Näin Iltaleheren nettisivuulla tänään jutun otsikolla "10 merkkiä siitä, että sinusta on tullut äiti". Joka kerta, ku leheres näkyy olevan jotaki tuommosia aika raakasti yleistäviä listoja, niitä syöksyy lukehen sillä mielellä että hah hah niiv'varmaan, ehkä pari kohtaa osuu korkeintaan ja muut on täyttä paskaa, pois se minusta. Ja silti joka kerta saaki havaita, että olipahan muute harvinaasen osuva lista, ehkä sittekki allekiriotan useimmat väittämät. Katotaanpa kuinka tuon yllä mainitun listan kans kävi: 

 

1. Sen sijaan että juoksisit poispäin räjähtävästä oksennuksesta, juokset sitä kohti.

No tätä mä en oikeen ymmärtäny. Väittäsin, ettei kukaa kerkiä juoksemalla(kaa) saamaan kii tosissaan RÄJÄHTÄVÄÄ oksennusta. Ehkä joo, jos laattaaja on joku muu ku oma kersa, sitä hiippailis takavasemmalle ja jättääs siivoomisen jollekki muulle, mutta oma reaktio muksun ykään on lähinnä sellanen, että ensin mä oon et vittu, ja sitte mä oon et ei saatana. Ei muutaku riepua kätehen ja sitte pyyhitään lattia, huonekalut ja seinät, siis samalla ku riisut muksulta suttaantuneet retut ja tietysti samalla pysyen ääreisrauhallisena ja koittaen saara natiaasen rauhottuun ku se kuitenki hätääntyy ja huutaa, lisäks pitäen menestyksellä toisen mukulan pois sotkeentumasta (nimenomaan). 

Meillä ei muute oo viä ikänä ollu kersoolla oksennustautia. Ei olis ehkä pitäny sanoo näin, ehkä kyseinen vitsaus ilimestyy riemuksemme välittömästi ens viikolla tai jotain, mutta oikeesti ei oo ihan hirveesti kokemusta oksentelevista lapsista. Muutama satunnaispurjo on osunu kohorille, mut ei mitää sarjatulitusta. 

 

2. Teet enemmän seitsemässä minuutissa kuin moni muu koko päivän aikana.

Tai ainaki luulet niin, kaikki tekeminen on vaan lähinnä sekavaa sinkoilemista erestakasi ja jos tulee hetki jolloin kerkiät pieneksi aikaa lopettahan sen sinkoilun, ni huomaat ettei mikää oo yhtää sen valamiimpaa ku alottaes. Mut toisaalta, jos miettii vaikka tollasta erellisen kohoran oksennusepisodia, ni kyllä siinä aika pienes aijas on pakkoki klaarata se tilanne, jos ei halua koko kämppä on täynnä ykäsuttua. Ja heitetään tähän viä omakohtanen mielipire kotiäitiyrestä: seittemän minuuttia saattaa kyllä tuntua yhtä pitkältä ajalta ku kokonainen päivä...

 

3. Sanapari ”happy hour” tarkoittaa sinulle nykyään hetkeä lapsesi nukkumaanmenon ja oman yöpuulle käymisesi välissä.

Meillä se häppäri on venyny entistä myöhemmäksi ku poijat vetää päiväkodis päiväunet, ni ei isompaa meinaa saara ehtoisin nukkuhun perkeleelläkää. Niinpä tulee sitte tingittyä omista yöunista, että sais eres jonku tunnin pari omaa aivojen/hermojen nollaamisaikaa. 

 

4. Pyrähdys baariin vaatii enemmän toipumisaikaa kuin pieni kirurginen toimenpide.

Mikä pyrähdys baariin..? Olispa muute ihanaa joutua sairaalan pahanoolle eres pariksi päivää. Vois vaan maata ja nukkua niin paljo ku pystyy, ruoka tulis valamiina nokan etehen ja ehtis vaikka uppoutua johki kirjaan. 

 

5. Kauppaan meno yksin on kuin miniloma.

No niinpä!!! Ja minilomalta kannetut ostokset tuntuu ihanku tuliaisilta, vaikka ne oliski niinki eksoottisia kamoja ku rasvaton maito, ruisleipä ja paskapaperi. 

 

6. Viidentoista minuutin suihku suljettujen ovien takana tuntuu hemmottelevalta spa-hetkeltä.

Välillä ihan jopa paskalla istuminen suljettujen ovien takana tuntuu samalta. 

 

7. Pissaaminen yleisön edessä on sinulle arkipäiväinen tapahtuma.

Sitä ei aina tajua edes vieraitten aikana laittaa sitä hyyskän ovee kii. Sori kaverit. Mut onneks teistä suurin osa on ittekki äitejä, ni ehkette huomaa siinä mitää kummaa.

 

8. Sinulla on salainen suklaajemma, koska olet yksinkertaisesti kyllästynyt jakamaan kaiken.

Aika paljo muutaki on saanu jemmata jo ihan yleisen turvallisuuren tähäre.

 

9. Peset samaa pyykkikoneellista jo kolmatta päivää, koska unohdat aina ripustaa pyykit kuivumaan.

Tämmöstä mulle ei kyllä oo käyny, koska yleensä aina on kauhia kiirus saada joku tietty rettu pestyksi, ni kyllä ne myös tulee ripustettua. Pyykkisouvia voi pitää jopa ihan jännittävänä, ku koskaa ei tiä mitä älyvapaata tai vaarallista muksut keksii sillä välin ku pistät pyykit koneeseen tai kuivuhun! Joskus tuntu hyvältä idealta ottaa muksut hommaan mukaan, mutta meni siihenki hermot, ku koko aika joku oli joko tonkimas kissanhiekkalootaa, avaamas pesuhuoneen vesihanaa, kapuamas saunanlauteille tai repimäs pyykkiä telineeltä alaha sitä mukaa ku sinne jonku rievun sai killuhun. 

 

10. Hampaiden harjaaminen päivän päätteeksi tuntuu saavutukselta.

Kuuluuko hampaat harjata illallaki?!