Tää on kans semmonen aihe, josta keksis niin paljo esimerkkiä, että menis ikä ja terveys niitä luetelles. Mut mä koitan pitää mopon käsis ja luetella sen verran, mitä ny näin äkkipäätä tulee mieleen.

Mut ensin tietysti pitäs kai selittää, että mitä mä tolla maksimoinnilla tarkotan? No kaikkihan on kuullu Murphyn laista, eli siitä, että jos joku asia voi mennä pieleen, ni se kans menee. Tää mun mainittema maksimointi liittyy aika lailla just siihen. Mut miten niin "maksimointi"? Mitä me ny oikeen meinataan "maksimoira"? Vitutustako? Päättäkää itte, sillä ny tulee niitä esimerkkiä, poimittuna ihan elävästä elämästä!

Maksimointi / Lapset:

* Nälkä / itku / paska / oksennus tulee silloon, ku äiti tai iskä ei mitenkää just sillä sekunnilla kerkiä hätihin.
* Jos tarjoilet muksulle jotain, misä on mustikkaa, ni silloon syöminen on yhtä suttaamista, vaikka olis keriinny mennä viikko iliman suurempaa vaatteiren sotkemista ruokailles.
* Jos laiskuuttansa ei viitti pukia muksulle mitää ruokalappua syömisen ajaksi, koska "eihän tuo ny juurikaa syöresänsä / juoresansa sotke", ni... no kaikkihan sen arvaa kuinka käy.
* Yks maailmankaikkeuren kiinnostavimpia leikkipaikkoja pihalla on kuralätäkkö
* Jos joskus sattuu semmonenki ihime, että muksu(t) on hetken aikaa leikkiny/ollu ihan rauhas ja äiti päättää mennä hetkeksi nettiin/paskalle/syömään jotain salaa kakaroilta jne, ni johan alakaa kuulua jostain kauhia kiukuttelu/kolina/särkyvien esineitten räime tms
* Jos huushollis on useempi ku yks lapsi, ne märäjää aina yhtä aikaa jotaki, ei milloinkaa vuorotellen niin, että sais rauhas keskittyä yhyren lapsen ongelmiin kerralla
* Ruokapöyräs hyljeksitään ihan hyljeksimisen ilosta kaikenlaista, mutta pihalla leikkies voi ihan hyvin tunkee suuhun kaikki löytämänsä kivet, ötökät, kävyt ynnä muun paskan.
* Muksu muuttaa toimintatapojansa tämän tästä. Yleensä kaikista ikävemmistä jutuista ajatellaan, että "no tää on varmaan taas joku tämmönen vaihe, joka menee ohi". Ikävä kyllä, kaikki mukavatki vaiheet on tosiaan vaan vaiheita, perkele.

Maksimointi / Kissat:


* Matoille oksentamisesta mä oon jo kironnu täs plokis niin monta kertaa, että enää mä en viitti
* Mitä isomman (ja kalliimman) pakkauksen kissanruokaa ostat kerralla, sitä torennäkösemmin kissa inhoo sitä
* Vaikka kissaa ei olisi koko päivänä kiinnostanu yhtää makoilla sängys tai tietyn maton päällä, ni silti löyrät kissan makaamasta sängyltä tai matolta, kun meinaat pistää petivaatteet tai ko. maton tuulettuhun pihalle. Ja jumalauta sitä loukkaantunutta ilimettä!!!
* Kun kissa kiehnää ihimisten takaraivoja sohovan selekänojan päällä tepastellen, on samalla kiva taivuttaa häntää ihimisten naamalle
* Just ku oot nousemas ylähä jostain istumasta, kissa änkee sylihin. Ja taas - mikä loukkaantunu ilime, jos jourut tuuppaahan kissan takasi lattialle!
* Meluisimmat leikit sun muut möyrästykset suoritetaan vain ja ainoastaan silloon, ku isäntäväkiki on kotona. Eritoten öisin. Eli jos ei oo yleisöö, ei oo painiakaa.
* Isäntäväki on loppupeleis ihan yhyrentekevää ja ne voi kissojen mielestä suksia vaikka kuuseen (kunhan ruokahuolto pelaa), mutta kun emäntä / isäntä raahustaa pitkin tupaa ja kantaa sylis jotain, mikä estää näkyvyyren (esim. lasta), silloin kyllä pyöritään jaloos keheräämäs ku rukki.

Joo tosiaan, tästä aiheesta keksis kiriottamista aiva äärettömästi, mutta ku tää vapaa-aika on niin kovin rajallista nykyään, ni voisin eres osan siitä käyttää johki muuhun ku miettimiseen, mikä lasten ja kissojen hyysäämises on mun mielestä päin vittua.

Tairanpa tästä mennä pitkästä aikaa vähä kähertään tukkaani ja pitäsköhän oikeen joku naamataikaki teherä, onhan tänään merkittävä päivä ku mennään käymäs Citymarketis!!! Jee jee, ilimas on suurta urheilujuhulan tuntua! Ja katotaan vaan ni kohta saan aihetta lisätä tonne Maksimointi / Lapset -osastolle kohoran, että "jos äiti eres kuvittelee kaunistautuvansa, kohta jostain kuuluu vertahyytävä Byääääh!"