En ny enempää viitti paasata koronasta kun sitä muutenki toitotetaan joka tuutista, mutta onhan se ny selevää että se on kummasti vaikuttanu siihen mitenkä tätä kesää ja kevättä tuli vietettyä. Muksujen loma meni pääasias Isojoella ja siähän sitä sitte ittekki tuli hypättyä. Loman alakuun säästy viä niitä alakukesän hellekeliä niin että tarkeni käyrä porukootten mökillä joella uimas, ja jopa mukulat kokeili kans, siis nuo kaks jokka on aina sitä mieltä, että kaikkialla muualla uimavesi on liika kylymää paitsi uimahallis. 

Mutta taas kerran mun pisin lomanpätkä oli vaan 2 viikkoo, oli tarkotus pitää kerranki kolome viikkoo kesällä lomaa putkeen mutta muuan, jo riittävän moneen kertaan mainittu tautiaalto pisti kuvioita uusiksi niin töis ku harrastepuolellaki ni sitte piti vähä muokata lomapläänejäki. Ei tarttenu lähtiä Kaustiselle, saati ny paljo mihkää muuallekkaa. 

Loma tuli kyllä siinä mieles hyvin oikiaan kohtaan, että rupes käymään jo päänuppi aika kierroksilla. Vähä tietty kyllä harmitti ettei lomalla oikeestaan tullu tehtyä mitää kovin ihimeellistä, mutta tuli ny eres levättyä. Tosin ku loma loppu, olin hyvällä tuulella huikeet 1,5 päivää. 

Onhan mulla tua ny viä pari lomapäivää elokuulle ennenku poikien koulu taas alakaa, ja lokakuus joka on perinteisesti sitä Suomen kesän kukkeinta aikaa, ni pirän sitte viikon syysloman niinku mukulakki. Voiraan silloon vaikka nautiskella koronan toisesta aallosta neljän seinän sisällä, ja jos oikeen halutaan hurjastella, ni käyrään vesisatees pimiäs ettimäs vaikka suppilovahaveroota! Jaa miks satees ja pimiäs? No ettei tarttisi kohorata niitä kaikkia muita, jokka kans on aikansa kuluuksi päättäny innostua mettäpöyröölystä. 

Sienisato vois kyl olla yhtä hyvä mitä ny on tullu mustikkaa ja vattuja. Mun taktiikka on se, ettei marjamettälle mennä veren maku suus repihin noukkurilla niin että lähtee sammalekki mettänpohojasta, ja sitte ku oot huhkinu ison sangollisen täyteen ni sitte loppuehtoo ettitään mustikoita sieltä roskan seasta. Idea on että mettähän mennään usein, kohtuullisen pituseksi aikaa ja kohtalaasen pienen kipon kans, tuntuu kivalta nähärä kun saa astiansa täyteen ja mustikat mä kerään omin pikku kätösin, ni ei tartte putsaamiseenkaa käyttää pahemmin aikaa ja hermoja. 

Niin että jos tästä kesästä ny jotaki erityisen mieleen painuvaa pitää keksiä, ni oma maa vadelma, vai mitenkä se meni. 

 

Huoh. Moneen otteeseen on ollu mieles että pitäs jotaki kiriotella tänne ja nyt ku viimmein sain aikaan ni lopputulos on tämmönen :D Väsyneet aivot tuottaa väsynyttä juttua.