Kukaa ei varmaan ylläty, ku tämäki teksti alakaa jo tutuksi tulleella rimpsulla, että "eipä täs ny mitää ihimeellistä oo tapahtunu..." Mut väkisin vaan on pakko jostaki nyhtää kiriotettavaa, eihän tämä muuten mikää ploki olisikkaa :D

Meihin jo hyvän aikaa sitte iskeny räkätauti ei oo viäkää kunnolla lähteny oikeen meistä kenestäkää. Rami sai just uutta sairaslomaa pari päivää saman flunssan takia, vaikka johan se ny jo koko viimme viikon oliki pois töistä. Urhon taannoiset yövalavomiset selitti korvatulehrus molemmis korvis ja pari yötä takaperin oli taas semmosta yömarinaa ja korvien haromista, että eiku uuresta lekuriin - ja uusi lääkekuuri, ku erellinen troppi oli parantanu ainoostaan toisen korvan. Korvatulehrus oli muute tuohon isäntäänki iskeny, parin muun tulehruksen lisäksi, että tää on tosiaan jyllänny lastentauti poikineen. Ainoostaan mä ja Sisu ollaan keskitytty lähinnä valuhun räkää, mutta kyllä sais seki jo vähitellen riittää.

Täs onki ny toistaseks viimenen viikko menos tätä perinteistä elämänmenoo. Ens viikosta alakaen Urho menee osapäivähoitoon, eli se on aamupäivän päiväkodis ja mä haen sen takasi kotio puoliltapäivin ja päikkärit Urho nukkuu kotona (jos nukkuu - parhaillaanki orotan, että lakkaako Urhon huoneesta joskus älämölö kuulumasta, vai onko tää taas päivä, jolloin ei mukamas väsytä, ja sitte vaan loppupäivä tärrästetään kiukkuusena ku ei oo nukuttu).

Tää onki sellanen aihe, joka kans aika hyvin jakaa mielipiteet niin lapsiperheitten ku myös lapsettomien keskuures, että onko se oikein, että kotona vauvan kans nysväävä vanhempi pistää vanhemman mukulan hoitoon. Moni ihimettelee, että eikö se ny perkele voi samalla hoitaa sen isommanki itte kun se kuitenki on kaiken aikaa kotona muutenki, ja sitte rähistään myös, että lusmut vie hoitopaikat niiltä, jokka käy töis.

Tosta tuleeki vähä sellanen Anteeks että oon olemas -fiilis, mutta onneks osa on myös sitä mieltä, että lapselle on ihan kehittävää päästä muitten lasten seuraan prääsäähän, ku (väsyny) äiti + vauva -yhyristelmä on - varsinki täs huushollis - aika ankiaa leikkiseuraa. Ja ku isompi on muualla pitämäs kivaa, ni sillä aikaa äitillä on enempi aikaa keskittyä vauvan kans olemiseen ja myös huilaamiseen. Mäki jo elättelin toiveita, että olisin saanu tänään pitkästä aikaa ottaa päikkärit ku kakarakki nukkuu, mutta mitä helevettiä: ku olis Urhon virallinen päikkäriaika, ni Sisu onki se, joka nukkuu mut Urho ei! Ja vaikka Urho ny kohta simahtas vaivasen tunnin rimpuilun päätteeksi, ni turha täs enää on mun silimiäni ummistaa, ku Sisu taatusti herää kohta syömähän.

Joku ehkä ihimettelee, että eikö kannattasi eres yrittää mennä nukkuun vaikka vähänki takia, vaikkei sit ehtiskää nukkua ku jonku 10 minuuttia, mut ku kyse ei oo pelekästään väsyn vaan myös vitutuksen minimoimisesta ;) Vähemmän mua vituttaa kökkiä hereillä ja teherä jotain hyöryllistä taikka sitte mukavaa ku nukkua ihan turhanaikaset parin minsan päikkärit, kun se herääminen on niin vastenmielistä, jos ei saa nousta omia aikojaan vaan jos kokee muksun porun aikaansaaman shokkiherätyksen. Niistä saa kuitenki "nauttia" kaikki yöt, ni emmä kaipaa päivääni niitä samoja.

