Kun flunssa jäytää koko perhettä ja välis ottaa muutenki aivoon, niin arvatenki suusta pääsee livahteleen sammakka jos toinenki. Sitte ku Urho rupiaa hokehen, että "mittu, mittu" ni siitä viimeistään huomaa, että olis ehkä kannattanu pitää turpansa kii, eres osittain.

Harmi vaan, että välillä kunnon saratus ihan oikeesti toimii, nimittäin siinä kohtaa ku meinaa nupis aiva keittää ylitte. Silloon pieni jumalatoon kiroolu toimii vähä niinku kattilankannen raottaminen, ku meinaa sopat kiehua hellalle. Samaa vaikutusta ei tunnu olevan sillä, että jättää kirosanat päästelemättä, taikka korvaa ne esim. pelekillä alakukirijaammilla. Voi PEE taikka VEE, onpas rajua.

Mikähän sitte toimiis kirosanojen korvikkeena? Joskus Viivi & Wagner -sarjikses oli semmonen strippi, mihinä oli kirosanat korvattu Helsinkiläisillä kaupunginosilla. Toimiskahan sama, jos vaan heivais ton Helsingin vit... suolle ja käyttäs vähä kotosammin vaikkapa Turkulaasia kaupunginosia? Testataanpas:

Voi PERNO!

Painu HARITTUUN!

Haista PANSIO!

Voiny VASARAMÄELLÄ päähän!

Ei SATAVA...

Tää on ainaki aivan PETRELIUKSESTA.

Kylläpä KUPITTAA!

Onko poijalla KURALAT housuus?

S'oot kans yks MAANPÄÄ / RUOHONPÄÄ!

VÄTIN VÄTIN VÄTTI!

Sull'on kyllä KASTU pääs!

Senki vanha HAARLA!

Ime TAKAKIRVESTÄ...

Mokomat pikku-ARTUKAISET!

Siis ooksä VÄHÄHEIKKILÄ?

Itte oot ihan YLI-MAARIA!

 

Hmm... Näin kirjotettuna on vaikia sanoo, minkämoinen tenho nuos fraaseis on. Pitänee varmaan ottaa nuo suulliseen testiin. Turuus on muute sellanenki alue ku Palli, ehkä sitä olis hyväksyttävää kans käyttää jotenki täs yhteyres?

(Oli ihan pakko viä pari kertaa tän tekstin julukasun jäläkeen teherä pari lisäystä, ku tää idea jäi niin mukavasti muhiin pääkoppaan!)