Mun huikeen pitkä 2,5 viikon kesäloma rupiaa olehen kohta valamis. Huomisen perästä tarttis taas palailla sorvin ääreen. Kaikenmoista touhua on mahtunu tähän lomanpätkään vaikka enste aattelin, että mahtaako reippaas paris viikos keriitä eres tajuahan, että mitää lomaa on ollukkaa. 

Kuten jo kiriotin aikasemmin, loma alako vauhrikkaasti festareilla, ja sen perähän porukat tuli meille. Porukat ja jopa mun veli lähti meirän kans Muumimaailmaan ja sen jäläkeen oli Etelä-Pohojammaan tienoon vuoro taas viihryttää meitä. Tää on muun muas käyty vähä mökkipaljus, pariin otteeseen onkimas (turhaan), kaveriperheen ja mun isovanhempien tykönä kyläs, uimas parillaki eri järvellä sekä Lauhanvuoren kansallispuistos kipuamas näkötornihin sekä ihimettelemäs kivijataa. On myös hypätty noukkimas niin mustikkaa ku kanttarelliaki. Tänään oltiin Honkajoen markkinoolla ja viimme pyhä ja maanantai vierähti Vaasas. On syöty ja juotu hyvin ja oon myös käyskennelly pyöräälemäs ja pikkuusen kirppiksilläki. 

Kaikkinensa on siis ollu helevetin hyvä, puuhakas ja monipuolinen loma ja vaikka tätä paahtavaa hellettä inhoonki, ni olis varmaan ollu vähä tylysempää jos olis kauhiasti sadellu. Mut olis sitä toisaalta ny eres jonku yhyren, pari päivää voinu sateellekki uhurata, alakaa meinaan olla (lämpö)mittari täynnä tätä saatanan hikikeliä.

Mä enste aattelin, että jos ny kerranki olis marajamatta helteestä, ku mä vissiin rutisen siitä tää plokis joka kerta ku vaan pieniki hellejakso osuu kohorillensa mut huomasin et ei pysty! Ihan pakko urputtaa, että voi vittu ja paska! Mä en vaan voi sietää tätä, et koko aika oon aiva hikisenä ja palan alta aikayksikön tua pihalla, ja ku koitan suojata itteeni aurinkorasvalla ni oon silti punanen ku keitetty rapu pelekästä kuumuuresta plus että iho purskahtaa täyteen finnejä ku päivän hengailee aurinkosuojakerrointen suojis ja siihen tatimakerrokseen viä takertuu kaikkee pölyä ja muuta mähmää päälle. Nenä on ku Petteri Punakuonolla ja jos naaman yleistä helotusta koittaa vähä piilottaa meikeillä, ni kuumuus sulattaa pakkelit samantien ja sitteppä lärvi vasta hehkee onki. Et jos jostain leheristä saa lukia kesän tyylivinkkejä, että kuinka kevyesti päivettynyt iho on terveen ja kauniin näkönen ja että kuinka kesällä kannattaa vähä keventää meikkikerrosta ni semmosten juttujen keksijät ei taira olla tämmösiä blondeja, jotka menee lopullisesti pilalle ku oikeen aurinko mollottaa :( Kelepais siis mullekki "kevyt päivetys" tän saakelinmoisen punotuksen tilalle ja voishan sitä meikatakki normaalia vähempi jos naama tosiaan sais jotaki muutaki ku tomaatin sävyä. 

Mut joo, sääporu sikseen. Huominen onki jo osittaista paluuta arkeen, ku palataan kotio porukoitten helemoosta ja pitäs maksaa läjä laskuja ja mansikkamaalla on toivottavasti jokunen marja noukittavana, on pyykkiä ja ruohonleikkuuta ja sitä sun tätä, ja tietysti vasemmalla kärellä ku oikia koittaa pitää automatkan jäljiltä ylienergiset kersat aisoos. Lisäks pitäs, jos ei ny viä huomenna aiva käytännön mut ainaki henkisellä tasolla valamistautua operaatio "Kesäkilojen karistukseen", on meinaan pientä turvotusta havaittavis kaiken grillailun, kahvittelujen, erinäisten sidukoitten, reissusapuskojen ja jo ihan tän hiton helteen jäläkeen. Varmaan kylillä jo arvaillaan, että meille pukkaa jotaki syysvauvaa. No ei pukkaa, oon vaan läski. Se hyvä puoli näin lyhkäses kesälomas on, että pitemmän loman aikana kerkiääs lihoon enempi. 

Laitetaanpa viä lopuuksi pari lomakuvaa, enste Vanhan Vaasan kirkon raunoilta parit. Jos olisin oikeen poliittisesti epäkorrekti, sanoisin, että siinä oli kirkko mun makuuni, eli semmonen ku on PALANU jotain 160 vuotta sitte, mutta kun mähän aina oon hirveen fiksu ja sanakäänteissäni harkittevaanen ni sanonpa vaan, että olipahan kaunis ja jotenki vaikuttava paikka, kuten mun mielestä rauniot ja erilaiset rakennusten rämät yleensäkki. 

IMG_0380-normal.jpg

IMG_0413muok-normal.jpg

 

Sitte Lauhanvuorelta, jonka lajella pönöttävästä näkötornista on ihan näppärät näkymät. Alemmas kuvas Sisu on lähärös vallottaan kivijataa. Hitto, pirettiin tua kiviröykkiöö halakovilla pitkospuilla eväspaussi ja siinä istuskelles tuntu ihan saakelin hyvältä, niinku semmoselta että ei helekutti muute, m'oon täältä kotoosi ja tää on mulle about tärkein paikka mailmas oli kuinka köppäänen paikka tahansa jonku muun mielestä! Olisin voinu istuskella siinä kivijatan keskellä vaikka koko päivän. Niinku siä näkötorniski. 

IMG_0471-normal.jpg

IMG_0479-normal.jpg

Pannahan ny viä joku linkki Lauhanvuorelle, katto tästä

Jees, olis mulla puhelimeski ollu viä jotain reisukuvia, mutta oli tavallisen tahamiaa saada jo ihan kamerastaki tätä kuvamatskua tähän tarinahan ku kaikki tekniset vimpaimet on taas mua vastaan, joten säästän lukijoita enemmältä kuvasaastalta.