Pyhäehtoona tuli valavottua telekkarin ääres kattellen jääkiekon MM-kisojen finaalia ja niinhän siinä kävi, että toisin ku pahoin pelekäsin, ni Suomi näytti ruottalaasille että kuinka meillä oikeen tavataan saunoo ja antoki naapurille sellaset löylytykset jotta morjens.

Ottelun jäläkeen arvas, mistä esimerkiksi Facebookis enimpi osa kaveriista jauhaa päivätolokulla, irvistellään Ruottin kustannuksella ja laitetaan linkkiä linkin perähän kaikenlaisiin voitonlauluihin ja mahtimaaleihin ja Mertarannan skitsofreenisiin selostuksihin, mutta sen lisäks uutisis on ruvettu poraahan sitä, kuinka suomalaasten kiekkoporukka on juhulistanu voitonhuumaansa ympäripöhönäs televisios ja kuinka kakarat saa ny aivan vääränmoista roolimallia. Aatelkaa ny kuinka epäsuomalaasta, juhulia ny menestystä ottamalla kännit! Onpa ennenkuulumatonta.

Jotenki musta vaan tuntuu, että niistä tilanteista, kun se eräski kiekkovaikuttaja hoiperteli ulos kisakoneesta ja heittäyty suullensa voittokuluhoon, ja ku nelekytä muuta jannua esiinty enemmän tai vähemmän muuseis kaiken kansan nähtävillä Helsingis järjestetyys kansanjuhulis, olis varmaan pienimpien kakarootten kans selevinny sanomalla niille, että ”setä oli vähän kömpelö ja kompastu” tai että ”poijat on vaan niin onnellisia kun ne voitti”. Siis jos muksut ny olis hoksannu eres ihimetellä, että mitä nuo tua ny oikeen sössöttää. Mutta ku netis, leheris ja uutisis kauhistellaan, että NEHÄN OLIVAT IHAN KÄNNISSÄ, ni näppärät tenavat menee tietysti kysyyn kaveriilta, vanhemmiltansa tai Googlelta että mitä se ”känni” oikeen tarkottaa ja siinähän saaki sitte olla selevittämäs.

Mutta tilanne saattaa tietysti olla kuten seuraavas vitsis:

Äiti ja isä oli autoajelulla. Takapenkillä istui heidän alle kouluikäinen lapsensa. Yhtäkkiä edessä ajavasta autosta heitettiin ikkunasta ulos hieromasauva, joka osui perheen auton tuulilasiin! Lapsi hämmästyi takapenkillä: ”MIKÄ tuo oli???” Isä ei keksinyt parempaa vaan vastasi nopeasti: ”Se taisi olla joku ötökkä vaan.” Tähän lapsi tuumasi: ”Ai jaa, no olipa sillä iso kyrpä.”

Eli jos muksuilla on jo termit hallus ja hoksottimet paikoillansa, ni mitäpä niitä enää siinä vaihees koittaa pumpuliin kääriä.

Epäälenpä vaan, että vaikka josaki Salatuis elämis tapahtuu aika paljo enemmän muksuja hämmentäviä asioota ku yksis jääkiekon voitonjuhulis. Ja Salatut elämät tulee joka arkiehtoo, ku Suomi ny kumminki voitti MM-kultaa vasta toisen kerran ja erellisestäki kerrasta ehti kulua sen 16 vuotta, eli moni nykypäivän kakara ei ollu silloon viä ensihenkäystänsä vetänykkää. Salakkareis sitä vaan dokataan, veretään huumeita ja nussitaan (varsinki muita ku omaa kumppania) ja ainua mistä nousee kohu, on se ku yks kämänen kahavila räjähtää ja vissiin joku yks keskeinen roolihenkilö kuolee. Toki siinä sarjas on se valistuspuoli hoirettu niin, että paha saa aina palakkansa: rikoksesta ja pettämisestä jää kii, huumeista ja kännäilystä seuraa törttöilyä ja kauhia morkkis ja niin erelleen.

Mut hoitipa se Nurminenki valistusasian lopulta parhain päin kun se siihen pokaaliin sukelsi. Tuskin kukaa tenava ainakaa siitä äijästä haluaa ottaa mallia enää sen jäläkeen ku äijästä on tehty tuhat ja yks pilikkavideoo nettiin!

No joo mutta se kiekosta ja sen jäläkipeliistä. Jos vaikka sepustais viä jotaki omasta elämästä. Paitsi että kappas vaan, eihän mun elämäs oo tapahtunu mitää, ni enpä kiriotakkaa. Tai ei mulla oikeestaan eres oo mitää elämää, niin että eikähän tämä jaaritus ollu tältä erää täs!