Olin lähteny Ramin kans kaharestaan laivareissuun. Oltiin jonku baaritiskin tykönä tilaamas juomista. Sitte mun piti mennä kuluman taa kattoon, oliko joku pokeripöytä auki, meirän muka piti päästä sinne vaihtaan rahaa.

Kurkkasin kuluman taa mutta sitte muistinki, että se pokeripöytä ei ollukkaa heti siinä vaan vähä kauvempana. Rami jäi sinne baarihin ja mä lähärin käveleen eteenpäin. Sitte lopulta näin sen pokeripöyrän, mut se ei ollu viä auki. Päätin samantien kävellä huvikseni palan matkaa etiäppäin laivan käytävää ja palata sitte takasi.

Kävin vähän matkan pääs kääntymäs. Kuljin laivalla sijaittevan Hesburgerin ohi. Käytävän reunas oli Hesen pöytiä ja tuoleja ja pöytien ääres notku paljo nuorta porukkaa. Joku joi punasta mehua mut oksensi samantien lattialle. Moni muuki näytti olevan enemmän tai vähemmän krapulas.

Just ku kävelin viimesen Hesepöyrän ohi, siinä istunu pikkujätkä huuteli mulle jotain paskaa. Pojan seuras istu kaks oikeen tosi suttusen näköstä teinityttöö. Tällä huutelijajätkällä oli olkapäille ulottuva aivan vaalia tukka. Mä huusin pojalle takasi, että "Ime munaa, senki munapää!" Teiniporukka nousi ylös pöyrän äärestä ja huuteli jotain takasi. Mä pysähryin ja käskin jätkän tulla lähemmäs urputtaan, jos oli jotaki urputtamista.

Se tuli mun luo, vittuili jotain ja tarttu mua käsistä. Se koitti kammeta mua kumohon mut mä pysyin just ja just tolopillani ja koitin potkia pojan jalkoihin, jos se vaikka itte kaatuus. Mietin, että mä kuolisin häpeästä jos mä antasin sen jätkän kaataa mut. Lopulta mä sain tönästyä sen pojan seinää vasten. Sitte mä tartuin sitä hiuksista, retuutin sitä oikeen kunnolla ja paiskasin päin seinää. Lähärin juokseen pois ja huomasin, että ne teinit lähti seuraahan mua.

Rami istu laivan käytävällä ravintolapöyrän ääres selekä mun suuntaan. Mä huusin Ramia ja se käänty. En ehtiny eres selittää mitää, ku joku vaaleetukkanen jätkä tuli kohta esiin ja mä huusin vaan. "Se oli tuo, se oli tuo!" Sitte huomasinki, että äskönen vaalee poika oliki joku ihan pieni lapsi. Korjasin äkkiä Ramille erehtyneeni, kunnes ne kolome teiniä ilimesty näkyviin. Rami nousi pöyrästä ja lähärettiin käveleen vastaan niitä teinejä. Ne kääntyki ympäri ja lähti juokseen karkuun. Mä huusin perään, että "Tuo kellä on pisin tukka noista, on se jätkä vaikka se näyttääki tytöltä!"

Sitte käveltiin takasipäin. Yhtäkkiä meitä vastas oli kaks poliisia. Mietin mielesäni, et voi vittu, ne on varmaan jostain valvontakamerasta nähäny ku mä riepottelin sitä pikkujätkää tukasta. Ne enste lykkäs alkometriä mun naamaa kohti. Mä jäystöin just purkkaa ja toinen kyttä ojensi mulle pienen muovisen kipon, mihkä mä sain sylykästä sen. Sitte mä puhalsin. Mittari näytti 0,5 promillee.

Sitte toinen poliisi kysy, että "Oliko tytöllä tiukat vaatteet?" Luulin enste, että se tarkotti jompaa kumpaa niistä teinipissiksistä, mut sitte tajusin että se tarkotti mua! Mä raivostuin ku tajusin, että poliisi vihjaili, että mä olisin vaatetuksellani provosoinu jonku jätkän käymään mun kimppuun! Mulla oli päällä pitkä musta mekko ja sen päällä kirkkaansininen hiaton paita ja mä huusin poliisille, että "Jos sun mielestä ilotytöt käyttää tämmösiä pitkiä juhulamekkoja ni kai tää oli sitte mun vika!" Poliisi rauhotteli mua ja sano, et kysymykset ny vaan kuulu rutiiniin.

Seuraavaksi poliisi kysy: "Mistä tiedät, ettei meidän isä oo parempi ku teidän isä?" Mä lähdin vitsailuun mukaan nokkelasti ja vastasin, et "Meidän isä onki puuseppä ja se tekee kaikkee ihan omasta päästään!" Poliisit remahti nauruun. Sitte toinen niistä tuumi, et lopetetaas tää läpän heitto ja jatketaan kyselyä reheristi. Poliisit näytti kumminki suhtautuvan koko välikohtaukseen aika mielenkiinnottomasti, niinpä musta alako tuntua että tuskin tästä mitää seuraamuksia tulis.