Voi ristus ett'on taas meleki kuukausi kulunu ku erellisen kiriotuksen tänne räpelsin. Kalenterin mukaan heinäkuun puoliväli on ohitettu, keliistä jos pitäs päätellä ni veikkaisin jotaki huhtikuun alakua ehkä pikemminki, mutta eikähän tää tästä... Mull'on viä enin osa lomaa vasta tulos tua elokuus ni mä luotan siihen että sillon sää suosii vähä paremmin. Eikä mitää helteitä tarvita torellakaa että saa mut tyytyvääseksi, noin niinku sään puolesta. 

Niin tosiaan, enin osa lomaa on jäjljellä. Viimme viikolla sain kaivatun hengährystauon töistä arjesta kaikesta ku vietin viis päivää Kankaanpään kuntoutuskeskukses poikien kans sopeutumisvalamennuskurssilla. Ohojelmas oli liikunnallisia tuokioita, vertaistukea, kiinnostavia luentoja ja ennen kaikkee huoletonta olemista vailla esimerkiks ruuanlaittovelevollisuuksia. Nii ja mihkä me oltiinkaa sopeutumas, no ketä ei viä tiä ja sattuu olehen kiinnostunu, ni yhteyttä sopii ottaa ja keskustella kellä vaan on tieros mitä kautta muhun saa yhteyren :)

Mut on se vaan yks saatanan kumma, että ku viikon kunnolla nukkuu ja on muutenki tyytyväänen oloohinsa, ni tuntuu että yhyrellä vähä lyhkäsemmäksi jääneellä yöunella hyvä vire on pois pyyhkästy. Työmaalla ny onneks on tähän aikaan vuodesta aika rauhallista, kerkiää rauhas purkaa sumaa ku ei koko aika pukkaa uusia akuuttia juttuja vanahojen päälle. Mitä mä ny ryykäsin maanantaina töihin iliman kulukukorttia ja työpuhelinta :D 

Sen sijaan harrastusrintamalla piisaa kiirusta. Viimmeesiä harijotuksia vierähän ennen ens viikon keikkoja. Turuus on ens viikolla Europeade -kansantanssi- sekä kansanmusiikkitapahtuma. Maanantai ja tiistai menee viimisis treeniis, ja keskiviikkona on Varvintorilla ilimaisesitys Joki - Ån, johona esiintyy joku 300 alan harrastajaa pitkin Turun ympärystöö, minä mukaan lukien. Torstaina puolestaan on tapahtuman avajaiset, johona esitetään pätkä tuosta Joki - Ån -teoksesta ja sitte perjantaina on oman porukan elikkäs Turun Kiikurien 60-vuotisjuhulakonsertti Sigyn-salilla. Tuota varte on jo reenattu sellaaset kaks vuotta ja välillä tuntuu että sitä kamaa tulee jo korvistaki pihalle ja ku treenien määrä räjähtää aina käsiin ihan loppumetriillä ni vieteri on oikeesti välillä ihan vitun kiriällä. Mut siitä huolimatta esiintymiset on tän harrastuksen suola, sokeri ja amfetamiini ja kaiken takkuamisen palakittee se, ku voi esityksen loppuun helepottuneena, onnellisena ja posket kipiänä hymyilystä kumartaa yleisölle kiitoksensa. Ja vieläpä kaks kertaa, ku veretään se juhulaesitys kahteen kertaan, klo 17 ja klo 19. 

Eileen ehtoo meni harijotelles ja Turun Sanomien toimittaja sai vähä makupaloja esityksestä. Tänään oli välipäivä ja huomenna jatkuu Joki-treenit. No, en oo kauhiasti rentoillu tänä päivänä ku piti tuohon kuntoutukseen liittyviä Kela-lomakkeita täyttää ja sitte oli viä kasa laskuja ja muuta asiain hoitoo. Sitte joku DNA-kauppamies soitti ja ku mä samalla plarasin netistä jotaki yhteystietoja ja tongin sähköpostiani, ni saatoinpa samalla tulla tilanneeksi öö jotain perkeleen kätevää. No, jos nettiyhteyren luvataan paranevan ja vieläpä halavemmalla mitä tähän asti, ni ehkei se kaupanteko niin pahasti mettähän menny mitä vois luulla, ku meikäläänen pistetään asialle.

