Kuinka kauvan mä aikanansa sain mettästää kaupoosta kissoolle semmosia pöperöjä mikkä ei jäis lautaselle kuivuun! Ostin vähä kaikkee niin ruokakaupan kissanruokahyllyystä ku eläinkaupan valikoimistaki ja sain huomata, että lähinnä tonnikala on semmosta mikä kelepaa molemmille. Tai ainaki toiselle, ku kerta lautaselta jotaki hävis, emmä aina sitä kytänny kumpi ne mössöt kävi vetämäs.

Jokunen aika takaperin yhyres eläinkaupas oli tarjous eräästä ruokamerkistä, joku semmonen että osta 6, maksa 5 purkkia. Ostin sitte semmosen tarjoussatsin ja valikoittin vähä joka makua yhyren purkin koittaakseni jos joku uppois. Kerranki onnisti ja löyty semmonen maku, joka meni täyrestä ku väärä raha ja ku toin sitä samaa tavaraa uuresta ja taas uuresta, olin aiva äimänä että onko tämä eres maharollista, että on olemas semmonen purkkiruoka mitä nuo karva-apinat syöö ku hullut eikä sen ruuan hohto tunnu himmenevän ollenkaa?

Kyseinen ruoka pysy kestosuosikkina pitkälle toista vuotta, siis kuvitelkaa VUOTTA eikä viikkoo tai päivää kuten yleensä! Sitte mä tein sen virheen että menin sitä sapuskaa tilaahan netistä ihan helevetinmoisen kasan ja ihanku silikkaa vittumaisuuttansa nuo kissat päätti, että ei tuo ny enää oo hyvää, voisiks tarjota jotain muuta välillä. No olishan se ollukki aiva liika täyrellistä jos sama mössö olis kelevannu iän kaiken. Ei kai sitä ittekkää joka päivä jaksais pitsaa syörä, niin hyvää kun se onki.

Raksujen kans ei yleensä oo ollu tuommosta ongelmaa, etteikö kelepaisi. Nuo vaan hankkii kyllästyä yhteen ja samaan papanaan ku ei tuollanen parivaljakko yhtä isoo säkillistä niin nopiaa saa tuhottua... etenki ku se tahti hiipuu ja hiipuu sitä mukaa ku raksut alakaa tympästä. Mutta en vaan suostu ostahan mitää minipussia raksuja herrojen vaihtelunhalun takia, jos nuo kissat ymmärtääs rahan ja kilohintojen päälle ni ehkä neki tajuais miks. Sen sijaan ostan jotaki muuta raksua vähintään semmosen semi-ison pussin ja teen sekotusta, kylä ne huonommakki siä seas menee vähitellen.

Yks kerta olin taas tilaamas netistä kissanruokaa ja aattelin ostaa ison säkin raksuja ja oikeen vimpan päälle semmosia misä olis maharollisimman vähä turhaa puppua kuten jotaki viljaa ja kasviksia. Eihän kissat ny mitää rehunsyöjiä oo muutenkaa. Tai ei PITÄIS olla, ehkei meirän kissat oo semmosesta kuullukkaa ku mun tilaamat huipputerveelliset (?) laatunaksut tahto jäärä pitelemättä. Tai sitte se oli taas vaan ihan kissojen pirullisuutta, mitäs menit ämmä tilaahan umpimähkään jotaki ja viä monen kilon säkin!

Täytyy ny taas nöyrtyä kissojen kotkotuksiin ja koittaa pistää lautaselle välis jotaki muita eväitä ja kattoo, saisko pienen tauon jäläkeen ujutettua niitten ruokavalioon takasi sen ex-lemppariruuan, mitä tua ny on kaapis muutama kymmenen purkkia...