Tänään kävin työreissulla Espoos. Kimppakyytiä ei järjestyny, joten tällä kertaa menin junalla. Oikeestaan ihan jees, samalla sais vähä nukuttua mennen tullen ja onhan tua motarilla kuulemma kaistoja ollu poikki tuluvien takia, ku Suomen kesäkelit jatkuu aina vaan vaikka ollaan jo lokakuus pitkällä. 

Varasin junasta paikat netin kautta. Vaunun yläkerta ja ikkunapaikka! Siis pitäähän ny maisemia nähärä, vaikka varsinki menomatkalla on pimiää ku neekerin persees ja muutenki meinasin nukkua! No, kävipä sitte niin että mun piti vaihtaa paluumatkaksi aikasempaan junaan ja hoirin paikan muutoksen puhelimitse. "Onko jotain toiveita paikan suhteen?" kysyy asiakaspalavelija. "Vaunun yläkerta ja ikkunapaikka..." ajattelin mielesäni ja suusta kumminki kuulu "Ei yhtää väliä, ihan sama!" Mitä vittua. Kas ku en sanonu että ihan joku ulukopenkkiki kelepaa kunhan ny pääsee siirtyhyn paikasta A paikkaan B. Ja mitä sain? Paikan vaunun alakerrasta, käytävän puolelta. 

No, menomatkalla kipusin varaamaani yläkertaan ikkunapenkille. En tiä mikähän riivas mut kaikki tuntu olevan päin persettä. Olis tietty luullu, että ku on noussu 4:30 ni et olis ollu sen verta takus ettei olsi tajunnu vaikka olis pommi puronnu mutta heti ku könysin sinne ristuksen ylälauteille, ni huomasin, että koko vaunu haisi pahalle, niinku oikeen likaselle vessalle. 

Sitte viereen istahti joku äijänkuikelo joka räki ja niisti koko helevetin matkan. Vaunu oli muutenki ihan täynnä ja joku sata tyyppiä ympärillä nakutti läppäreittensä näppäimmistöjä. Välillä tasasen paskahyyssin hajun rikko märänneen munan lemahrus ja mietiin, mahtooko joku vaivihkaa piereskellä vai mitä ihimettä. Jos siltä sarjaniistäjältä vaikka pääsi joka kerta vähä molemmista päistä kun se töräytti räkäklönät paperiin. 

Ittellä mahas rupes kiertähän jumalattomasti. Sai oikeen keskittyä, etten olisi itte väkevöittäny junavaunun tuoksuja. Enkä mä ny sieltä ikkunapaikaltani keherannu vaivata räkänokkaa poistumalla vessahan piereen. Ja jos koko vaunu haisi muutenki paskalle, ni miltähän siä vessas olis mahtanu haista? En ihan hirveesti sitte nukkunu siinä menomatkalla ku kaikki aistimaelimet ahmi ärsyttäviä ärsykkeitä yhyrestä vaivaasesta junavaunusta. 

Juna-asemalta piti tilata taksi määränpäähän, onneks eres taksikuski piti kuononsa kii koko matkan. Ehkä mulla luki ottas, että NO SMALL TALK TODAY FUCK OFF. Ja sama juttu palaates, paitsi että paluutaksis haisi oletettavasti sen kuskin dödö tai joku. En mä yleensä haju- ja partavesistä järkyty mutta se oli jotenki semmosen limasen äijän krääsä mikä siä autos haisi. Ei jatkoon. 

Paluujunas onneksi vaunus ei haissu paska, vieruskaveri nukku ku murmeli eikä ollu yhtään ällö ja sain ittekki nukuttua. Vähä tuskanhikee meinas vaan tulla siinä kohtaa ku matkaa Turkuun oli jäljellä joku 3 minuuttia. Juna pysähty ja veturikuski kuulutti, että poliisi jahtaa raiteilla luvattomasti liikuskelevaa henkilöä, matka jatkuu kunhan tilanne on ohi. Vitut muuten väliä mutta oli jo vähä niinku kiire seuraavalle etapille.

Onneks ylimääräänen pysährys ei lopulta kestäny ku muutaman minuutin enkä juurikaa myöhästyny, mutta jotenki taas muistu mieleen, kuinka hieno laji onkaa tuo yksityisautoolu.