Olin kaveriporukan kans josain mökillä ryyppäämäs. Mökki oli jonku järven rannalla. Mökillä oli myös ainaki Rami, sen sisko sekä muutamia muita turkulaasia kaveria sekä yks poika, joka oli mun kans yhtä aikaa yläasteella. Unes sillä oli myös tyttöystävä.

Kesken mökkireissun lähärettiin käymään laivalla. Uni tosin hyppäs siihen kohtaan, ku oltiin tulos laivalta takasi mökille. Kävelin naispuolisten kaverieni kans mökille päin. Kaikki äijät oli jääny viä laivaan ja olivat tulos mökille perästäpäin. Meirän oli tarkotus lähtiä viä samana ehtoona mökiltä pois.

Mökillä aloon pakata kamppeitani. Mun vaatteita ja muita kamppeita loju vähä joka huonees pitkin lattioita. Nostin lattialta yhyret alushousuni ja mietin, etten ollu käyttäny niitä reissulla viä, ja aattelin laittaa kassiin likaset ja puhtahat vaatteet erikseen. Huomasin sitte, että alushousut oli lattias lojuttuansa tullu ihan hiekkasiksi ja päätin, että tairankin laittaa kaikki rettuni pyykkihin jahka pääsen kotio.

Etsin jostaki käsiini siiterin. Pullo oli muovinen ja oranssi. Mullei ollu mökillä enempää juotavaa jäliellä, mutta aattelin, ettei se haittaa, kun oli jo viiminen päivä mökillä.

Sitte ulukona alako näkyä taivaalla mustia piliviä järven takana mettän yläpuolella. Mökiltä johti rappuset järven rantahan ja rynnättiin kaverien kans rantaan kattohon piliviä. Huomattiin, että  salamat väläkkyy
josain kaukana. Ukkonen tuli äkkiä ihan likelle ja meirän täyty tulla pois rannasta. Laskin, että ukkonen oli enää vain kilometrin pääs.

Jokaasella meistä oli oma kamera mukana ja ettin omaani muitten kamerootten seasta. Kamera löyty lopulta sisältä mökistä jostain pöyrän kulumalta ja palasin rappusille ja koitin ottaa salamoosta kuvaa, mutta kuva epäonnistu. Ja sitte tietenki ukkonen oli jo ehtiny mennä kauemmas ja salamat lakkas väläkkymästä.

Sitte äijäkki tuli mökille. Rami rupes mun kans jatkaan tavarootten pakkaamista. Rami selitti samalla, että lähestyvästä ukkosesta ei saisi ottaa valokuvia, koska siitä voi olla haittaa silimille.

Oltihin kuultu jo laivas juttua, että sen mun yläasteaikasen koulukaverin muija olis pettäny sitä jätkää ja asia oli tullu laivalla ilimi. Sitte saatiinki siä mökillä kuunnella, kun ne kaks selevitteli välejänsä. Tää jätkä sätti muijaansa ja halus tietää, kenenkä kans se on oikeen pettäny, mitä ne on teheny ja misä asennos! Tää muija suostu kertoon, että se oli ollu sängys jonku toisen kans mutta se meinas, että muu ei ookkaa sitte oleellista. Se oli sitä mieltä, että oleellisempaa olis miettiä, että mikä heirän suhtees on niin pieles, että muija haksahti toiseen mieheen.

Kuunneltihin niitten riitaa kaverien kans ja torettihin, että tuo viimenen oliki ihan hyvä kommentti, eli ei se oo oleellista että kenekä kans tekee ja mitä, vaan se, että pitäs miettiä, mikä omas suhtees mättää.