No, tuon kaiken jäläkeen mulla oli kaunis aikomus teherä viä vähä pihahommia mutta mä olin niin saatanan loppu, että lösährin vaan sohovalle syrän hakaten ja koitin keksiä, millä mä saan tän sykkeen tasaantuhun. Pelasin vähä Anrgy Birdsiä, pimputtelin pianoo ja kävin pihalla nuuhkimas kukkia. Samalla pää meinas räjähtää ajatuksista, mitä aattelin tänne plokihin pitkästä aikaa taas suoltaa. Täm'on sitä ressinpurkuterapiaa parhaimmillaan. 

Siä kuntoutukses justiin puhuttiin siitä, mitenkä herkästi "kuormittuvan" lapsen stressiä saa helepotettua ennenku menee aiva totaalisesti kuppi nurin. Luulen, että mä voin mones kohtaa soveltaa niitä vinkkiä myös itteeni, ku kerta parin Kelalapun täyttäminen saa mut käymään kierroksilla. Viimme aikoona kroppaki on ollu selevästi vähä vääräs virees, öljynvaihtoviikotki tulee mitenkä sattuu ja vaikka m'oon vähä koittanu muokata ruokavaliooni vatsaystävällisempään suuntaan ni mitä vittua, pakki muljaa ja pierettää varmaan enemmän ku koskaa!!! 

No, jotta huushollis eres joku ei olsi niin vääräs virees, ni huomenna tulee pianonvirittäjä käymähän ja saa eres tuo soittopeli jotaki helepotusta kolomenkympin kriisiinsä :)

Kriisistä tuli mieleen viä mun oma henkilökohtanen finanssikriisi, ku mä pyhänä kotomatkalla kuvittelin hukanneeni lompakkoni Huittisis, ku pysähryyn poikien kans pitähän taukoo. Rahapussia ei näkyny mihinää eikä se pötkähtäny mistää vastaan vaikka likimain konttasin läpi vessat ja muut paikat misä oltiin eheritty kiertää. Autonki tsekkasin kahteen kertaan ja tottahan mä sitte hätäpäisäni kuoletin pankkikorttini ensi töikseni. Mutta niin vain vanahempi sälli bongas mun kukkaroni autosta jostain perkeleen kolosta, mihkä mun haukankatseeni ei vaan ollu osunu. No, hyvä että oli talles, mutta kun vain olis löytyny sen 5 min aijemmin...

Täs vois naputella tekstiä vaikka koko yön, mutta tairan mennä kattohon, mitä hyvää liki tyhyjästä jääkaapista sais revittyä. Näläkä on mutta ei tee mieli mitää ku maha on ku mikäki kuumailimapallo. Koitin tänään lievittää Kela-asiointiaharistusta tummalla suklaalla, mutta mahtooko mennä annostus pielehen ku siitäki tuli vain yököttävä olo. 

Mut eikähän tää tästä vähä heleppaa... kun mä ens viikon ylitte jaksan jotenki kahalata, lopussa kiitos seisoo ja niin erelleen, sitte on harrastushätäkkä takana hetkeksi aikaa ja se kesälomaki alakaa. Tää on tämmöstä vuoristorataa. Se vaan, että kakarana sitä jakso vaikka minkämoista kieputusta. Viimme viikolla olin poikien kans yhyres leikkipuistos siä Kankaanpääs ja istuun joutesani hetkeksi keinuhun ja päästelin menemähän. Eipä aikaakaa ku tuli huono olo siitäki vähästä :D