Äiti, mistä vesi muodostuu?

Äiti, mistä kauppaan voi tulla niin paljon tavaroita?

Äiti, oliko se mies vai nainen jolla on niitä siittiösoluja?

Äiti, miksi ukkosella yleensä sataa lujaa?

Äiti, mikä on ADHD?

Äiti, eikö sinulla olisi paljon tylsempää, jos sinulla ei olisi lapsia?

 

Muun muaas näihin kysymyksiin oon päässy vastaileen, ettei vaan aivot joutuusi lepotilahan eres lomalla! Mutta ny on lomat lomaaltu ja taloures asuu kaks koululaasta. Wilma suoltaa tierotetta, tuhat ja yks tärkiää päivämäärää pitääs muistaa ja sitä ristukseen perkeleen koulukirijojen päällystystä, voi perse että mä voin vihata sitä! Justiin ku luulee että no ni, nymmä onnistui aika mallikkaasti täs ni eikähän kumminki palijastu, että kontaktimuovin alle on jättäytyny kymmeniä ilimakuplia ja takuulla viä etukannen puolelle, niin että varmaan näkyy. 

Yks kaveri kertoo että sen muksujen koulus joku ope oli kieltäny päällystämästä kirijoja vedoten siihen, että se on pelekkää luonnonvarojen tuhulaamista. Mä niin toivon, että tänä aikana ku ollahan kieltämäs mehupilliä ja muovivartisia vanutikkuja ja muovipussien käyttö on varmaan kohta tupakin vetämistäki paheksuttavampaa ni voitaasko kans lopettaa se kontaktimuovin kans nylypyttäminen ja maharollisimman pikasella aikataululla???

Eli perus syyskauren alotushäsmäkkä alakaa olla jo näppärästi pystys. Kesän mökkeilyt, kyläälyreisut sekä Särkänniemen käynti on enää kesäänen muisto vaan. Paska äiti -fiilis tunkee tupahan joka ovesta ja klasista, et onko mun kakaroolla kaikista rumimmat koulureput, tai olisko pitäny kesän lopulla investoira uusiin rettuihin, onko kaikilla maailman eka- ja tokaluokkalaisilla joku harrastus paitsi mun mukuloolla, kaikki muut on varmaan käyny lomansa aikana ulukomailla paitsi me ei koskaa ikänä, pitäs ulukoolla enemmän ja antaa peliaikaa vähemmän, lisäksi nuorempi sälli kehuu että "isä tekee parempaa ruokaa kuin sinä". 

Töistä ny ei tee mieli eres sanoo yhtää mitää... Epätietoisuutta, kiirettä, lomalta palaamisen jäläkeistä pöllähtäneisyyttä. 

Mutta helteiren loppumisesta en voisi iloita enempää! Ny kykenee taas käymähän pihalla ja muutenki toimintakyky on parempi, eikä kyrpä ottan keskellä sojota yhtä miehekkäästi mitä kuumimpaan aikaan! Syyskesä, se on mahtavaa aikaa. Yks ehtoo löyty jopa muutama kanttarelli. Mutta annetaan ny yks piste kuumille keliille, iliman niitä tuskin olis tarijennu käyrä porukootten mökillä joes uimas, että onpahan talaviturkki (s)heivattu, ku viimme vuonna se taisi jäärä kokonaan tekemättä ku oli taas niin perkeleen kylymää ja sateista kaiken aikaa. 

Mutta joo... Pää on sekasin töistä, muksujen koulun alakamisesta ja kohta omat harrasteet starttaa myös. Kuoros jatkan erelleen ja harmoonin kans renkuttelua olis kans aikomus jatkaa ja ehkä vähä erellisvuotta laajemmas mittakaavas, saa nähärä! Mut minkä tähäre vaan pitääki aharistaa aina näin helevetisti ereltäkäsin ku tietää, että kohta kalenteri täyttyy omista menoista, kaiken maailman vanhempainilloista, (hammas)lääkärikäynniistä ja ties mistä?? Taisi olla nuorempi kloppi ku joku päivä ärhenteli, että hän haluais olla jo aikunen, että sais itte päättää asioistansa. Koitin palauttaa maan pinnalle, että ei tämäkää kuule aina yhtä juhulaa oo saatana.

Mut ei kai täs, koitetaan jotenki sätkiä eteenpäin ja piretähän mieles, että onnellisuus on sitä, ettei vituta ihan koko aikaa!