S'olis taas vuosi vaihtunu ja yleensä kai täs kohtaa on tavattu kattoo vähä menneeseen mut ehkä mä kumminki koitan suunnata tuntosarvet etiäppäin. Ainakaa karkinsyöntiä ei ihan lähitulevaisuures oo havaittavis, koska tein taas kerran karkkilakon, jonka kesto määräytyi lakkoukaasin saavuttamien Facebook-tykkäysten perusteella. Vappupäivään asti tarttis jaksaa. Heti tänään oli haastetta kerrakseen ku töis kahavihuones oikeen notku karkiista. 

Tää on taas näitä perinteistä joulu- ja muun pöhön karkotusyrityksiä. Tarpeetonta vissiin eres mainita, mikä oli joulun tienoon pääasiallinen hupi ku tua Isojoella oltihin joulun ja uuden vuoden vietos. No, pari päivää menny iliman karkkia ja enää kolome kuukautta jälijellä! Kyllä tää tästä!

Kyllä mä toki muutenki aattelin että tarttis taas vähä ryhyristäytyä ja muutenki kattoo mitä suuhunsa lappaa. Kovin tua Facebookin puolella jokku koitti vihijaalla, että eikö karkkien lisäksi pitäsi kieltäytyä kaikesta muustaki herkuttelusta mutta eikö ne alakoholistienki tipattomat pääty siihen, että sitte veretähän viinaa kaksin käsin? Mähän olin tuos syksyllä semmosella Jutta G:n SuperDieetillä ja menihän se ny tietenki ihan vituiksi samantien ku seki lysti päätty. Ja vittu ihan oikeesti, vaikka aattelin että kyllä sitä ny yhyren kuus viikkoo syö vaikka mitä selleriä ni se ristuksen kukkakaalin jäystäminen oli mulle kyllä aiva liikaa. Ja jäikö siitä jotaki pysyvää muutosta elämäntapoihin? No mitäs luulisitte :D

No joo kyllä mä erelleenki vetäsen jonku vihreä tee -uutetabletin naamariin aamuusin ja sen ku muute vetäsee tyhyjään mahaan ni hetken päästä iskee semmonen pahoinvointi että alakuunsa ihimetteli, että oonko paksuna vai minkä tähäre näin yrjöttää. Mut valitettavasti tuo ei ihan ollukkaa riittävä toimenpire pysyvään painonhallintaan ni ehkä pitää jotaki muutaki ryhtiliikkeitä teherä, ja karkkilakko jo sinällään on askel oikiaan suuntaan tän kaiken ylettömän suklaan mättämisen jäläkeen.

Lisäksi koitan uuresta innostua lenkkeilystä ku loppuvuonna ei tullu oikeestaan yhtää harrastettua liikuntaa tanhureenien lisäksi. Vähä nää täkälääset "talavi"kelit vaan pistää vituttaan eikä hirveesti tee mieli pistää nokkaansa ovesta pihalle ku on pimiää ku n€€k€r!n persees ja vettä sataa sen minkä kerkiää. Hiukka ennen joulua oli vähä lupausta lumesta, tai siis itse asias ihan helevetistihän sitä tuli parina päivänä mutta kyllä se aattohon mennes oli muisto vain. Onneks Isojoella lunta piisas, vaikka eipä mun siäkää tullu ulukooltua juuri ollenkaa. Uimas ny sentäs tuli käytyä ku lähärettiin porukoitten kans Ähtäriin Hotelli Mesikämmeneen yhyreksi yöksi. Ja paluumatkalla sai patikoira Keskisen Vesan putiikis kilometritolokulla! Ja aika kallihit kilometrit niistä tuliki... nimimerkillä "ostin muun muaas kolomet uuret kengät"

Niin se tuo vuodenvaihdeki vierähti Isojoella. Alakuun paukuteltiin poikien kans pihalla raketit ja ku viä viimme vuonna poijat vahtas rakettia liika kovien äänien pelos tuvasta käsin ni tänä vuonna kumpiki uskaltautu pihalle asti! Siä pienet miehet törrötti ulukona peltorit pääs ja suojalasit naamalla :) Sisu uhos, että "Ensi vuonna minä tulen katsomaan raketteja ilman kuulosuojaimia!"

Tämän jäläkeen mä vaihroin kaverin kans viihteelle ja iltaa istuttiin paikallises juottolas. Isojoellahan kerkes tuos välis mennä reipas vuosi iliman, että kylällä oli baaria, mutta tuos loppusyksystä se taas aukaastiin ja olipahan siä taas mukava käydä pitkästä aikaa! Aina siä näkee tuttuja joita ei oo nähäny aikoohin ja kiva vaihtaa kuulumisia, joista sitte seuraavana päivänä tietenki muistaa aiva kaiken... 

Uuden vuoden päivänä ihimettelin, että mikähän ny on ku ei yhtää aharista, nimittäin henkisesti? Mua on jo pitkään aikaa risonu se, että jos jotaki meet ottahan, ni seuraavana päivänä ei välttämättä oo muuten kovin paha olo mutta tuntuu siltä, että syrän hakkaa, seinät kaatuu päälle ja taivas putuaa niskahan. Semmonen ihan helevetinmoinen tuska päällä ja aiva tyhyjästä. Jostain syystä mä sain ittelleni vähä semmosen vanhanaikaasemman darran, että oli vaan reheristi kaamee olo aikansa kunnes seki meni ohi, mutta se hirviä aharistus jäi tulematta. Sen vois ottaa vaikka ennusmerkkinä tälle vuodelle, että ehkä kusen lisäks on jotaki muutaki, mikä ei oo paskaa?