Johan mä tästä aiheesta oon porannu aiemminki, eli varmaan viimme kesänä ku erellisen kerran oli oikeen tosissaan kuuma, mutta ei sillonkaa tainnu olla ihan näin kauhiaa paahretta kun ny, ku lämpötila (toisin ku mun ikä, hah) on kiivenny kolomenkympin paremmalle puolelle. Täs on ny muutaman päivän ollu ihan sopivan läkähryttävää, että kyllä mun puolesta helle sais hellittää eikä helliä. Vitun helliminen, sitä sanaa ei kukaa olisi keksiny yhyristää helteisiin, ellei ne sanat vähä muistuttasi toisiansa. Meinaan mitenkää muuten ne ei sovi samaan lauseeseen!

Onneksi sentäs täs tuvas on tuommonen ilimalämpöpumppu, tai mikälie ilimavaivakones ny onkaa. Sen ku pistää puhkuun viliposta ni pystyy eres sisätiloos olehen sulamatta. Mut kai seki lysti kostautuu sähkölaskun loppusummas. Mut mikähän kones viilentäs ton ulukoiliman, ni jaksaas mennä pihalle nauttihin komiasta kesästä ja käyrä kävelyllä mukulan kans? Kävin mä äskeenki vaunuttelemas pienen palan, sen verta että sain poijan nukahtaan vihiroonki, mutta ei sitä tuonne pätsiin viitti jättää nukkuhun, kun hetken päästä se jo herää hikisenä huutahan. Onneks tänään jätkä oli sen verran sammuksis, että sain sen herättämättä kannettua sänkyhynsä jatkahan hornaamista.

Jos tästä ny jotain hyvää pitää löytää, ni puolen tunnin kuumeisen (todellaki) pähkäälyn jäläkeen voin toreta, että ei ainakaa vaatteet liiemmin kulu, ku ei niitä juuri jaksa käyttää. Naapurin teinipoijat varmaan joku päivä viä vetää vahingos keuhkoon isiltä pöllitystä Nortista puuliiterin takana, ku mä käyn puolialastoonna hakemas pyykkiä narulta... No siinäpä kakovat sitte, sen takia mä tänne korpeen muutinki että voin halutessani viuhahrella omalla pihallani niin kuinka lystään.

Mut joo, siihen ne hyvät puolet taitaa jääräkki, ja ehkä tuo rettujen vähäinen kuluminenki on sen verta pientä tän kaiken tuskan rinnalla, että mä ilomielin vaihtasin tän kelin noin kymmentä astetta viileempään. Mittari ku näyttää ny 32,7 astetta, nimittäin varjos!!!