Perjantaiaamuna heräsin jo ennen sianpieremää kun mahas lentää lätkytteli milioona perhosta. Aamupalaki uppos vain vaivoin, olis kai pitäy syörä ennemmin vaikka Raidia ni olis ne mahaperhoset pökränny. Mut toisaalta ne esti tehokkaasti kyllä näläntunteenki, ni annoin niitten sitte olla rauhas.

Anoppilasta käytiin hakemas jemmasta booliviinat ja sitte lähärettiin tavara-arsenaalimme kans käymäs siä juhulapaikalla. Pistettiin siä pöyrät koriaksi ja juomat kylymähän. Porukatki poikkes siä samalla tuomas sahtitonkan, ennenku lähtivät vallottaan meirän kämpän.

Kohta oli taas autos tilaa ja käytiin hakemas vaatepakaasimme kämpiltä ja mentiin hotelliin. Hotellis huomasin, että kaikki muu oli kyllä mukana paitsi mun talavitakki, mitä olin meinannu käyttää sekä perjantaina että lauvantaina. Olis mulla tietty ollu nahkatakki mukana, mutta oliskahan se näyttäny vähä koomiselta mun juhulatanttuni kans? Soitin isälle ja pyysin ottahan mun takin mukahan, kun lähtevät kaupungille. Sitte vähän päästä soitin ja kysyyn, oliko porukat, mamma ja pappa jo lähteny, jotta voitaas sopia reffit meirän hotellin etehen, ni isä sano, että "Joo justiin lähärettiin - mutta nymmä unohrin sen sun takin!"

Isä palas takkia hakehen ja muut jatko matkaa. Meinaskahan ne, että matka kokonaisuures sujuu nopeemmin ku muut ei jää orottaan sitä yhtä? Meinaan vaan että ku vihiroon näin isän hotellihuoneen ikkunasta ja kipitettiin ulos, ni isä ihimetteli, että mihinkä ne muut oli joutunu, ja äitilläkää ei ollu eres kännykkää mukana että olis voitu soittaa. No nehän oli marssinu huomaamatta sen hotellin ohi. Mut ymmärsi ne sentäs palata ja kohta päästiin porukas marssiin maistraattia kohti.

Maistraatilla muut jo orotteliki: Ramin porukat, Jaakko, kaaso ja bestman. Ramin sisko ei keriinny mukaan kun s'oli töis. Tuos vaihees alako olehen semmonen perhosdisko vattas että mä epäilin, että olisko ne sittekki ollu lepakoita. Sitte mentiin sinne maistraatin vihkisalihin, kun vihkijäukko tuli paikalle.

Vihkijä piti enste ihan lyhykäisen puheen, mistä mä en kyllä muista mitää kun mä tuijotin vain sen äijän hassun mallista nenää koko ajan. Mut tajusin mä sentään sanoo "tahdon" oikeella hetkellä :D Sitte bestman ojensi Ramille sormusaskin ja Rami alako murjoo sormusta mun sormeen. Sormus oli kaiketi kutistunu hiukan, koska sitä tosiaan sai hetken kieputtaa että se meni tappihin asti... Sivusilimällä kattoin, kuinka anoppi kuivaili silimäkulumiansa nenäliinalla ja aattelin, että voi vittu äläkää ny porakko ettei munki täyry alakaa siihen hommaan!

Sain kuitenki oltua poraamatta ja kaikelta jännitykseltäni sain kysyttyä Ramilta sormuksen sovittamisen jäläkeen, että "Lupaakko tykätä minusta niin kauvan ku henki pihajaa?" Ja Rami lupas. Semmonen vihkivala meillä, ja sitte kunnon pusu päälle :)

Meillä oli pari pulloo ihanaa herkkukuoharia Fresitaa mukana ja sitte tuoreet appiukot rupes niitä aukohon. Skumpat oli vain tainnu vähä lämmetä ku Ramin isä sai pullonsa kuohuun formulakisatyyliin! Onneksi Ramin isällä ei ollu päällä ne vaatteet, mikkä se meinas lauvantaiksi pukia. Jaakko sai kunnian olla meirän morsiuspoika ja se puhalteli saippuakuplia kuoharilasillista orotellesansa.

maistraatti.jpg

Kuohareitten jäläkeen siirryttiin meirän hotellin alakertaan. Ennen syömistä oli kuitenki saatava drinkit ja jotenki kummasti musta alako tuntua jo siinä vaihees siltä, että tää ilta saattas jatkua vähä kauvemman, mitä pelekkään syömiseen menee aikaa...

Enkä ollu sitte varsinaisesti vääräs. Ku oltiin päästy ruokapöytään, tilattiin enste toiset drinksut ja sitte vasta ruokaa. Ja ruuan kans tietysti viiniä. Ja jäläkkäriksi suurin osa otti konjakit. Ja sitte ku pöyrästä lähties baaritiski jäi kutkuttavasti kotimatkan varrelle, ni täytyhän siihen baaritiskille pysähtyä tilaahan viä muutamia paukkuja.

Mut loppujen lopuksi ihan hyvis ajoin kaikki liukeni tahoillensa ettei onnistuisi keräileen mitää kanuunaa lauvantaiksi. Mä ja Rami ei tosin menty heti nukkuun vaan pistettiin hotellihuoneen sauna päälle ;) Lopulta hyvin rentoutunein mielin päästiin nukkuun, mutta ku yön aikana ruuat ja juomat hulahti pois mahasta, perhoset nousi taas siivillensä ja puoli neljästä asti aamuyöllä nukuin helevetin huonosti.

Semmonen oli varsinainen hääpäivä, kirjottelen lauvantain juhulista sitte oman juttunsa :)