkiää saamaan tarvittaes hyvinki henkilökohtasta opetusta. Keskittymisongelmia, joita on ollu sellasis tilanteis ku opettaja luennoi jostain aiheista ja pitääs jaksaa rauhas kuunnella, ni semmosia ei oo ollu nyt kun kaikki tehtävät tulee kirjallisina sähköpostiin, whatsappiin tai mihkä ny ikänä, mukulat osaa käyttää semmosia ohojelmia tietokoneilla ettei tämmönen kääpä oo semmosista kuullukkaa. 

Ja mites sitte tää kääpä on viihtyny etätöis? No, onhan täs paljo hyvääki, ei ainakaa autoo tartte tankata yhtä usein ku normaalisti. Hmm, sanoinko mä että paljo hyvää? Ja sitte mä luettelen tasan yhyren asian? 

Joo. Mähän aattelin, että täs kerkiää nukkuhun vaikka kuinka palijo enemmän ja vuosien univelaat tulis hoireltua pois, mutta jos aiemmin on valavonu klo 23 ja heränny vähä yli 5, ni nyt mä vaan valavon meleki puoleenyöhön ja kello heräättää klo 6. Sitte, naamataulu ja päänahka varmaan rupee voimaan paremmin ja tukka lakkaa rasvottumasta hetkessä, ku ei tartte meikata eikä tukkaa pestä aiva joka päivä ku ei kerta mihinää käykkää. Ja mikä on totuus? Naama saatana kukkii pahemmin ku ikänä, tai ainaki finnit sun muut röpelöt hyökkää silimille kun ei oo sitä normaalia meikkiä siinä peittämäs karua totuutta. Ja tukka on ihan yhtä kuppanen rasvapaska mikä tähänki asti. 

Ja pitihän mun ruokavalionki muuttua vähä paremmaksi kun en oo joka päivä vetämäs yliannosta työmaan lounasruokalas jäläkiruokineen päivineen, no mä syön kaikkee epämäärästä kuraa joka päivä ja mutustelen kaapista keksejä taikka jäätölöö... mahtaasko tää selittää myös nää helevetin finnitki. Mut olis siis paree että etäkomennus loppuu niin kauvan kun mä viä maharun ovesta pihalle. 

Niskat ja selekä on koko ajan jumis ja päätä särkee saatanasti harvase päivä, kerta ku ruokapöytä toimittaa kotikonttorin virkaa ni ergonomia ei ehkä ihan oo osunu kohorillensa. 

Kissat kans tekee kaikkensa että mun työnteko onnistuis maharollisimman jouhevasti, toinen pökö tuppaa sylihin tai vähintään monitorin etehen ja toinen tulee maate paperien päälle tai yrittää saalistaa jotain johtoja. Tai vähintään joku heittää ristuksenmoiset yrjöt matolle kesken palaverin. 

Ja kyllä täs vähä mökkihöperöitymistäki on havaittavis, niin introvertti ku oonki mut kyllä silti tympäsee ku liki ainuat huvit on ruokakauppaan meneminen ja kävelyllä käyminen. Päätin pitää karkkilakosani pääsiääsen mittasen tauon ja orotan jo niinku mitäki ulukomaanmatkaa, että saan maistella kaappiin kertyneitä karkkia jokka ei mukuloolle kelepaa. Ni ja suklaamunia oon ostanu sitä varaa, että kaapin aarteet on täyttä shittiä. 

Voi pääsiäänen. Monen monena vuonna peräkkäin oon viettäny pääsiäisen Isojoella, tavaten sukulaisia ja kavereita. Tänä vuonna ei tartte lähtee mihkää, muutaku leikkiä köyhänmiehen ohojelmatoimistoo ettei pari nuorta herraa revi pelihousujansa ja toisiltansa silimiä päästä ku rupee seinät kaatuun päälle. 

No, se hyvä puoli täs toki omalla kohoralla on, että työn vähentymisen puolesta ei oo tarvinnu murehtia, mutta olosuhteet kyllä muuten meinaa käyrä terveyren päälle, jos ei fyysisesti ni henkisesti. Ja kyllähän täs ny viä ehtii ihan oikeesti sairastua siihen kulukutautiin jos kunnon munkki käy! Niin että kiitti vaan kiinalaaset, syökää vaan jatkossaki kapisia villielukoitanne puoliraakoina, ja sitte ku maailma on kusessa, niin lähettäkää paskalaatuisia suojaimianne pelastukseksi. 

Onneksi eres ihimiset on kyllästyny kierrättään niitä vessapaperivitsejä somes. Ehkä meillä on viä toivoa.