S'olis kohta edes viiminen yö Isojoella vähään aikaan. Johan mä tää oonki jo aikani hapantunu, mut ei silti nappaasi yhtää mennä kotio. Vai pitäskö sanoo, että lähtiä täältä kotoo mihkää..?

Ei maar, tottahan on mukava palata taas normaaliin elämänmenoon (elämä - mitä se on, tai MENO - ikänä kuullukaa!!!) mutta ku on ollu pienen aikaa pois ni se siirtyminen takasi siihen perusolomuotohon on niin paskaa. Enste saa kovalla työllä raapia kasahan kaikki roinat mikkä tänne tuli rehattua ja mikkä on täs aijan olohon pirrastettu pitkin huushollia, sitte tarttis raapasta kasahan myös oma lärvi ja tukka, ettei vastaantulevat autot ajele huonolla kelillä mettähän ku ne luulee että vastaan tulee joku saatanan kauhia riihipiru ja kaiken tän keskellä pitäs pitää poika hyvällä tuulella ja mieluiten ehejänä, tämä ku on ilimeisen päättäväisesti ruvennu reenaahan kävelyn alakeita.

Ku viimmein on saatu kamppeet, kissat ja mukula autohon ni pitäs ahtautua viä itte sekahan, ja jos se onnistuu ni ei muutaku tien päälle luisteleen ja toivohon, että matka menis hyvin, kissat pitääs kuononsa kii ja poika nukkuus eres ensimmääset 225 kilsaa tuosta noin 230 km matkasta.

Sitte ku päästähän kotio, toivotaan että autolla pääsis pihahan kaiken sen lumen keskelle ja ihan sama päästäänkö vai ei, ni kaikki roinat ja elävät olennot pitää kuitenki saada roudatuksi autosta tupihin. Samanaikasesti poika ja kissat taatusti vaatii huomioo ja varsinki ruokaa, tupa on kylymä ku ryssän helevetti ja varmaan sataa lunta taas niin että äijän pitää paahtaa pihalle lumitöihin.

Niin ja tällä hetkellä taustalta erottuu tämän(kin) vuoden luontoääni, nimittäin ihimisen pennun iltarääkäsy. Eli jos yö näin mahtavasti alakaa, niin mitenkähän se viä päättyykää... Toivois ny eres äijän saavan vähä unta silimäänsä, se ku kumminki hoitaa huomenna tuon autolla ajo-osuuren.

Noh, kaipa tuo arkeen paluun aiheuttama hämminki ja vitutus nopiaa laantuu, ja jos ei vitutus poistu niin se vähintään korvautuu jonku muun syyn aiheuttamalla vitutuksella! Viimeistään ens viikon loppupuolella, ku meinataan ruveta opettaan poikaa nukkuhun yönsä iliman mairon ryystämistä, ja oletettavasti luvas on varsin mielenkiintosia öitä...