Meillä on jo hyvän aikaa ollu toiminnas oma mielipiregeneraattori. Sen nimi on Sisu. Siinä on vaan yks vika, sen mielipire on meleki joka asiahan että EI. Sieltä tulee niin pontevaa EItä joka välihin, että EI siinä ittekkää voi oikeen muuta sanoo ku EI saatana ja nauraa kippuras. Yks aamu Sisu jopa unisansa huusi, että EI, ja samana aamuna ku menin sitä herätteleen päiväkotiin lähtöö varte, ni ennen silimien aukeemista aukeski suu ja sieltä kajahti heti EI. 

EI tuota touhua muuten jaksaaskaa täysjärkisenä ellEI suhtautuusi asiahan jonkumoisella huumorilla, ainaki siis niis tilantEIs ku tippaakaa jaksaa naurattaa! Äijän kans tavatahan sanookki, että "nyt arvomme seuraavan mielipiteen", esitetään Sisulle joku asia taikka kysymys ja tosi jännityksellä sitte orotetaan, että minkähän mielipiteen generaattori sillä(ki) kertaa arpoo :D Vaikka oikiammin kannattaas ehkä arvuutella, että tuleeko generaattorista jyrkkä vai ihan normaali EI. 

Osaa se Tohtori No silti joskus yllättääkki. Joskus ihan aikani kuluuksi esitin Sisulle pitkän rimpsun kysymyksiä, lähtien ihan perusasioista tyyliin "onko aurinko keltaanen", siirtyen vähä pitkällisempää pohorintaa vaativiin juttuihin kuten "ookkahan sä ny aiva viisas" ja lopulta aattelin koittaa, että onkahan konees ny vaan levy jääny jumihin vai miettiiköhän se oikeesti huolella antamiansa vastauksia ja hEItin, että "onko Urho kiva" ni siinä kohtaa Sisun ilime muuttu ja se sano mitä hempEImmällä äänellä että "ooooonnn!" 

Sitte ku tuos erellisen kerran oltiin hakemas poikia kotio mummilasta yökyläälemästä ja mEIllä oli vähä vaikeuksia saara poikia innostuhun kotio lähäröstä, ni kokEIlin aikani sitä EIEIEI:tä kuunneltuani pientä kääntEIslokiikkaa ja tierustelin Sisulta, että "jääksä tänne ukin ja mummin työ?" No taas mielipiregeneraattori yllätti/meni sekasin tai sitte EI-vastaukset oli siinä kohoren käytetty kaikki, ku Sisu totes napakasti, että JOO. 

Pikantin lisän tähän yhyren (ja toisinaan kaharenki) pikkujätkän vastarintaliikkeeseen tuo viä orastava räkätauti. Jos ruokaa on muutenki välistä vaikiaa saada markkinoitua tuolle EI-miehelle, ni nysse vasta vittum... haasteellista onki!

Mut ette ikänä arvaa, mikä herättää poijis - siis tosiaan molemmis - ihan uskomattoman vastalausEIren ryöpyn! No se, jos mä ja Rami halataan tai vaikkapa hierotaan toistemme hartioota! Sällit tunkee heti töyttihin mEItä kauvemmas toisistamme, Sisu hokien "eiii, eiiiiii" ja Urho toistellen, että "ei saa, irti!" Pitäskähän tuosta päätellä, että me Ramin kans ollaan viimme aikoona lähestytty toisiamme herttaasesti sen verta harvoin, että mukulat pitää sitä jotenki epänormaalina toimintana? :D 

No EI maar, jos tästä menis maate ni jaksaas taas huomenna ottaa vastaan kaiken vastaansanomisen!