Mull'on viä kaks viikkoo karkkilakkoo jälijellä ja sen asian valos on tarttenu jo vähä suunnitella elämäänsä eteenpäin. Täs ei ny ollenkaa oo siitä kyse, etteikö täs ruhos piisaisi läskiä karistettavaksi ilimanki, mutta aattelin ettei vara (kirkko)venettä kaara, ni ostin jo jemmahan pariaki laatua suklaata, mikkä meinaan päästellä päiviltä pikimmiten kunhan lakko päättyy. 

Mutta jottei mensi aivan läskiksi koko touhu, ni mulla on jo suunnitteilla jatkolakko. Mietinnäs lähinnä on, että jatkuisko se niinku välittömästi siitä mihkä vanaha loppuu, tosin sitte tarttis olla joku pers- eiku porsaanreikä olemas että saisin ne jemmasuklaani mouhertaa pois. Oon aatellu, että ehkä voisin sallia ittelleni vaikkapa yhyren karkkipäivän kuus, tai voi muuten mennä jo vähä pipo liika tiukalle muuten: onhan tuos ny kohta pääsiäinenki, joka on tunnetusti ollu yhtä syöpöttelyn juhulaa, ja nykyään viä entistäki enemmän, kun ei enää sattuneesta syystä siihen pysty yhyristään myös sitä juopottelua, mitä joskus ennen vanahaan. 

Sitte taas, ettei mun lakkosuunnitelma alakaasi haiskahtaa ittensä huijaamiselta sallittuine karkkipäivineen ni jollain konstilla tarttis vähä nostaa vaikeusastetta vastaavasti. Mun kesäheikkoutena on yleensä ollu jäätölöt, se on nykyään joku vakioasetus ku napsahtaa päälle josain touko-kesäkuun vaihtees, että kaupasta on liki maharotonta päästä pihalle iliman, että ostais jätskiä. Okei no viimme kesänä sitä touhua rupes jarruttaan se, ku muksut kans hoksas ruveta kärttähän jädee jos joku muuki erehty semmosen ostahan, mut ristus jos kerranki pääsit yksin kauppareissulle ni jäätölöstä ei ollu ku hyvä jos tikku jälijellä enää, vaikka olin tyyliin vasta sovittamas autos avainta virtalukkohon kaupasta palattuani. 

Eli luulen, että jos oon ny tän alakuvuoden lakkoillu karkkien ja sipsien jne naksujen suhteen, ni laajennan lakkoo koskeen myös jäätelöö - mutta silti jollaki lievennyksellä. Sen jäläkeen ku kaupoosta on ruvennu saamaan ihan oikiaa jäätelöö laktoosittomana eikä mitää perseen makusia soijakorvikkeita, ni joka kevät sitä on kieli pitkällä ventannu, että tuliskahan kesäksi jotaki uutuuksia mikkä ei pistäsi mahaa kuralle. Niinpä mun on joku kiertotie kehitettävä tän lakon jäätelöosuuteenki, ku en yksinkertasesti kestä sitä ajatusta, että saisin vaan vierestä kattella jäätölöuutuuksien katoomista parempiin suihin. No, johan tuos ny jo mainittin kuukausittaisin karkkipäivän, mutta niistä uhkaa pian tulla kiireisiä jos saman päivän aikana pitää mättää ensinnäki kilotolokulla karkkia että viä päälle litrakaupalla jätskiä :D

Katotaan ny mihkä lopputulokseen mä täs viä päädyn, tarkotus tosiaan olis että lakos olis silti oikeesti jotaki haastetta tai edes joku pointti, ja että lakkopäiviä olis kuitenki useemmin ku sallittuja nannapäiviä, hehheh! On täs ny viä noin viikko aikaa hioo sääntöjä ennenku rupian kerjäähän tykkääjiä lakkoajatukselle Facebookis, ku sitä kautta mä taas aattelin määritellä lakon keston, ku ei se tosiaan miltää tunnu sitä kestoo vaan omas mielesänsä päättää. Jotenki sitä tuntee olevansa "vastuus" lakon pitävyyrestä niille tykkääjillekki, ja se motivoi pitähän lakosta kii paremmin ku se, jos vaan omia aikojansa päättäs lakkoilla. Mä joskus yritin, laadin oikeen hienot excel-taulukotki tietokoneelle ja kaikkee, mutta eihän se perkele mitää kestäny, ei varmaan viikkookaa. 

Leivoin tänään ihan helevetin hyviä suklaakeksiä ja se oli jo ihime sinänsä, että siitä taikinasta muruakaa seleviyty lopputuotteeksi asti ku mätin sitä taikinaaki naamaani noin tuhannen kilokalorin erestä ja ku mä en vaan saa pirettyä näppiäni enkä etenkää kitaani kuris kun josaki vaan vilahtaaki joku keksinsyrjä, ni ehkä olis aiheellista vetää nuo keksitki jollain lailla tuohon tulevaan lakkoon mukaan...