Ku ei mistää muuten keksi mitää puhumista ni aina voi jauhaa säästä. Ja oli keli mikä hyvänsä, aina siitä löytää jotaki valittamista, ja valittaa mäki aion tietysti!

Vois ottaa melekeen vittuiluna sen, että juhannuksena oli kylymä ku ryssän helevetis ja heti ku siitä juhulasta päästiin ni eikähän pukkaa hellekeliä! Niin on lämmintä luvas koko viikoksi että huh huh! Tai ei mitää lämmintä, vaan suorastaan kuumaa.

Mua ainaki ärsyttää, ku joka tuutista toitotetaan kuinka "helle hellii" ja kuinka pitää muistaa "nauttia helteistä nyt kun niitä vihdoinki saadaan" ja muuta paskaa. Kuka sen muka on keksiny, että helle olis pelekästään hyvä juttu kaikkien mielestä? Emmä ainakaa nauti siitä vähääkää, että yötä päivää on kuuma ja olo on tukala, hikinen ja tahmanen.

Jos mä saisin päättää, niin joku 22-24 lämpöastetta piisais vallan mainiosti kesän maksimilämpötilaksi eikä hiivittäisi sinne hellerajan "paremmalle" puolelle vähääkää. No, mut mulla ny ei kauhiasti oo päätäntävaltaa sen suhteen, millasta keliä mihinäki päin pitää, niin täytyy vaan koittaa sietää kulloonki vallittevia sääolosuhteita.

Onhan tämmönen säästä ruikuttaminen ihan turhaa muutenki, ku ei se sää siitä kumminkaa muutu. Mut mua ottaa vaan päähän se, kuinka tunnutaan pitävän ittestään selevänä asiana sitä, että kaikki pakkasen raiskaamat suomalaaset orottaa kieli pitkällä, että tulis kesällä helle, joka kuittaas kaikki kylymän ja pimiän talaven aiheuttamat kärsimykset. Jumalauta, kyllä kylymää pääsee karkuun kun vaan pukee tarpeeksi, mutta jos on niin kuuma että alastoonna varjos kyyhöttäenki tulee hiki, ni onko se sitte sitä nautinnollista kesäkeliä?