Viikonvaihtees muuttohärdelli eteni (lue: paheni) ku saatiin Turun kämppämme tyhyjäksi. Ny on Maskun tuvalla mahtava kaaos päällänsä, ku pienestä kaksiosta löyty kartanollinen tavaraa ja se kaikki on ny sikin sokin ripoteltuna pitkin tupaa ja ulukoratia. Lisäksi remonttihommat on viä vaihees sen verran, että ensimmäänen yö uures kodis antaa viä orottaa ittiään. Niinpä me asuullaan anoppilan pahanoolla ny pienen aikaa kunnes saaraan jotaki järkiä ja järiestystä aikaan.

Sukulaastemme suosiollisella avustuksella pistettiin viikonvaihtees ranttaliksi, tavarat siirty Turuusta Maskuun, pihan perälle ilimesty pikku kasvimaa, nurtsit ja kukkapenkit siistiyty vaivihkaa, tapeettia liimaantu seinille kilometritolokulla ja vähä jotaki maalinpräiskettäki ilimaantu pariin huoneeseen. Mä itte olin tuo maalailuvastaava ja ahkeroin niin huumas että haalarikki ratkes perseestä!

Työnteon lomas eherittiin toki teherä ja nähärä monenmoista. Ensinnäki ilima oli suorastaan helteinen, minkä myötä kevään ekat ukkoset tuli koettua. Koivuihin puski lehtee ihan hämmästyttävää vauhtia, ja lämpö sai monta muutaki asiaa putkahtaan esiin, kuten esim. kärmehet... yks kyy jo luikerteli meirän kasvimaan liepeillä eileen. Kesän ekat grillikyrsät maisteltiin "virvoitusjuomien" kera ja muutenki oli tarjoilut kohorillansa, ku mamma pisti kaiken ihan läskisoosiksi!

Monenmoista hommaa kumminki on viä tekemättä, ja Rami pitää ny pari viikkoo isyyslomaa ni katotaan, jos sinä aikana sais sen verran valamista aikaan, ni pääsis ihan oikeesti asuhun tätä uutta kotoonsa.