Pääsiäänen rupiaa olehen tältä vuodelta päästeltynä ja huomenna olis taas paluu arkeen luvas, paitti äijällä joka on ens viikon lomalla. Ja jotta se mun arkeen paluu oikeen vahavistuus, ni äijä karkaa mökille pariksi päivää ylihuomisesta alakaen. Onneks mulla on kostoisku suunniteltuna ku meen heinäkuus moneksi päivää festareille, nimittäin KAUSTISTEN KANSANMUSAFESTAREILLE ja paras juttuhan on se, että mä esiinnyn siä, enkä suinkaa oo menos sinne (pelekästään) rällästään! Niin, ehkä mä valittisin jonku muun festarikohteen, jos retken päämääränä olis ainoostaan se rällästäminen...

Mut se siitä ja takasi pääsiäästunnelmiin. Perinteitä kunnioittaen vietettiin aikaa mun parin serkun perheen kans ja nähtiin myös paikallisia suurmiehiä ja -naisia (unohtamatta tietenkää lapsia) ja lauvantaina pyörährettiin Isojoella baaris, sekä ohojelmistoon kuulu myös erinääset sukulaasvieraalut puolin sekä toisin. Hei oikeesti, mikä määrä sosiaalisia kontakteja ympättynä 5 päivään ja mitä tekee Anne? On tietenki taas johonaki saatanan flunssas ja menettää lähes tyystin äänensä!

Niinku ei ny muuten olisi rasittavaa olla joka jeesuksen välis räkätauris ni tää kurkun käheytyminen on ihan ääreis-imbesilliä. Ja vaikkei täs ny olisi nähäny yhyren yhtä aikusta tänä kuppaasena aikana, ni on tuos kumminki nuo mukulat joille tarttis koko aika larella sääntöjä, käskyjä, kieltoja, uhkauksia, maanitteluja ja ehkä jopa toisinaan kehujaki. Äijän kans ny pärjää vähemmällä kälätyksellä, kerranki voi unohtaa nalakutt... alinomaasen asioista huomauttelemisen ku ei se mitää toivottua lopputulosta tuota kumminkaa, ja yleensä murhaavat katseet tai erinääset käsillä (tai kintaalla) viittaamiset riittää jos muuten vaan yrittää tulla ymmärretyksi, vaikka sitte väärinymmärretyksi jos ei muuta. Mutta nuotten pienempien poikien kans ei oikeen kurkku pääse toipuhun ku ei niiren kans auta täysin hilijaakaa olla ja senpä takia onki niin hienoo ku saan pian olla niiren kans ihan keskenäni pari päivää! Miehen on siis syytä varautua viikonlopun mittaseen mykkäkouluun kun se mökiltä palaa, eikä (pelekästään) sen takia että olisin helevetin vittuuntunu vaan yksinkertasesti sen takia, että ääntä ei vaan tuu.

Mä muute pidin tän kuun karkkipäiväni perjantaina ja mätin tietenki naamatauluuni maharollisimman monta suklaamunaa ja muuta karkkia. Josaki vaihees rupes vaan se suklaa tökkihin pahasti (en tienny, että niinki voi käydä!) ja kollasin kaapista suuhuni mukuloolle ja maharollisille virpojille tarkotettuja muita karamellia. Juu, en tuntenu yhtää itteeni säälittäväks. Lähinnä aattelin, että se on ihan hukkaan heitettyä karkinsyöntiaikaa, jos sen käyttää joko syömällä jotaki, mitä jo tunkee ulos korvista, ja etenki jos sitä aikaa ei käytä yhtää minkää karkin syöntiin!

Muut päivät mä pysyin hienosti ruorus - tarkotan tietenki vaan karkin suhteen, sillä muutenhan mä toki syörä mässytin ku pahaanenki sika, mutta ku mä kävin kuitenki joka päivä kävelyllä ja parhaana kahteenki kertaan ni tottakai siinä ny kuittas ehkä jonku viirestoistaosan päivän kaloripommista :D

Mut siis lyhykääsesti sanottuna menny pääsiäänen oli erittäin mukava ja hauska, tarjonnaltaan monipuolinen ja aika kulu suorastaan liikaki nopiaa ku oli kivaa. Niin ja tuo sanavalinta "monipuolinen" johtuu siitä, että mähän tietenki vertaan pääsiäisenaikaa mun normiarkeen, misä ei tapahru yhtää mitää. Arkeen paluu vois kuitenki olla taas välillä ihan kivaa, jos ei tarttisi meleki heti kättelys ottaa mitää yh-seleviytymisleiriä. No mä elättelen toiveita, että perjantaina kotio palaa äijä komian kalansaaliin kans. Aatelkaa ny, ihan ilimasta ruokaa perheelle! Jos siis ei huomioira auton ja veneen polttoainekuluja, retkellä nautittuja alakoholijuomia, materiaalihävikkiä (aiemmilla reissuilla on mm. katkennu lukematon määrä vapoja ja hävinny sitäki useempi uistin ja kerran on meri nielassu aurinkolasit ja toisella kertaa jorpakkoon sukelsi puhelin)... no on se kiva et on jotaki harrastuksia. Antaahan ne tosiaan hyvän syyn joskus ittekki tempasta ja lähtiä vaikka sitte sinne kansanmusakekkereille ja jättää ukko seleviytyyn omin nokkinensa.