Ei kai sitä voi olla sanomatta eres jotaki eilisen ammuskelutapauksen johorosta. Ei riitä mun ymmärrys käsittään sitä surun määrää, mitä tuommonen aiheuttaa, kun nuoret ihimiset kuolee orottamatta, ja viä monta kerralla. Joku menetti varmaan usiamman ku yhyren tuttavansa, ja moni äiti ja isä menetti lapsensa. Tietääkseni kuolleista ei kukaa ollu mulle mitenkää tuttu, mutta kyllä kävi mieles, että onkohan siä ruumiiren seas isojokisia.

Ny kaikki paikat vaan toitottaa kuinka koko Suomen nuoriso voi huonosti ja kuinka kaikki vanhemmat on paskoja kun ne ei kyttää mitä lapset tekee ja kuinka poliisitki on turhia kun ne ei osaa eres ennustaa, että kuka meinaa teherä murhia. Netti on kans saatanasta kun se on täynnä sontaa, jota aivottomat nuoret toljottaa päivät pitkät ja opiskelee sieltä kuinka ihimisiä vihataan ja tapetaan. Ja mettästäjät on perseestä, koska iliman mettästäjiä ei Suomes tarvittaisi pyssyjäkää ja ampuminen vaan harrastuksen vuoksi on silikkaa turhuutta. Ja eruskunta vasta suolesta onki, kun ne sallii tän kaiken tapahtuvan! No eruskunta on kyllä oikeesti suolesta, mutta ei se kai eruskunnan vika oo että jokku ihimiset vaan hurahtaa.

Kopsaan tähän ny, mitä kirjotin yhyrelle keskustelufoorumille:

Olen tässä miettinyt, että minkä vuoksi heti oletetaan, että tämmöiset pyssysankarit ovat "itsekin uhreja", eli siis että he olisivat saaneet kokea aikoinaan jotain paskaa minkä takia heistä on tullut "henkisesti pahoinvoivia"? Eihän jonkun aatteen puolesta kiihkoilu ole sama kuin mielenterveysongelma, vai ovatko kaikki kiihkouskovaiset tai jonkun poliittisen aatteen hartaat palvojat tai vaikkapa eläinaktivistit muka henkisesti sairaita? Terroristit tappavat ihmisiä jatkuvasti, eikä heidän mielenterveysasioitaan ruodita.
 
En väitä, etteikö Suomessa pitäisi mielenterveyden huoltoon panostaa enemmän, mutta olen sitä mieltä, että kaikenlaisia fanaatikkoja (valitettavasti) on ja tulee olemaan vastakin eikä sellainen ole välttämättä mitenkään kiinni ihmisen mielenterveydestä. Nykyään netistä on helppo löytää aateveljiä joka lähtöön vaikka maailman toiselta laidalta, mikä ei ennen ollut mahdollista. Ja joukossa tyhmyys tunnetusti tiivistyy.  
 
Arvatkaa, uskonko Kauhajoen ammuskelijan suunnitelleen iskuaan monta vuotta? Jos hän olisi suunnitellut tekevänsä joukkomurhan vuodesta 2002, miksi hän kuitenkin toteutti sen matkien täysin Jokelan kouluammuskelutapausta? Luulisi kuudessa vuodessa ehtineen suunnitella jutun omaperäisemminkin. Uskonkin, että tässä tapauksessa ei ole välttämättä ollut kyse mielenterveysongelmaisen nuoren epätoivoisesta teosta, vaan keskenkasvuisen koltiaisen halusta leikkiä jotain yli-ihmistä, kun on ihmisviha-aatteen palvonta karannut käsistä.  
 
No, nämä nyt ovat vain omia mietteitäni tämän tapauksen tiimoilta, hyvähän se on tässä spekuloida kun ei asianomaisesta tiedä muutakuin sen, mitä uutiset kertovat. En vain itse jaksa uskoa, että jokainen ikävä tapahtuma olisi jotenkin estettävissä jos poliisi/vanhemmat/psykologi/nettifoorumin valvoja/eduskunta/joulupukki olisi tehnyt sitä ja tätä.

Tämmöstä mietti tämä emäntä. Voin yhtä hyvin olla vääräski ja ehkä ampuja on kokenu elämäsänsä jotain, mikä erityisesti on sen saanu vihaahan ihimisiä, mut yleisellä tasolla meinaan vaan sitä, että paska tapahtuu eikä sille aina vaan voi mitää vaikka elettäs millases malliyhteiskunnas. Mut tottahan se kivaa olis jos joka asiahan löytyys aina joku, mitä vois syyttää kaikesta ja mihkä purkaa kaikki kiukku.

Mut ei auta ku antaa elämän jatkua, ne keiltä ei sitä oo onnistuttu riistähän. Kun kaikki käyttääs vaan sen elämänsä niin, ettei turhaan aiheuttasi toisille tuskaa.