Mut joo. Onhan se toki työssäkäypien näkökulumasta ehkä vittumaista, jos kotona olevien vanhempien kakarat täyttää hoitopaikat. Mutta mun mielestä ei pitäsi väheksyä niitten kotona olevien vanhempien henkisen puolen jaksamista, jos meinaan on sellanen tunne, että nyt tarttee tähän arkeen vähä jotaki kevennystä jaksaaksensa paremmin. Mut mä en ainakaa oo mikää perkeleen superäiti niinku jokku toiset on. Jotku menee onnesta sekasin jo naapurin räkänokkasista eemeleistä, ja jotku jaksaa ensinnäki huhtoo hiki hatus oman kakaralaumansa kans päivät pitkät, lisäks ne siivoo, kokkaa, leipoo, lenkittää viis koiraa, tapaa ystäviä, tekee käsitöitä ja lisäks niillä on viä pari kolome harrastusta ja sitte ne ei ikinä kränää miestensä kans mistää. Niin, ja jotku tosiaan jaksaa ihan työkseen hoitaa toisten muksuja.

(Tähän väliin täytyy mainita, että äsken, 1 h 15 min sen jäläkeen, ku Urho vietiin omaan huoneeseensa nukkumaan, menin vissiin kolomannen kerran kattohon, että mitähän jätkä siä taas kollastaa ja pölisee. Tämä seisoskeli sängyn vieres tyytyvääsenä ja vaippa täynnä paskaa. Siispä vaipanvaihto ja poika takasi sänkyyn, mistä erelleen kuuluu ilonen rallatus.)

En mäkää sen kannalla oo, että vanhempi / vanhemmat pistää muksun / muksut hoitoon koko päiväksi vaan sen takia, että saavat olla kotona YKSIN, ellei sitä aikaa tosiaan käytä johki järkevään, kuten vaikkapa opiskeluun / pääsykokeisiin jne pänttäämiseen tai semmoseen. Mut mä ainaki ymmärrän, jos haluaa pistää isomman mukulan hoitoon ku talohon tulee vauva. Oon aika varma, että täs mökkerös on kohta joka asukki astetta tyytyvääsempi elämäänsä, ku a) Urholla on joka päivä tekemistä, misä purkaa energiaansa, b) Urho oppii jotaki elämän perusasioita, kuten kärsivällisyyttä ja toisten huomioimista (joista ei hirveesti oo ollu viä havaintoja, ku parina päivänä ollaan ny käyty tutustumas siihen päiväkotiin), c) mä kerkiän rauhas hääriä vauvan kans, d) jos vauva nukkuu, kerkiän mäki ehkä huilata tai ehkä mä repäsen ja LUEN VAIKKA KIRJAA, e) aattelin ruveta käymään kävelyllä vauvan kans, jos en ny joka päivä ni eres muutaman kerran viikos, f) en oo ehkä ihan joka päivä näin saatanan tympiintyny, väsyny ja kiukkunen, ehkä täs töllis nuo muutki viihtyy paremmin!

No mutta... Kaipa mä saan silti paskaa niskaan tästä päivähoitoasiasta, mutta ainaki omasta mielestäni oon teheny ihan perustellun päätöksen.

Ja todettakoon, että ny kun Urho on pian tunnin ja kolome varttia ollu hakemas unta, ni erelleen huoneesta kuuluu töminää, muminaa, hihkuntaa, lelujen krapinaa... Ja kunhan täs vajaa puoli tuntia menee, ni siinä vaihees viimeistään voiraan toreta, että päiväunet jäiki sitte väliin, hauskaa loppupäivää vaan kaikille! Eli lisätään tonne äsköseen rimpsuun kohta g) Urho torennäkösemmin nukkuu päiväunet jatkoski, kun se huhtoo ittensä väsyksiin aamupäivän aikana muitten kakaroitten kans.

Kun ei täs kämpäs enää oikeen uskalla kiroilla ääneen (ku raahasin Urhoo tuolta huoneesta paskavaipanvaihrolle puoli tuntia sitte ja mutisin samalla että voi jeesus, ni kaiku vastas välittömästi että "jeesu"), ni onneks on viä tää maharollisuus, että voi ladella ne kiroukset tälleen kiriottamalla! Eli voi saatananperkeleenhelevetinvittu!!!