Pitkästä aikaa taas on syytä jaaritella vähä kissoistaki, kun eileen me haettiin kissakki vihiroon tänne niitten uuteen taloon! Niin, siis ainaki kissat on varmasti ajan mittaan sitä mieltä, että tää tupa on vain ja ainuastaan niitten, ja noi ihimiset on tää vaan palavelusväeksi otettuna.

Kessu reagoi uusiin tiloihin tyypillisesti: se kierteli ja kaarteli ympäri huoneita ja mouku mennesänsä. Ihanku se olis halunnu kuuluttaa, että täs tulee tän(ki) pytingin omistaja, painukaa kaikki muut suolle! Simppa kans kierti ku pieru nahkahousuus, mutta piti vähä vähemmän elämää kulukeisansa.

Ihan kaikkia ovia ei kissoolle viä oo aukastu, aateltiin että on täs ny muutenki lääniä mihkä tutustua. Kyllä nuo kerkiää sitte myöhemminki ratsaahan nuo huoneet, misä ei me ihimisasukitkaa viä juuri käyskennellä. Mutta sitä mä vaan ihimettelen, että mitenkä nuo kissat heti tajus, vaikkei ne oo näitä muutamaa ovia nähänykkää avonaasena, että nuo on OVIA ja niitten kuuluu AUETA, siispä niitä pitää heti ruveta rapsuttaan ja märäjään siinä samalla! Mitenkä ne sen tietää, että siä on huone siä oven takana?

No, ehkä viä jonain päivänä nuo suljetukki ovet aukenee nuolle karvanaamoolle, mutta yks ovi, mitä niille ei nuon vaan aukastakkaa, on uluko-ovi. Hassua, että kaikki ilimeisesti kuitenki olettaa, että kun me muutetaan tänne mettään, ni me päästetään kissat kulukehen pihalla vapaasti. Eipä tää toisaalta olisi kovin suurta vaaraa ainakaa auton alle jäämisestä, mutta kyllä mua ainaki vituttas jos meirän pihas kulukis naapurin elukoita. Lisäks mä tykkään bongailla pihasta eläviä lintuja enkä kissapetojen kynsiin joutuneitten tirppojen jäänteitä. Tai petolinnun kynsiin joutuneita kissoja... Niin, taikka naapurin koirien kynsiin joutuneita kissoja. Ja mitä mä ny kissoja pihalle tuuppaisin, ny ku viimein on sisälläki kunnolla tilaa temmeltää ;)

Mut kaipa täytyy tuulikaapin ovehen nikkaroira joku varotuskyltti, mihinä hirttotuomion uhaalla kielletään kissojen päästäminen pihalle, koska se kerta tuntuu olevan "itsestään selvää" että ne sais tää ulukoilla irrallansa. Ulukotarha me meinataan joskus nuolle kyhätä, kunhan saatas tää "sisätilatarhaki" ny valamiiksi enste! Valjais ulukoiluunhan nuo onki jo tottuneita, mutta vähä arveluttaa tää ryhtyä siihen hommaan, ku siitä seuraas vaan se, että nuo sisätilojen suljetut ovet ei olisi enää mitää, vaan sitte nuo katit olis koko aika uluko-oven kimpus :D

Tähän hätään kissat joutuu kuitenki ihasteleen pihaa ikkunalasin lävitte, mutta eiköhän se riitä kun ei paremmastakaa tiä.