Heitetäänpä tähän näpsäkkä arvuuttelutehtävä ihanaisen maanantaipäivän ratoksi!

Arvakkaa mitä v-kirijaammella alakavaa sanaa haetaan?

- kysees on eräänlainen (tunne)tila
- tämä seuraa yleensä, jos tietty asia ei onnistu tai se voi myös kuvastaa yleistä kypsähtämistä vähä kaikkee kohtaan
- meikäläästä se on vaivannu aika useinki

...kaikki jo varmaan käsi pystys viittoo, että mä tiän, tämon heleppo! Tää on "vitutus"! Hah haa, ei muute oo, vaan hämäykseks laarin vinkit sen verta ympäripyöriästi ettei kukaa ihan heti arvaasi. Oikia vastaus on VÄSY!

Ei viä päästy nauttihin uuresta Sisun nukkumaennätyksestä (kolome häiriötöntä yötä putkeen), vaan kaharen yön perästä joku saatanan yömöykkääminen alako taas. Viikonvaihtees muksut vietiin kauhunsekaasin tuntein anoppilaan yökylähän ja olin ihan tuskas, että minkähänmoista helevettiä siä on yöksi luvas, mutta siä oliki yö menny aika hyvin, Sisu oli vaan vähä pillahtanu vasta joskus viiren mais ja rauhottunu kuitenki pienen perseelle taputtelun jäläkeen. 

Lupas tuo tottakai ihan hyvää, mutta viimme yö oli taas niin perseen syvyyksistä kotosi että hohhoijjaa!!! Enste kohta puolen yön tienoilla reipas tunti valavomista, tai kyllä Sisun nukahtahan sai mutta kun sen laitto sänkyhynsä ja itte könys petihin takasi, ni samalla sekunnilla ku sai omat silimät kii ni pinnasängystä rupes kuuluhun rääkynää. Sitte ton episodin jäläkeen Sisu itkeskeli lopun yötä varmaan tunnin välein jotaki ja muutaman kerran piti ihan nousta ylähä vähä rauhotteleen. Sen jäläkeen ei enää olisi millää riittäny virtaa nousta sängystä enää siinä vaihees, ku muuten piti saada päivä käyntihin. 

Jaa että eikö meillä ny kuitenkaa yhtää oo levänny ja rentoutunu olo ku muksut oli kerta yöhoiroski? No ei oo. Jos täs ny on kohta vuoden verran saanu heräillä meleki joka yö ja vasta täs ny aiva parin viimisen kuukauren aikana on tullu jotain hajanaisia ehejiä öitä, ja niitä tosiaan vaan korkeintaan kaks peräkkäin, ni ei yks lapsivapaa lauvantaiehtoo ja sitä seuraava yö viä ihan riitä, että olis kauheen hyvä fiilis, etenki jos se sama paskojen öitten jatkumo jatkuu välittömästi. 

Lauvantai me muuten hyörynnettiin tekemällä jouluostoksia ja ne hommat sentäs suju ku elokuvis, jos ny jouluostosten tekemisestä on montaakaa elokuvaa tehty. Kotona me syötiin, pelattiin vähä korttia ja jatsia, siemailtiin vähä alakoholijuomia ja ku Rami niin kovaa hinku lähtiä Maskun paikalliseen baarihin, ni sinne me sitte suunnattiin. Enste näytti aika köyhältä, ku karaoken sijaan teeveeruurulta tuli jotaki paskaa elokuvaa ja asiakkaita oli meirän lisäksi ehkä kolome, mutta pienen päästä paikalle pölähti joku pikkujouluseurue ja joku pisti karaokenki pyörihin, ni kyllä siinä aika kulu lopulta ihan mukavasti. Mutta jos pääset nukkuhun yöllä vasta kolomen mais ja oot aika hyvääsesti pöhönäs, ni ei aamulla oo mikää kauhian virkonen olo, ei vaikka nousisit ylähä vasta vähä ennen puolta päivää. 

Mut olipahan toisaalta eksoottinen kokemus koomailla sängys nuon myöhälle, eipä oo ihan äskettäin moiseen ollu maharollisuuksia. Vaikka olis sitä päivästä saanu ehkä vähä eri lailla irti, jos olis noussu aiemmin ja vähemmän krapulaasena. No jäläkiviisastelut sikseen, pääasia että oli hauskaa ja pääsi hetkeksi pois täältä neljän seinän sisältä! Aika varma mä oon kuitenki siitä, että jos me oltaas vaan könnätty kotona ja menty hyvis ajoin maate, ni okei, oltas oltu varmaan sunnuntaina freesimpiä mutta toisaalta mä ainaki olisin tänään ollu taatusti ihan yhtä takus ku nykki, ku viimme yö oli mikä oli. 

Oon mä tänään hei kuitenki ollu niinki aktiivinen, että mä pyykkäsin yhyren maton minkä päälle Urho kusi ja sitte mä imuroin koko tuvan! Ei muuten, muttaku täs on se vaara, että jos vähäki pysähryt paikalles ni voi vaikka nukahtaa pystyyn! Jippiaijee.

Anoppiki vitsaili eileen, että jaa kuinkahan ny käy ku on lapset ollu yön pois, että tuleekahan yhyreksän kuukauren päästä lisää lapsenlapsia. Voi jeesus, se tästä ny viä puuttuuski, mutta onneks ei oo pelekoo.