Yks mulle erittäin paljo iloo ja mielenkiintoo herättävää puuhaa, mikä liittyy äitinä olemiseen, on kakaroitten piirteitten hämmästely ja se, ku muksujen ulukonäös havaittee jotain, joka on ihan selekeesti siltä ja siltä sukulaaselta perittyä. Ja mikä on erityisen hauskaa, ku mukuloota on kaksin kappalein, on niitten vertailu ja arvuuttelu, tuleekahan nuosta ny samannäköset vai ei.

Täs olis kaverin ottamia kuvia, ku poijat on ollu puolivuotiaita. Urho vasemmalla, Sisu oikialla:

 
    
Urho on tainnu olla puolivuotiaana pikkuusen enempi Michelin-ukkomainen, mutta muuten Sisu vaikuttas olevan taas pyöriänaamaasempi. Suut näyttää aiva samanmallisilta, samate nenät paitti Sisun nenä on vähä suurempi. Urho on periny korvat suoraa isältänsä, kun taas Sisun kuuntelemattajättämisvälineistö näyttäs olevan enempi sen näköstä ku mulla. Kuvas Sisun silimät näyttää vaaliammilta ku Urholla, mutta se voi kyllä johtua kuvaussession valaistuksista sun muusta kuvan sävyjen fiilailuista, meinaan ku nuos on käytetty samaa taustakangasta ja se näyttää nois ihan eri väriseltä.

Puolivuotiaana Urholla on ollu ehkä hiukka enempi tukkaa pääs ja s'on ollu tummempi ku Sisulla. Urhon tukkahan oli syntyes semmonen vähä kuparinpunanen, mutta ei siitä mitää punapäätä tullukkaa vaan ny se on semmonen... voiskahan sanoo tummanvaalia? No kumminki semmonen että siitä isona aiva varmaan tulee semmonen mälsä maantienharmaa. Sisulla taas ei ollu syntyes haivenia pääs juurikaa, ja seki vähä oli semmosta vaalian oranssia. Ny näyttäs, että Sisusta tulee ku tuleeki punatukkaanen, ainaki semmosta hyvin hailukan oranssihtavaa karvaa on alaannu pukkaahan! Ja vaikkei se tosta kuvasta mitenkää näy, ni Sisun silimäripset on semmoset hassun kellertävät, justahan ku Ramilla ja punapäillä yleensäkki ja Urhon ripset on vähä samaa sävyä ku tukkaki, ei ny ihan kalapian vaaliat muttei likikää mustat. Jännityksellä muute orotan, että minkämoinen tukka Sisulle tulee. Tuleeko suoraa tikkua vaiko onko kihartuvaa niinku Urholla.

Suurin ero mun mielestä poikien naamatauluis on silimäluomen muoto. Tuosta ku kattoo nuota silimänurkkia ni Urholla yläluomi on... no tommonen. Emmä tiä miksikä sitä pitäs sanoo. Mut kumminki se on ihan selekee Ramin puolelta tullu ominaisuus ja Sisu taas on silimistänsä enempi mun näkönen. No, täs alta vuoden vanahana tuntuu, että ipanat muuttaa naamataulunsa uuteen uskohon vähintään kuukausittain, joten jään mielenkiinnolla orotteleen Sisun yksvuotispäiviä ja varsinki yksvuotiskuvaa, ni saan teherä uutta vertailua :)

Ja viä lopuuksi, jos ny pieni omakehu sallitaan ni ihan helevetin komeita poikia on molemmat, vaikka onki näin rumasta ämmästä lähtöösin :D