Lauantai eteni ehtooseen asti pääasias perjantaisen Ruisrock-ehtoon huuruja puhallelles ja tarkotuksena oliki viettää rauhaisaa koti-iltaa. Ku saatiin tenavat nukkuhun ni Rami rupes kärtsäähän grillis rimpsuluita ja mä kyykin jonku kukkapenkin kimpus. Grillaus rupes olehen loppusuoralla ku huomattiin, että Kessu ontuu pahasti toista takajalakaansa. 

Enste pähkittiin, että orottasko aamuun lekurireissun kans, mutta ku katti rähisi itteksensä kivusta sen verta railakkaasti hypätesänsä sohovalle maate ni mä buukkasin Keijolle ajan eläinlääkäripäivystyksestä klo 23 ja lähärin viemähän jalakapuolta sinne näytille. Jep, pääsin siis lauvantaiehtooksiki kylille, tosin viihdetarjonta ei ollu aiva erellisehtoon tasoo...

Mä olin jo aiva varma, että kissalla täytyy olla siinä koives luita sökönä ja varuiksi viä porasin naamani oikeen punaseksi lääkärille lähteisäni. Vastaanotolla hämmästys oliki sitte melekonen, ku kuljetusboksista marssi esiin hyvinki uteliaan ja reippaan olonen katti käyttäen kaikkia nelijää jalakaansa. Olin vähä et mitä vittua, tiäksä kissa yhtää mitä tääki käynti tulee maksahan, niin että älä ny väitä ettei sus ookkaa mitää vikaa ku viä reilu puoli tuntia sitte olit niin kipiä että pelekkä kyljen kääntäminen sohovalla sai sun sähiseen ja muriseen niin että äijäki varuiksi ennen kissan tunkemista kuljetuslooraan veti käteen, meinaan vahavat nahkakintahat. 

No, eläinlääkäri kopeloi kissan, mittas kuumeen kissansilimästä ja ku viä lopulta siitä kipiästä jalaasta löyty pieni mutta sitäki märkivämpi reikä, ni diagnoosi ei ollukkaa luunmurtuma vaan tulehtunu haava. Olisko katti sitte saanu automatkalla nuoltua haavasta ruven ja ihon alle kertyneet visvat pois niin että koipi kestiki yhtäkkiä kävelyä siä vastaanotolla, muuta selitystä en sille osittaiselle ihimeparantumiselle keksiny. 

Mut oli miten tahansa, ni kissi sai suureksi riemuksensa kaulurin päähänsä, antibiootit, kipulääkkeet sekä viä rasvaa sen haavan hoitoon. Kaulurin mukana oli peruutusvaihre, harvemmin meinaan oon kissan nähäny niin vittuuntuneena kulukevan perse erellä ympäri huushollia kun se raukka koitti päästä erohon uutuushärvelistänsä. 

20150705_090242.jpg

Tänä aamuna vähä jännitti koittaa, kuinka kissalle kelepaa antibioottitabletti. Se oli onneks jotain maustettua versioo, ja Kessulla oli ilimeisesti ollu vaikeutta saada syötyä raksuja kupistansa, ni se suorastaan täristen hotki tablettinsa silikasta näläästä! Voi ristus et oli huojentavaa että se lääke meni alaha aiva heittämällä! Simpan kans ei takuulla olisi onnistunu. 

Mä oon sitte tänään palavellu kissaa kantamalla sille suoraan sänkyyn raksuja sekä vettä, putsannu haavaa ja silitelly mennen tullen sekä asetellu kauluria paremmin, mikäli tarpeellista. Ja miten kissa kiittää tästä huolenpirosta? Tietenki heittämällä laatat pitkin sänkyä. Niin ja tietysti silleen vaivihkaa, etten tajua sitä tuoreeltaan käyrä siivoomas vaan vasta tuntien päästä, ku kaikki mehut yrjökasasta on jo tiukasti imeytyny lakanan läpi petariin ja sitä rataa!

Heivasin petarin päällisen orottahan pyykkikoneeseen pääsyä ja äijä sitte riensi petarin sisuskaluja puunaahan. Se otti aseeksi höyrypesurin, joka päätti sitte hyytyä just ku sitä olis ehkä kipeiten tarVITTU. Ei siinä auttanu ku suihkulla prääsätä sitä ykäkohtaa ja todeta, että tommonen hiton superlonimatsku imee muute ihan perkeleesti vettä. Sitä petaria me sitte pesuhuoneen laattialla tallottiin suurella tunteella ja Rami kekseliäästi löi jopa maate siihen petarin päälle ja vieläpä kieri siinä ja mä pohoriin, että onko tää ny joku paikallinen versio munamankelista. 

Seuraava jännityksen aihe oli ruiskulla kissan suuhun ruutattava kipulääke. Mä kaappasin kissan sylihini selällensä, pökkäsin ruutan katin suuhun ja mömmöt tupihin. Oho, oliko tää(ki) näin iisi toimenpire?! Kissa kyllä näytti entistäki kyrpiintyneemmältä ja voi olla, että huomenna kipulääkkeen annostelu ei onnistu yhtä kivasti ku kissa tietää mitä paskaa on luvas, mutta olipa eres alaku heleppoo!

Mitähän täs viä on luvas ennenku on kissa saatu terveiren kirijoohin? Hiekkalaatikosta mä otin katto-osan pois että töttöröpää mahtuis paskalle ja hiekkaa kissat onki tänään kuoputtanu kodinhoitohuoneen täytehen sontalooran reunojen yli. Seuraavaks Kessun maha varmaan menee antibiootiista sekasin, se vääntää kunnon ruikulit ja enste kaapii rämmäleet pitkin seiniä ja sitte kiertää kuratassuillansa läpi kaikki huoneet ja lopuuksi pomppaa meirän sänkyyn. Eikä se saa edes ittiänsä pestyä ku on se kauluri tiellä. Joo, no toivotaan parasta että tuo sänkyyn purjoominen jäis ainuaks sivujuonteeks täs operetis!