Eipä oo sitte enää lomaa paljoo jäljellä, yks viikonloppu vaan enää ja sen jäläkeen pitäs palata riemusta kiljuen töihin. Tai ainaki palata töihin, mut riemunkiljahrukset taitaa jäärä vaisuiksi.

Erelliseen viikkoon sisälty siis pikanen Turunkäynti, matkalle mukahan tarttu Isojoelta yks häjyylytoveri ku oltiin serkun polttarijuonitteluus mukana. Serkku luuli olevansa tulos lauvantaina Turkuun ihasteleen Tall Ships Race -tapahtumaa mutta yllätettiinki serkku ilimestymällä ämmäporukalla Lohjalle! Polttareihin sisälty mm. kotieläintilalla vierailu, mihinä morsian pääsi muun muas lapioitteen paskaa. Lisäks juhulakalu pääsi kasvohoitoon ja mökille, mihinä oli ohojelmas urheilukisat, jonka lajeista mieleenpainuvin oli ehkä stringien heitto, sekä tietysti perus morsiussauna johona jynssättiin morsiammen vanahoja syntiä pois oikeen urakalla.

Polttareista on myös pakko mainita, millasta mukavaa palavelua saatiin yhyres Lohojan keskustan baaris. Enste myyjäsetä tarjos morsiammelle ilimasen siiderin ja ku pari muuta oli juomansa tilannu, mä menin ja räjäytin pankin tilaamalla Kokista. Myyjä katto silimät tapilla, että olipas rohkee valinta, onko sut pistetty kuskiksi?? Mä vastasin, että ei ku pistetty PAKSUKSI! Myyjää mun vastaus huvitti sen verta että mä sain Sosa-Solani ilimatteeks eikä se vissiin keherannu kaharelta muultakaa seurueen jäseneltä enää pyytää maksua ku ne kans tilas limpparit mun jäläkeen :D Niin että syntypä kerranki jotaki mainittemisen arvosta siitä, ku meikäläänen menee baariin juomaan muuta ku viinaa.

Kaiken kaikkiaan suju kyllä hyvinki maltillisesti nuo polttarit, mitä viinan juomiseen tuli... Ei siä tainnu kukaa olla yhtää humalas. Muutenki porukkaa oli yhteensä seittemän, ja niistä ku kolome ei alakaa päälle juonu yhtää mitää ja yks lähti ehtoolla viä autolla kotionsa, eikä loputkaa kovin rempseesti siemaillu, ni sen suhteen oli kyllä hyvin rauhalliset kekkerit. Mut helevetin hauskaa oli silti! Velipoika kyllä kyseli, että oliko ne polttarit ensinkää, ku mä sanoin että mäpä olin semmosis polttareis mihinä kukaa ei ollu kännis. No, kaipa serkun tuleva mies tenuttaa omis polttareissansa morsiammensa ja sen kavereitten erestä!

Sunnuntaina Rami tuli hakehen mut Lohojalta ja matkattiin Houtskäriin. Siä viihryttiin tähän päivään asti. Tai no olis kai siä viihtyny kauvemmanki, mutta ei aika antanu periksi. Kelit suosi saaristoreissua, yhtenä ehtoona vaan sato, muuten oli mukavan aurinkoosta ja lämmintä! Kalaa ny ei häävisti tullu, mut onneks mettät oli väärällänsä mustikkaa ja kanttarelliä. Eileen ehtoolla sentäs saatiin onkimalla muutama ahaven, mutta tuli niillekki saatanoille kilohintaa ku rannasta lähties plumpsahti Ramin aurinkolasit meren pohojaan. Miesparka joutu pippeliuinnille kun se koitti löytää klasinsa, mutta sinne jäivät arskat merenelävien ihimeteltäviksi.

Huomenna pitääs suunnistaa jälleen Isojoelle, ku lauvantaina on lukiokaverien häät Honkajoella. Siä on siis varsinaanen vihkiminen, ja itte juhulat on Kauhajoella, eli on vähä niinku Pohojalaaset kemut tulos! Ainua vaan, että mun täytyy niis(ki) kestää selevinpäin, mutta onpahan ajokunto kohorillansa ni voihan sitä aina hurauttaa Isojoelle nukkuhun jos rupiaa vituttaan ku kattelee ku muut ryyppää.

Täs on oikeen ilo osallistua juhulintoihin ja vetää mekko päälle, ei ny niinkää tän pönöttävän mahan takia vaan sen takia ku on kaikenmoista taisteluvammaa kertyny tua mökkireissulla... Kintut on piukas hyttysenpistoja ja polovet ja sääret on mustelmilla ku liukastuun märällä kalliolla tuona mainittuna mökkireissun ainuana sarepäivänä. Kummasti sitä ny sitte kaatuulee meleki joka kääntees ku pitääs nimenomaan varoo ettei kompuroisi aiva kuinka sattuu. Lapiski laskettelin pari mäkiä alaha perseelläni ja matkamuistoksi tuli mustelmat niin Norjasta ku Ivalostaki.

Muuten olo on ollu ihan sierettävä täs loman aikana, muutamana päivänä vaan on painanu ihan uskomaton väsymys, semmonen että hyvä ku jaksaa kävellä muutaman kymmenen metriä paikkojen A ja B välillä! Mä olinki tua mökillä yks päivä ihan tuskas ja pillahrin lopulta itkuun ku oltiin Ramin kans veneilemäs, että vittu jos tää olo on jatkuvaa ni mä en kyllä jaksa tätä, ku nukkuminen ei auta mitää ja voimia ei ollu yhtikäs mihkää, tuskin eres paikallasa istumiseen! Sitte yks päivä, ku olo oli ihan toisenmoinen, hoksasin mistä se lamaannuttava väsyminen johtu: allerkialääkkeestä! Niitä ku olin muutamina päivinä popsinu hyttysenpistojen tähäre, ja joinaki päivinä heti aamusta. Olin välis pari päivää iliman ni johan oli toisenmoinen ääni kellos! Ja helepotus oli melekonen, ku tajus että ei mun tarttekkaa viettää seuraavaa puolta vuotta mihinää horrokses.

Saas nähärä vaan, mikä olo on huomenna, ku täs illalla otin taas semmosen lääkkeen, oli vaan pakko jos se vaan yhtää auttas näihin hyttyspaukamiin, ne on muutenki jo niin mahtavan punaset ettei niitä viittisi enempää kynsiä taikken kohta lähäre mihkää juhuliin perkele! Täytyy toivoo, et sen lääkkeen "paras" tainnutusvaikutus osuu yön tunteihin ku muutenki pitäs nukkua, ku voi olla muuten vähä hankalaa saara unen päästä kii, ku kumminki miettii ja pähkäälee, että mitähän siä huomises ultraäänitutkimukses näkyy...