Äitienpäivä rupiaa olehen tän vuoden osalta valamis. Hain poijat isältänsä jo eileen jotta voin viettää koko äitienpäivän niitten kans. Aamulla jo vähä ennen seittemää nuoret herrat alako riekkuhun hereillä ja pääsiäisen suklaamunien piilotteluleikeistä sällit oli saanu idean, että niitten äitienpäiväkortit pitää kans piilottaa niin että mä saan ettiä ne. 

Etunimen kirijaammista oli keksitty osuvia sanoja: 

  • Avulias, Nätti, Neuvokas, Erikoinen
  • Antelias, Nerokas, Neuvokas, Erityinen

Erikoinen, erityinen. Erityinen äiti on teheny erityislapsia. 

Ei nää päivät aina oo pelihetkiä, mettäretkiä, roskaruokaa ja Daim-kakkua. On myös päiviä, kun itketään vanhaa, käytöstä poistettua sohovaa kun se oli niin hienon värinen, on myös päiviä kun lapsi epäilee omaavansa "kuulovamman" koska ei pysty keskittyyn koulus opettajan antamiin suullisiin ohojeisiin ja muistikin on "huono" kun muistaa liian hyvin vain pettymykset, ja on päiviä kun ensin huudetaan että kun ei oo yhtään ystävää, ja hetken päästä huudetaan että minä en edes välitä kenestäkää, tai sitten lapsi miettii että jos hän olis robotti ni hän sammuttais ittensä. 

Onneksi viä ainaki uni auttaa moniin ongelmiin, siis sitten kun nyt vaan saa unen päästä kii. Väsyneenä mailma on enemmän perseestä mitä yleensä, mutta kunhan on nukuttu yön yli ni sitte taas naurua riittää. 

Viikolla käväsin kaverin tykönä ja siellä lapset istu ruokapöyräs aloillansa eikä pölisty yhtää ylimääräsiä. Mun ja lasten ruokailu epäilemättä näyttää siltä ettei meillä oo opetettu tenaville mitää käytöstapoja, ku pöyräs heilutaan ku olis kirppuja kalsareis, meno on ehkä aavistuksen rauhallisempaa ku saa samalla lukia Aku Ankkaa, paitsi että uusi lehti hajetaan pöytään 5 min välein, sitte josain kohtaa joku haarukka tippuu lattialle tai vetästään kilarit siitä että lautasella on liikaa ruokaa. No, syö sen verran minkä jaksat? EN SYÖ. VITTUPERSEPERKELE. 

Kun taisteluita piisaa, ni niistä valitaan vaan osa. Kun tenava vetää jumiraivarit ja makaa tönkkönä pötkönä naamallansa sängys eikä puhu eikä hievahra, ja pitäs päästä lähteen vaikka kouluun, taikka kun nukkuun mennes itketään lohoruttomasti kuinka lempipaita on pistetty roskiin (kaikki on siinä kohtaa lempivaatteita, kun ne jourutaan heittää menehen) ni sorry, mulla ei oikein riitä näitten tilanteitten selevittelemisen lisäksi mielenkiintoo ärähtää mukulalle joka kerta kun se haluaa lukee syöres taikka kun se sanoo että vittu. 

Tää on kuitenki ollu ihimeen hyvä päivä. Ei oo taisteltu oikeen yhtää! Vähä on saanu vängätä että misä kohtaa ja paljoko on peliaikaa luvas, mutta se ny on ihan normaalia, sitä tingataan aina ja monta kertaa päiväs. Sitte seki on ihan perus, että kaikki puhuu toistensa päälle eikä kukaa kuuntele eikä tuu kuulluksi, ja sitte mä koitan kajauttaa metelin ylitte, että nyt kuunnelkaa! Ja saattaapa oikeen joku voimasanaki tulla tehosteeksi. Mettäretki oli oikeen mukava, on vedetty herkkuja, väännetty vitsiä ja katteltu telekkarista jotaki hömppää. Tunnin verran sällit on ollu menos nukkuun, 50% on jo tiltannu ja loput päätti viä käylähtää vessas ja kysellä multa että irtooko maitohampaat rautahampaitten kasvun vuoksi. Mut ei oo ainakaa viä mitää iltaitkahduksia tullu tälle ehtoolle.

Kai tästä siis vois sanoo etton ollu erityisen hyvä päivä. Ainuaksi miinukseksi laskettakoot että huomenna on taas maanantai ja työmaa kutsuu. Etätyöt loppu mun osaltani viikko sitte ja meininki on ollu taas ku sammakalla sähkövatkaammes mutta kesää kohti täs mennään siitä huolimatta!