Tuli täs viikonvaihtees vähä käylährettyä Isojoella, ku kaverilla oli polttarit. Lähärin heti lauvantaiaamusta yksinäni ajeleen porukoille ja jos ennen oon pitäny jotaki kolomituntista autoilurupiamaa, etenki semmosta misä pitää itte olla ratin takana vittumaisena ja tympiänä suorituksena, ni nyt huomasin suorastaan nauttivani siitä! Ei sitä ny aiva joka päivä saakkaa olla kolomia tuntia aiva YKSIN, kuunnellen samalla mieleestänsä musiikkia TÄYSILLÄ ja joutesansa voi vaikka soitella jollekki iliman, että kukaa keskeyttää puhelua tai että taustamöykkä on sitä luokkaa ettei puhelimes kuule eres omaa ääntänsä. 

Mut joo, en mä kauvaa keriinny porukoilla homehtua ku piti jo rientää noutahan maajussin morsiansa pois kotuansa. Yks sälli oliki siltä jo tuos vähä aikasemmin nerokkaasti tierustellu, että "miltäs ny tuntuu ku plikat järkkää sulle salaa polttareita?" mutta pikku spoilerista huolimatta morsmaikku oli meleko hölömistyneen näkönen, ku kolome akkaa, jokka ei ny normisti tuosta nuon vaan paukahra kylähän, tunki tupihin ja käski pakata mukuloolle yökyläilykamat mukahan ja omahan veskahan piti jemmata puhtaat alusvaatteet ja ajokortti :D

Sitte tuliki kohta noutaja: meirät hajettiin kylille hienolla Lincoln-merkkisellä kiesillä ja siä sitte orotti muutama emäntä lisää, et ei me ihan neljän hengen porukas polttaria vietetty, vaikkaki kemut oli pistetty pystyhyn aika lyhkäsellä varoaijalla. Perunafarmarin tuleva muija sai päällensä huivin, essun ja kumpparit ja sitte se sai lykkiä pinkkiä kottikärryjä ympäri kylää ja kaupitella perunoota vastaantulijoille. Kauppa kävi ku häkä vaikka jo vähä epäiltiinki myyntiartikkelia raakasti ylihinnotelluuksi. Tai sitte ihimiset maksoo mieluusti vähä kipurahoja ku raukka parka oli joutumas naimisiin! Taikka sitte yksinkertaasesti pottujen vilikasu oli useimpien mieleen, olihan tarjolla kumminki Isojoella viljeskeltyä pottua ;)

Sitte oli ohojelmas saunontaa Lauhanvuoren kupees. Perinteiset morsiussaunataiat jäi tekemättä, koska ei niitä ainakaa perheenlisäyksen toivos olisi tarttenu teheräkkää ku tulevalla avioparilla on jo pari tenavaa valamiina. Saunan päälle morsiamelle pistettiin päälle kunnon pornovermeet, oli verkkosukkiksia, tekoripsiä ja -kynsiä, niittiä ja nahkaa sekä kokonaisuuren kruunas blondi peruukki, joka muute näytti häkellyttävän normaalin väriseltä vaikka oliki istutettu varsin tummaverisen neitosen päähän.

Saunalta siirryttiin yhyren seurueen jäsenen kämpille syöpötteleen ja juopotteleen (lisää) ja kymmenen korvilla siirryttiin baarille ku siä alako joku tietokilipaalu. Tosin aika moni osallistujista oli sen verta tierottomas tilas että pistesaalis jäi laihahkoksi. Juhulakaluki anto niin ylen kaikkensa kesken visaalun, että aiva väsähti ja tämä lähti sitte kotionsa jo siihen aikaan kun siä baaris normaalisti vasta väkiä alakaa lappaa sisälle! 

Loppuehtoo meniki sitte monenkirijavia juomia kumotes, pääosa kumoutu sentäs omaan kitahan eikä esim. kenenkää sylihin. Karaokeski oli tietenki käytävä vinkumas ja tanssilaattialla oli käytös parhaimmat liikesarjat. Pilikun jäläkeen mettästin ittelleni taksikyytin porukoitten päämajalle. Vetelin jääkaapista kourallisen meetvurstin siivuja suolasennäläkääni ja sitte läksin petihin menettähän loputki tajunnastani.

Saa nähärä, koska se tajunta palautuu ennalleen. Yleensä sitä jotenki jaksaa tätä elämän pyöritystä sillä lailla että nukkuu viikonloppusin vähän pisempään ku arkena, mutta sitte ku on jotaki humputesta, ei saa univajetta kuitattua sitäkää vähää. Sitte ku tämä sattu ny olla jo toinen viihreviikonloppu putkeen, ni täshän on kaiken aikaa aiva töttöröö väsymyksestä! Ja viä ku ehtookauret kiriottelee paskaa nettiin sen sijaan että menis vaikka maate :D Et jos tuleva työttömyys muuten vituttaa, ni se hyvä puoli siinä on, että luultavasti se tuo helepotusta tähän univelekavankeuteen!

Mutta väsy ja krapula ny vaan on hinta siitä, että joskus pääsee vähä bilettään ja pitähän hauskaa! Ja mikä riemastuttavinta, tulos on tietenki viä ne kaverin häät, että eipä aikaakaa ku saa taas juhulia ja vihellellä ilosesti kilipaa oman maksansa kans!